FACEBOOK

Megizzadtak, de nyertek az esélyesek

   Megizzadtak, de nyertek az esélyesek
hozzászólás, 2007.05.20.

A Honvéd és a Vasas is győzött a rájátszás első fordulójában, de mindkét csapat megizzadt. A bajnok jobban, hiszen egyetlen egyszer szerezte meg a vezetést, de számára a legjobbkor, 14 másodperccel a befejezés előtt… Honvéd-Eger 12:11 (3:4, 2:4, 4:2, 3:1), Vasas-Szeged 8:6 (1:1, 1:0, 4:2, 2:3). Részletek, gólösszefoglalók, fotók és a válogatott játékosok videonyilatkozatai:

A Vasas továbbra is két válogatott játékosa, Steinmetz Ádám és Varga Dénes nélkül szerepelt. Az első negyed elején a két kapusé Nagy Viktoré, és Baksa Lászlóé volt a főszerep. Az első gól a negyedik percben született, ekkor Lehmann talált a hálóba emberelőnyből. Varga Dániel nem sokkal később egy szerencsés, blokkról megpattanó lövéssel egyenlített. A negyed végén még Baksa bravúrjainak volt köszönhető, hogy maradt az 1:1.

 

A második játékrész elején Hosnyánszky lövése után Baksa fájdalmasan bukott a víz alá, és jelezte a játékvezetőnek, hogy sérülés miatt időt kér. Mint kiderült, görcsöt kapott, de ápolás nélkül is folytatni tudta a játékot.. Mindkét csapat kintről lőtt ekkor, de eredménytelenül. A 3. emberelőnyt aztán értékesített az angyalföldi gárda, Hosnyánszky szélről, szokásos módon, ütemtelenül küldött lövésébe nem tudott beleérni Baksa. Nagy Viktor is jeleskedett, Monostori, Varga Péter illetve Mészáros lövésénél is résen volt. Feltűnően sok kontrát (hatot) ítéltek ebben a negyedben a bírók.

 

A harmadik negyed elején Lehmann góljával ismét egyenlített a Szeged (2:2), majd Varga Dániel 10 méterről eleresztett bombáját nem tudta védeni Baksa. A vendégek elpuskázták helyzetüket, majd Varga Dániel megúszott s a Heinrichtől kapott labdát szélről pattintva a rövid sarokba küldte. Ekkor vezetett először két góllal a Vasas (4:2). A szegediek lövései fölé mentek vagy a blokkban haltak el. Mátyás 5 méterről lőtt szabaddobás-góljával már három gól lett az előny (5:2). Nem sokkal később a vendégek kapufája után az angyalföldiek megint büntettek, ezúttal Hosnyánszky lőtt pattintva a kapuba (6:2). A szegediek Mészáros szélről lőtt góljával szépítettek (6:3). A negyed végén a Vasas büntetőhöz jutott, de Hosnyánszky a kapufára lőtte a labdát.

 



A negyedik negyed elején ismét gólt lőtt a Szeged, most Éles talált be szélről Nagy Viktor kapujába. (6:4). Ezután Baksa ütötte ki Steinmetz Barna lövését, a sarokdobás után azonban Heinrich betalált (7:4). Mészáros a szélről csökkentette ismét kettőre a hátrányt, majd Monostori megúszása után kiharcolt egy ötméterest, amit Lehmann értékesített (7:6). A Szeged egyenlíthetett volna, de egy kontra miatt elbveszítették a labdát, s Varga Dániel a szélről belőtte önmaga 4. gólját, beállítva ezzel a 8:6-os végeredményt.

(Nézd meg a Duna TV összefoglalóját a mérkőzésről.)

(Nézd meg a mérkőzésen készült fotókat.)


