FACEBOOK

Két magyar az Euroliga négyes döntőjében

Két magyar az Euroliga négyes döntőjében
hozzászólás, 2007.05.25.

Két magyar játékos szerepel az Euroliga idei négyes döntőjében: Kásás Tamás és Madaras Norbert. Mindketten a Pro Recco színeiben igyekeznek elnyerni a legrangosabb európai klubtrófeát. (Érdekesség, hogy tavaly Kásás a Savona játékosaként vett részt a tornán, a Reccóban pedig Madaras mellett Szivós Márton is szerepelt, sőt, ő lett a torna legjobbja.) A Recco szerdán este megizzadt a továbbjutásért, de végül igazolódott a papírforma. Sajtóhírek szerint a Final Four helyszíne Olaszország, Milánó lesz, így Madarasék a hazai pálya előnyében is bízhatnak.

Váratlan fordulattal kezdődött - és sokáig ugyanígy folytatódott a Pro Recco-Brescia Euroliga-negyeddöntő szerdán este Camogliban, a Recco otthonában. Miután az olasz bajnok idegenben 12:9-re győzött, sétagaloppnak tűnt a hazai visszavágó. Ezzel szemben a Recco a meccsen egyetlen egyszer sem vezetett, sőt, a vendégek többször is behozták háromgólos lemaradásukat, kifejezetten esélyük volt a továbbjutásra. A döntő pillanatokban azonban ők is hibáztak és a Recco végül, ha nem is magabiztosan (még az utolsó percben is esélye volt a Bresciának a továbbjutás kiharcolására), de hozta a továbbjutáshoz szükséges eredményt. Madaras és Kásás egyaránt egyszer volt eredményes.

 

MADARAS NORBERT:

 

- Engem a mai a Vasas elleni meccsre emlékeztetett, talán azért is, mert a VB óta ezt a két meccset játszottuk csak Camogliban. Nagyon rosszul játszottunk, többször a továbbjutás is veszélyben forgott, mert volt hogy 3 góllal vezettek. Szenvedtünk és a kialakított helyzeteket sorra kihagytuk, lőttünk legalább tíz kapufát. Amilyen jól éreztem magam a Brescia elleni szombati bajnoki meccsen, ma olyan rosszul. Fáradt voltam és erőtlenek voltak a lövéseim, az elején egy fóron belül például kétszer is kapufát lőttem, szóval nem ment jól. De a lényeg az, hogy ilyen gyenge játékkal is továbbjutottunk, s készülhetünk a továbbiakra. (Nézd meg Madaras Norbert gólját.)

 

- Mit szólsz a magyar csapatok kieséséhez?

 

- Sajnálom, de nekem annyiból jó, hogy nem akartam magyar csapat ellen játszani. Amúgy a Vasas búcsúja várható volt, Ádám és Dumi nélkül kevés esélyük volt, de a Honvédról azt hittem, hogy simán ledolgozza a kétgólos hátrányát.

 

KÁSÁS TAMÁS:

 

- Borzalmasan játszottunk. Amikor ennyiszer kerülünk szembe ugyanazzal a csapattal, és mindig nyerünk - legtöbbször sok góllal, - úgy érzem, törvényszerű, hogy egyszer rosszul játszunk. Ez a vereség kellett ahhoz, hogy még nagyobb figyelemmel játsszunk a következő, bresciai találkozón.

 

- Mi a véleményed a két magyar csapat kieséséről?

 

- A Vasasnak nehezebb dolga volt, és még így is nagyon jól tartották magukat Ádám és Dumi nélkül, de abban a katlanban ilyen körülmények között csodára lett volna szükség. A Honvédon meglepődtem, úgy éreztem, továbbjutnak. (Nézd meg Kásás Tamás gólját.)

 

 

Pro Recco-Brescia 6:8 (0:2, 3:3, 1:0, 2:3)

Camogli. V: Koryzna (lengyel), Margeta (szlovén)

Pro Recco: Tempesti – Figlioli, Madaras 1, Mangiante, Kásás 1, Vujaszinovics 2, Felugo 1, Angelini, Bettini, A. Calcaterra 1, Sottani, Deserti, Fiorentini. Edző: Pino Porzio

Brescia: Pastorino – Magalotti 1, Vittorioso 2, Aoyagi, Presciutti, R. Calcaterra, Csirics, Foresti 1, Binchi, Barac 1, Hinic, Rath 3, Caprani. Edző: Riccardo Tempestini

Gól emberelőnyből: 7/1, ill. 9/4

Ötméteresből: -, ill. 1/1

Kipontozódott: Mangiante (IV. negyed)

Továbbjutott: Pro Recco 18:17-es gólaránnyal

 

x

 

A negyedik negyeddöntőben:

 

Partizan Belgrad-Posillipo 13:7 (3:2, 2:1, 4:1, 4:3)
Belgrád, v.: Galkin (orosz) és Tulga (török) 

Partizan: Kuljaca, Nastran M. 2, Raden, Korolija, Aleksic, Pjetlovic D. 2, Prlainovic 1, Ivosevic, Avramovic, Filipovic 5 (1 büntető), Nastran J. 1, Mitrovic 2, Pjetlovic G. Edző: Udovicic
Posillipo: Violetti, Postiglione, Bencivenga, Buonocore, Scotti Galletta 1, Janovic, Galasso, Gallo, Udovicic 2, Zlokovic 2, Di Costanzo 1, Mattiello 1, Lignano ne. Edző: De Crescenzo.

Továbbjutott: Partizan Belgrad

2 régi hozzászólás

Anita'78 hozzászólása
2007.05.24. 11:20

Hajrá Srácok! Már csak ti maradtatok bent, szurkolunk nektek!

Vikcó hozzászólása
2007.05.24. 11:04

Hát akkor két magyar csapat helyett 2 magyar játékosnak szorítunk! Gyerünk fiúk!Go, go, go!:D