FACEBOOK

Folytatódott a felkészülés - Agusztus 1-jén magyar-szlovák lesz Székesfehérvárott

Folytatódott a felkészülés - Agusztus 1-jén magyar-szlovák lesz Székesfehérvárott
hozzászólás, 2007.07.11.

A múlt heti Világliga-tornagyőzelem kipihenése után, szerdán folytatta a felkészülést a magyar válogatott. Kemény Dénes értékelése szerint a játékosoknak jól jött a két és fél napos pihenő, ugyanakkor mindenkinek volt annyi sikerélménye a tornán, hogy már várja a szerdai újrakezdést. Szinte már bizonyos, hogy a Kemény-legények augusztus elsején, Székesfehérvárott barátságos mérkőzést vívnak Szlovákiával.

Másfél órás súlyzózás, erős egy óra húsz perces úszás, majd egyéni gyakorlás volt műsoron szerdán délelőtt a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, ahol a jelenleg 17-tagú magyar válogatott keret folytatta felkészülését a következő Világliga-tornára.

 

- Csütörtökön két edzés lesz, pénteken egy, s a múlt heti terhelés után úgy gondolom, ennyi elég ahhoz, hogy a jövő heti jó játékhoz megteremtsük a feltételeket. Szombatra és vasárnapra pihenőt kapnak a fiúk - mondta a vlv.hu-nak Kemény Dénes az edzés végén. A kapitány örül annak, hogy mindenki egészséges, így nem a játékosok állapota, hanem az ő szakmai döntése határozza majd meg, hogy hányan utaznak a jövő héten a Bilbao melletti Portugaletebe, a budapestivel azonos mezőnyű második Világliga-torna helyszínére. Erről legkésőbb pénteken dönt Kemény Dénes.

 

Csaknem biztos már, hogy a magyar csapat hivatalos nemzetek közötti barátságos mérkőzést játszik augusztus 1-jén 18 órakor Szlovákiával. A helyszín Székesfehérvár lesz, s a találkozót a Sport1 Televízió közvetíti.

 

 

- Korábban is arról volt szó, hogy ha kijutunk a berlini döntőbe, akkor keresünk egy ellenfelet egy barátságos meccsre. Úgy tűnik, hogy a spanyolországi tornán elég lesz egy mérkőzést megnyerni ahhoz, hogy döntőbe jussunk, ez, gondolom, meglesz, úgyhogy a feltételesen lekötött székesfehérvári meccs szinte biztosan realizálódik. Portugalete és Berlin között lesz bő két hét mérkőzés nélkül, mindenképpen jót tesz majd a berlini hetet megelőző hét közepén egy bemutató meccs, amin azért mégiscsak meccs-hangulatban játszhatnak a fiúk - indokol Kemény Dénes. - Más dolog együtt dolgozni és esetleg sapka nélkül, egymás között játszani, és megint más egy külföldi csapattal, nézők előtt. A szlovákok egyébként utána itt maradnak és péntekig további edzőmeccseket játszunk velük, ami szintén a következő hét programját szolgálja.

 

- Hogy miért szerda, és miért Székesfehérvár? Mert a terveimben továbbra is szerepel az, hogy annak a hétnek az első három napját Balatonfűzfőn töltjük és amennyiben helyünk lesz, és tudunk ott rendesen edzeni, akkor a szerda délelőtti edzést követően, délután átruccanunk. Székesfehérvár az egyik road-show-helyszín volt annak idején, ahol a csapat szereplése óriási sikert aratott. A város vízilabdázása egyre jobb szép uszodájuk is van, örömmel megyünk oda.

 

A szlovák válogatott egyébként most kezdte meg a felkészülést arra az európai selejtező-tornára, amelynek tétje az olimpiai kvalifikáció, s amelynek színhelye Pozsony lesz. Így tehát nekik is kapóra jön a magyarokkal közös felkészülés. A kapitány reméli, hogy jó kis meccset láthat majd a fehérvári közönség és a Sport1 Televízió közvetítése alapján a vízilabda-szurkolók széles tábora.

Címkék:

1 régi hozzászólás

Anikó hozzászólása
Anikó2269
2007.07.18. 08:28

Én megkérdeztem a fehérvári uszodát, még semmit sem tudnak a meccsről! Ilyenkor mi a dörgés?