FACEBOOK

Steinmetz Ádám szezonjának vége! - Kialakult a rájátszás párosítása

   Steinmetz Ádám szezonjának vége! - Kialakult a rájátszás párosítása
hozzászólás, 2007.05.16.

Mindhárom élcsapat megnyerte még hátralévő mérkőzését az alapszakaszban, így kialakult a bajnoki címért folyó rájátszás párosítása: Honvéd-Eger és Vasas-Szeged. Az elődöntőkről szerdán sajtótájékoztatót tartanak a négy érintett csapat képviselőinek részvételével. Itt fogják hivatalosan bejelenteni a szomorú hírt: Steinmetz Ádám sérülés miatt a szezon hátralévő részében már nem szerepelhet. Részletek, tudósítások a keddi mérkőzésekről:

A Vasasban csak két válogatott, Hosnyánszky Norbert és Varga Dániel állt Földi László rendelkezésére az OSC elleni hazai mérkőzésen. Nagy Viktor pihent, Varga Dénes továbbra is sérült, Steinmetz Ádám kedden megvizsgált nyakfájdalmáról pedig lesújtó diagnózist mondott az orvos: porckorong-sérv miatt Ádám nem terhelhető. Hagyományos gyógymóddal kezelik majd, de négy-hat hét a várható gyógyulási idő, s mivel ezalatt komoly edzésmunkát sem végezhet, kimondható: a Vasasnak nélküle kell megvívnia a szezon összes hátralévő nehéz csatáját.

 

Ami a kedd esti mérkőzést illeti: az angyalföldiek magabiztosan kezdtek, hiszen első négy emberelőnyüket belőtték. Azonban az OSC magára talált, kiegyenlített, így meglepetésre 4:4 is állt az eredményjelző-táblán.. A Vasas ezután zsinórban hat gólt lőtt, amivel eldöntötte a találkozót. A vendégek a mérkőzés végén még három találatot szereztek, így végül csak ötgólos vereséget szenvedtek.

 

Az OSC soraiban 2 perc 58 másodperccel a mérkőzés vége előtt Bíró Attila vízbe küldte Kemény Kristófot, aki ezzel a Kemény-dinasztia legfiatalabb sarjaként bemutatkozott az OB I-ben.

 

HOSNYÁNSZKY NORBERT:

 

Nyertünk, hál’Istennek a két pont megvan, igazából többet nem érdemes mondani erről a meccsről. Örülök, hogy a Szeged nyert, nehéz elődöntő lesz, de ott is nyerni kell. (Nézd meg a nyilatkozat videófelvételét.)

 

VARGA DÁNIEL:

 

Ebből a meccsből nem sikerült a maximumot kihozni, mert szerintem elég sok gólt kaptunk, azt hiszem, 11-et. Az élet úgy hozta, hogy sokkal nehezebb lesz az út, mint ahogy azt terveztük akár az elmúlt hetekben. Új szituáció előtt állunk, amire nagyon fel kell készülnünk, Egyértelmű, hogy szombaton nyerni akarunk a Szeged ellen, ez nagyon fontos a szerdai dubrovniki meccs miatt is. Nem lesz könnyű felkészülni…, az élet nem könnyű… (Nézd meg a nyilatkozat videófelvételét.)

(Nézd meg a mérkőzésen készült fotókat.)

 

Vasas-OSC 16:11 (4:2, 4:2, 4:3, 4:4)

Komjádi uszoda, v: Kiszelly, Petik

Vasas: Jónás – Kincses 1, Mátyás, Hosnyánszky 3, Kovács R. 3, Varga D. 4, Steinmetz B. Csere: Heinrich 2, Tóth M. 2, Kuncz, Kelemen 1, Szőke, Fülöp. Edző: Földi László

OSC: Áts – Takács A. 3, Hangody L. 3, Tiba 1, Szőcs G. 1, Ferkó 1, Hangody Gy. Csere: Ürögi 1, Klie, Ibolya 1, Kemény K. Edző: Bíró Attila

Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 8/4

Ötméteresből: 1/1, ill. –

Kipontozódott: Kuncz (30.p.)

Sárga lap: Földi (30.p.)

 

x

 

Magabiztosan, a vártnál talán nagyobb arányban nyerte meg alapszakaszbeli utolsó mérkőzését a Honvéd. Hiába kezdte a gólgyártást a pécsi gárda, nem volt méltó ellenfele a találkozón hét válogatott játékost felvonultató hazaiaknak. A második negyedet leszámítva jól működött a hazaiak védelme, és a helyzeteiket is jó arányban értékesítették.