BAKSA LÁSZLÓ
:

 

Először is gratulálok a Vasasnak a győzelemhez. Óriási esélyt szalasztottunk el az előny megszerzésére, mármint hogy elvegyük a pályaelőnyt a Vasastól. Újra gyermeteg hibákat csináltunk, persze, hogy ez lett a vége. Most megnézzük videón a hibákat és megpróbálunk úgy felkészülni a jövő szombati meccsre, hogy egyenlítsünk hazai pályán.

 

- Mi történt a második negyed elején veled?

 

- Volt egy hirtelen mozdulat, amikor felhúztam a lábamat, és a lovaglóizom begörcsölt, ezért kértem, hogy álljunk meg egy picit, de semmi komoly. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

NAGY VIKTOR:

 

Jó kis mérkőzés volt. Jó szoros. Az elején mindkét csapat kóstolgatta a másikat, a harmadik negyedben sikeresen elmentünk egy pár góllal, az nagyon kellett, mert a negyedik negyedben megint szoros lett Kicsit hagytuk, hogy feljöjjenek a szegediek, de két góllal nyertünk, és ez a lényeg! (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

VARGA DÁNIEL:

 

Nyertünk 8:6-ra. 6:2-ig jól játszottunk, ott elkövettünk néhány olyan hibát, amelyek miatt veszélybe került egyáltalán a győzelem. Ha megtanuljuk, hogy hogy kell vezetni három-négy góllal…, akkor már csak el kell menni három-négy góllal, és minden meccset meg fogunk nyerni! (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Vasas-Szeged 8:6 (1:1, 1:0, 4:2, 2:3)

Komjádi uszoda, v: Juhász, Fekete

Vasas: Nagy V. – Kincses, Mátyás 1, Hosnyánszky 2, Kovács R., Varga Dániel 4, Steinmetz B. Csere: Heinrich 1, Kuncz, Kelemen, Tóth M. Edző: Földi László

Szeged: Baksa – Juhász Zs., Lehmann 3, Varga P., Komlósi, Tóth L., Monostori. Csere: Szamardzsics, Mészáros 2, Molnár P., Éles 1. Edző: Gyöngyösi András

Gól emberelőnyből: 9/4, ill. 6/2

Ötméteresből: 1/-, ill. 1/1

Személyhibák: 8, ill. 11

Sárga lap: Gyöngyösi András (24.p.)

 

A páros mérkőzés állása 4:2 a Vasas javára.

 

x

 

Izgalmas mérkőzésen, az utolsó támadásából gólt szerezve tudott nyerni a Honvéd a Kőér utcában az Eger elleni elődöntő-sorozat első meccsén.

 

Mint ismeretes, egri oldalon Hegedüs Gábor és Kiss Csaba nem volt teljes értékű (előbbinek felszakadt a szemöldöke egy edzés során, míg utóbbi lázzal küszködött a napokban), a Honvédnál pedig Biros Péter még mindig kisebb sérüléssel bajlódik, Szivós Márton pedig eltiltása miatt ült a lelátón.

 

Az Eger kezdte jobban a meccset, sőt mondhatni az egész első félidőben ők irányították a derbit. Kiss Csaba, Märcz Tamás és Kis Gábor góljaival magabiztos vezetést szereztek, míg hazai oldalról Benedek ötméteresből, Biros pedig előnyből volt csupán eredményes. 4,3 másodperc volt már csak hátra az első szünetig, amikor Gór-Nagy Miklós hízlalta kétgólosra a remekül védekező vendégek előnyét. De a múlt ismétli önmagát, hiszen középkezdés után Hárai Balázshoz került a labda, aki a félpályán túlról célozta meg Jászberényi kapuját és hiába álltak ott hárman (!!)így is gól született a lövésből.

 

A második negyed talán még katasztrofálisabb volt hazaiak és még parádésabb a vendégek számára. Gerendás György csapata egymás után lőtte a szebbnél szebb gólokat, míg a honvédosok képtelenek voltak bevenni Jászberényi kapuját. Märcz Tamás vezetésével elléptek a sárga-kékek, és már 4:8 is állt az eredményjelző-táblán. A negyed végén Fodor még kozmetikázott az eredményen, amely félidőben így is 5:9 volt.

