FACEBOOK

Négygólos siker a németek ellen

  Négygólos siker a németek ellen
hozzászólás, 2007.07.03.

Szépszámú közönség előtt, igazi gálahangulatban négygólos győzelmet aratott a férfi vízilabda-válogatott az idei első nyári felkészülési mérkőzésén, Cegléden. A második negyed parádés játéka elég volt a németek legyőzéséhez. Részletek, fotók, nyilatkozatok:

Első alkalommal rendeztek válogatott mérkőzést Cegléden, ebben az impozáns Termálfürdő és Szabadidőközpontban. Az ellenfél a jövő heti Világligára történő felkészülés jegyében Németország csapata volt. A két együttes egész héten kétkapus edzéseken vett részt, amelynek megkoronázása volt ez a hivatalosnak számító felkészülési mérkőzés.

Több mint két órával a mérkőzés kezdete előtt félig már tele volt a medence melletti főlelátó. A gála keretében előbb két all star-csapat mérte össze tudását. Mindkét alkalmi gárdában helyet kapott néhány válogatott játékos, de szerepelt például Kósz Zoltán is.

A lelátó teljesen megtelt, s a medencét körbeállták a nézők, mire kezdődött a mérkőzés.

A két szövetségi kapitány megállapodása alapján 15 játékost neveztek a csapatok. A magyaroknál Szécsi Zoltán, valamint Hárai Balázs maradt ki a 17-fős keretből (Szécsi betegség miatt korábban edzéseket is kihagyott). A benevezett játékosok mindegyike pályára lépett nálunk. A kapuban Nagy Viktor kezdett, őt a harmadik negyedben Baksa László váltotta.

Döcögősen indult a játék, kimaradtak a helyzetek, s Schertwitis révén a németek meg is szerezték a vezetést. De mi válaszolni tudtunk, igaz először csak 3:2-nél, Varga Dániel akciógóljával vettük át a vezetést. Ezt nem bírtuk sokáig megtartani, a negyed végén ismét a vendégeknél volt az előny. Elsősorban a németek centerjátékával akadtak gondjaink, hiszen a négyből három gólt is ebből a pozícióból szereztek.

A második negyed azután parádét hozott, feljavult a védekezésünk, de a támadójátékunk is erősebb lett. Főleg Biros Péter parádézott, aki ebben a negyedben 3 gólt is szerzett. A magyar csapat sokszor szerezett labdát hátul, a németek csak ejtésig jutottak. Félidőre megnyugtató, négygólos előnyre tettünk szert.

Szünetben kisorsoltak három Vodafone-ajándékcsomagot és két Malév-repülőjegyet. (Ez utóbbiak győztese életében először járt vízilabda-meccsen...)

A harmadik negyed elején a magyar csapat egy picit ismét visszavett a tempóból, igaz minden német gólra válaszoltunk. Különösen szép volt Kiss Gergő találata, amelyet megelőzően a balkezes egy az egyben megverte, körbeforgatta a védőt, majd a kapus mellett behelyezte a labdát a rövid sarokba.

A negyedik negyedben az eredmény tartására, illetve a taktikai elemek további gyakorlására helyeztük a hangsúlyt. Végül négy góllal 15:11 arányban nyert a magyar csapat.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Biros Péter, akinek játéka a bajnoki döntő óta eltelt időben óriásit javult, már-már a régi önmagát idézte, valamint Hosnyánszky Norbert is, aki ezen a mérkőzésen jól helyettesítette Kásás Tamást.

Folytatás kedden a Margitszigeten, az Unicum-gála jegyében a világbajnok horvát válogatott ellen, majd szerdán megkezdődik a Világliga selejtezője.

A mérkőzés magyar góljai

Benedek Tibor ötméteresgólja

Kiss Gergely ötméteresgólja

TZS-képek a meccsről

x

Kemény Dénes nyilatkozata

Varga Dániel nyilatkozata

Kiss Gergely nyilatkozata

Benedek Tibor nyilatkozata

Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata

Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

Biros Péter nyilatkozata

Magyarország-Németország 15:11 (3:4, 5:0, 3:3, 4:4)
Cegléd, v: Juhász Gy., Németh A.
Magyarország: Nagy V. - Varga Dániel 2, Madaras, Szivós, Kiss G. 2, Benedek 1, Molnár T. Csere: Kiss Cs., Hosnyánszky 4, Fodor, Varga Dénes 1, Kis G., Biros 5, Gór-Nagy, Baksa (kapus). Edző: Kemény Dénes
Németország: Csigir - Naroska, Nossek, Schertwitis 2, Kreuzmann 4, Oeler 2, Mackeben 1. Csere: Schroedter, Roessing 1, Schlotterbeck, Pickert, Bukowski, Fischer, Real, Purschke. Edző: Hagen Stamm
Gól emberelőnyből: 7/4, ill. 7/4
Ötméteresből: 3/3, ill. –
Személyhibák: 8, ill. 11
Kipontozódott: Molnár T. (18.p.), Naroska (24.p.), Nossek (27.p.)