 

A címvédő látványos találatokkal (Vári bombái, vagy Székely húzása) készült a hétvégi, Eger elleni elődöntőre, és a jövő heti Euroliga-negyeddöntő-visszavágóra. Hárai Balázs megúszásból, Benedek lefordulásokból, Kiss Gergely átlövésekből hangolt a következő mérkőzésekre, míg Szivós Márton - ahogy az Eger elleni találkozón, - ismét 25 méterről lőtt gólt, ezúttal Kósz Zoltán kapujába.

 

A mérkőzés nagy részében Kovács István pihentette kulcsembereit, több játéklehetőséget kaptak a cserejátékosok. A meccs vége előtt egy perccel, egy vitatható szituáció után Szivós Mártont végleg, csere nélkül kiállították, így ő kénytelen lesz kihagyni az első elődöntős mérkőzést.

 

BENEDEK TIBOR:

 

A mai meccs kapcsán az a legfontosabb, hogy elvesztettük Szivós Marcit a következő meccsről. Ez nagyon rossz, hiszen nehéz lesz Marci nélkül, de..., 4:0-ról indulunk, az első meccs itthon lesz, így nagy az előnyünk. Az Egernek ez az utolsó lehetősége, hogy valamit mutasson, úgyhogy valószínűleg farkas módjára fognak küzdeni. Legalább annyira kell nekünk is, hogy ebben egyenlőek legyünk, a játékban pedig jobbak vagyunk, szóval ha nincs eltiltás, vagy hasonló, akkor a játékban meg tudjuk őket verni.

 

FODOR RAJMUND:

 

Egyértelmű mérkőzést játszottunk a Péccsel. Taktikai elemeket gyakoroltunk a következő mérkőzésünkre, ami a már a rájátszás első meccse lesz az Eger ellen. Úgy érzem, hogy jól sikerült. Nem csak az eredmény miatt, hanem a játék képe miatt is. Sajnálatos, hogy Marci valószínűleg nem fog játszani a következő meccsen. Ebben a bajnokságban ezen az egy meccsen tudtunk eddig egyedül teljes garnitúrával játszani, ami azért elgondolkodtató. A rájátszásra visszatérve, 4:0-ról indulunk, s itthon játszunk először. Erős, jó fizikumú csapat az Eger. Meglátjuk.

Honvéd-Pécs: 21:8 (4:1, 5:4, 7:1, 5:2)

Bírók: Székely Z., Füzesi Zs.

Honvéd: Györke – Bárány 1, Biros 2, Szivós 2, Paján 1, Kiss G. 3, Benedek 2 Csere: Székely 2, Kovács O. 2, Fodor 1, Dr. Molnár T. 2, Vári 2, Hárai 1 Edző: Kovács István

Pécs: Kósz – Ágner 3, Czigány 1, Ridzyk, Surányi, Babay 3, Bóbis Csere: Petőváry, Pataki, Tusa, Kollár, Lukács 1 Edző: Ambrus Tamás

Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 3/0

Ötméteresből: 2/2, ill. 1/0

Kipontozódott: Ágner (25. perc)

Kiállítva (végleg cserével): Szivós (32. perc)

 

x

 

Az eredetileg vihar miatt elhalasztott Szolnok-Szeged mérkőzésen az alapszakasz harmadik helyének várományosai egy pillanatra sem adtak esélyt a hazaiaknak. Folyamatosan vezetve, biztosan nyerték a  találkozót.

 

BAKSA LÁSZLÓ:

 

Gratulálok a csapatnak, le a kalappal! Úgy gondolom, hogy nagyon jól helytálltunk az alapszakaszban. A mai mérkőzésről azt kell mondjam, hogy sima lett, már az első három lövésünkből gól született. Ők egy szerencsés gólt lőttek, amiről azt mondom - bár a bírókról 24 órán át nem szabad beszélni -, hogy nem volt bent, ezt a szolnokiak is tudják. Végül sima mérkőzésen, megérdemelten nyertünk hat góllal.

 

Szolnok-Szeged 8:14 (2:4, 3:5, 2:2, 1:3)

Szolnok V: Juhász Gy., Fekete B.
Szolnok: Sűrű – Hangay Z. 1, Csányi , Hangay R., Süveges 3, Balogh Z. 3, Pásztor. Csere: Veres (kapus), Balog Z., Kistamás, Mohi 1. Edző: Lukács Dénes
Szeged: Baksa – Juhász Zs., Varga P. 1, Lehmann 2, Tóth L. 1, Komlósi 1, Éles 4. Csere: Monostori 3, Szamardzsics, Mészáros 1, Molnár P. 1. Edző: Gyöngyösi András
Gól emberelőnyből: 12/1, ill. 9/6
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Juhász (21. p.), Komlósi (28. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Mohi (14. p.)