 

Az első félidőben egy rendkívül gyors, jól védekező Egert, és egy támadásban passzív, rosszul visszazárkózó Honvédot láthatott a nem túl népes publikum.

 

Fordulást követően azonban megtáltosodott a Honvéd: Biros Péter mesterhármasával, és Vári góljával kezdték meg a felzárkózást a hazaiak, hiszen erre a négy gólra az egriek csak kettővel tudtak válaszolni Kiss Csaba és Császár révén. A harmadik etap végén kettős emberelőnyből támadhatott a Honvéd az egyenlítésért, ám Székely Bulcsú lövését blokkolták, így maradt a 9:10-es egri vezetés.

 

Az utolsó nyolc percben Benedek Tibor találatával sikerült 1-1 után újra egyenlő állást kicsikarni. Az amúgy sem kis hőfokú mérkőzésen a végjátékra teljesen elszabadultak az indulatok, Kovács Olivért például egyazon egri támadáson belül kétszer állították ki, amivel ő elbúcsúzott a társaktól; ráadásul másodszorra már gólt is sikerült szereznie Nyékinek, amivel újfent a vendégeknél volt az előny. Molnár Tamásnak egyenlített, amivel úgy látszott teljesen megtörte az Egert. Fél perccel a meccs vége előtt emberelőnyhöz jutott a hazai gárda, és Kovács István időkérése után, a végül 5 gólt szerző Biros Péter mattolta Jászberényit, így először a mérkőzés során vezetést szereztek a vendéglátók. Gerendás is megpróbálkozott az időkéréssel, hátha a maradék 14 másodpercet góllal tudják befejezni fiai, ám a támadás már a második passznál elhalt, így a Honvéd örülhetett az újabb két pontnak, mellyel már 6-0-ra vezet az elődöntőben.

(Nézd meg az MTV összefoglalóját a mérkőzésről.)


KIS GÁBOR:

 

A remény hal meg utoljára! Esélyünk az már ... nem azt mondom, hogy lehetetlen ...mert  talán lehetséges, de szerintem a világ legjobb csapata sem tudná most négyszer egymás után megverni a Honvédot. Nagyon jól játszottunk az első három negyedben. Vagyis végig jól játszottunk, de elfáradtunk nagyon. Azért ahhoz, hogy négy góllal vezessünk egy Honvéd ellen, nagyon sok energiát kellett elégetnünk, és a végére már nem maradt. De nem is fizikálisan, hanem fejben azt a tartást már nem bírtuk, hogy odafigyeljünk. Kaptunk a végén könnyebb gólokat, amiket nem szabadna, ha meg akarjuk verni a Honvédot. Úgy gondolom, hogy a négygólos előnnyel meg lehetett volna nyerni ezt a meccset. De a Honvéd nagyon jó csapat. Mi nagyon meg akartuk nyerni, ezért a végén már kapkodtunk, sajnálom, hogy így sikerült. Nehéz bármilyen biztatót mondani, főleg ilyen meccs után fél órával... Nyerni akarunk egy meccset, ha azt megnyerjük, akkor nyerni akarunk még egyet, és majd így tovább. Ha meg nem, akkor pedig próbálunk a hibáinkból tanulni a bronzmeccsre. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

GÓR-NAGY MIKLÓS:

 

A Honvéd egyszer vezetett a meccsen, pont a legjobbkor. Az elején elmentünk négy góllal, sajnos nem tudtuk megtartani az előnyt. Úgy érzem jó meccset játszottunk. Itt akartunk nyerni mindenképpen, hogy aztán a hazai pályán hozzuk a győzelmet, és hogy 4:4-ről tudjunk fordulni a következő néhány meccsre. Nehéz most azt mondani, hogy megpróbáljuk a csodát, mert ez tényleg hatalmas nagy csoda lenne. Készülünk a harmadik helyért való meccsre is, de azért megpróbálunk még mindent megtenni a Honvéd ellen. Gratulálok a Honvédnak! (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

 

 

KISS GERGELY:

 

Gratulálok mindkét csapatnak! Kemény mérkőzésen vagyunk túl, ahol borzalmasan kezdtünk az elején: átjáróház volt a védelmünk, nagyon sok akciógólt kaptunk megúszásból, ami megengedhetetlen ezen a szinten. Utána annak köszönhetjük a szűk győzelmet, hogy fel tudunk állni; az első félidőben 8 gólt kaptunk, a másodikban csak hármat és ez sok mindent elmond a csapat első, illetve második félidei teljesítményéről. A támadás - úgy ahogy - átlagos szintű volt, de védekezésben nagy különbségek voltak a mérkőzésen belül és erre nagyon oda kell figyelni, ha bármit is el akarunk érni. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

HÁRAI BALÁZS:

 

Nagyon nehéz mérkőzés volt. Sajnos az elején belenyúltak a szemembe és nem nagyon tudtam így játszani. Mind a két csapat nagyon jól játszott és hajtott keményen. Sajnos a fórokat úgy érzem egy kicsit rosszabbul lőttük be, mint az Eger, és sokkal nehezebbé vált így a mérkőzés. Gratulálok a csapatoknak. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

FODOR RAJMUND:

 

Borzalmasan rosszul indult ez a meccs. Alig tudtunk talpraállni, igazából a harmadik negyed végefelé éreztem azt, hogy mégiscsak megcsillant valami tűz a csapatban. Utána a negyedik negyedben heroikus küzdelemben végül is győztünk az Eger ellen. A mai teljesítményünket úgy értékelném, hogy nem érdemeltünk győzelmet, de mégis győztünk. Ennek nagyon örülök, lélektanilag nagy súlya van ennek a győzelemnek, mert mégiscsak más 6:0-ával menni Egerbe, mint 4-2-vel. Fárasztó mérkőzés volt. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

BIROS PÉTER:

 

Az első két negyedet átaludtuk, azért került ilyen nagy előnybe az Eger. Olyan helyzeteket vállaltunk el, amiket nem kellett volna. Ebből büntetett minket az Eger, belőtte a helyzeteit. Annyiban volt más az utolsó két negyed, hogy ott kicsit már fel voltunk paprikázva, nem szerettünk volna 4:2-vel lemenni Egerbe, muszáj volt 6:0-al. Kicsit jobban odafigyeltünk, a védekezésünk jobb lett és olyan helyzeteket lőttünk el, amiket el kellett lőni - nem olyanokat, amik vélt helyzetek voltak - és ezek gólok is lettek. De a görög meccs előtt ez kicsit kevés. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Honvéd-Eger 12:11 (3:4, 2:4, 4:2, 3:1)

Kőér u., v.: Németh Attila és Székely Balázs

Honvéd: Gergely - Kiss G. 1, Benedek 2, Biros 5, Fodor 1, Bárány, Paján Csere: Hárai 1, Székely, Vári 1, Molnár 1, Kovács

Eger: Jászberényi - Kis G. 1, Nyéki 1, Kiss Cs. 2, Decker, Császár 1, Märcz 3 Csere: Baco 1, Gór-Nagy 2, Bálint, Hegedűs, Mackeben

Gól emberelőnyből: 12/4 ill. 13/4

Gól ötméteresből: 2/2 ill. -

 

A páros mérkőzés állása 6:0 a Honvéd javára.

1 régi hozzászólás

Timber hozzászólása
2007.05.20. 13:58

Kapust kellene igazolnia az Egernek! Anélkül nem fognak elérni semmit! Tényleg ki a második kapusuk? Ennyire szar hogy nem lehet kiprobálnbi őt?