FACEBOOK

Meglepetés nélkül

 Meglepetés nélkül
hozzászólás, 2007.05.14.

Nem született váratlan eredmény a férfi vízilabda OB-I szombati fordulójában. A rájátszásra pályázó csapatok mindegyike magabiztos győzelmet aratott. Egyre közelebb vagyunk a Honvéd-Eger és Vasas-Szeged elődöntőkhöz. Részletek:

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Neptun csapata, hiszen az elmúlt három fordulóban 75-tel nőtt a kapott góljainak száma. A Honvéd és a Szeged után a mai találkozón a Vasas gázolt ált a sereghajtón.

 

Nagy Viktor pihenőt kapott, Varga Dénes pedig még mindig nem épült teljesen sérülésből, így ő ezúttal a nézők számát növelte.

 

Már az első negyedben ötgólos előnyre tett szert Földi László gárdája - elsősorban Varga Dánielnek és Steinmetz Ádámnak köszönhetően - amit újabb hárommal toldott meg a nagyszünetig. A fordulás után egy mérkőzés eredményének is beillő 9:2-es negyeddel folytatta a könnyed koraesti edzést az angyalföldi csapat (a 9 gólból négyet a találkozó legeredményesebb játékosa, Tóth Márton lőtt). Az utolsó negyedben sem történt említésre méltó esemény, a Vasasnak talán annyiban maradt emlékezetes a záró felvonás, hogy nem kapott gólt, illetve a végére 27 gólig jutottak. A Kincses triplájával zárult találkozó végeredménye:

 

Vasas-Neptun 27:5 (6:1, 5:2, 9:2, 7:0)

V: Pásztor A., Horváth S.Vasas: Jónás – Mátyás 1, Steinmetz Á. 2, Kovács R. 2, Steinmetz B., Hosnyánszky 1, Varga D. 4. Cs: Heinrich 2, Kincses A. 5, Kuncz T. 3, Kelemen Z., Szőke Sz. 1, Tóth M. 6. Edző: Földi László

Neptun VSC: Szenes – Földesi, Pszota 1, Csente 2, Halász, Sármezei, Bene 1. Cs: Dobricza 1, Szilágyi K. 1, dr. Helembai, Nemes B., Balla, Ábel Z., Riemer. Edző: Beszédes Csaba

Gól emberelőnyből: 3/3, ill. 5/1

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0

 

(Nézd meg a mérkőzésen készült képeket.)

 

VARGA DÁNIEL:

 

Azt hiszem, kihoztuk a maximumot a mai mérkőzésből, kedden az eggyel erősebb OSC-vel játszunk, szombaton egy annál eggyel vagy kettővel még erősebb Szegeddel, utána meg szerdán egy még eggyel erősebb Dubrovnikkal. Így lépcsőzetesen haladunk. Ha minden meccsen hárommal kevesebbet lövünk, és mondjuk csak eggyel kapunk többet, akkor…, nagyon gyorsan kiszámolom…: Final Fourba fogunk jutni! (Nézd meg a nyilatkozat videófelvételét.)

 

Nem szűnik a gyász. A Neptun elleni mérkőzés után Kuncz László (egykori olimpiai bronzérmes vízilabdázó, a csapattárs Kuncz Tamás édesapja) fejezi ki részvétét Steinmetz Ádámnak 

 

x

 

Döcögősen - Biros Péter nélkül -, 7 góllal nyer a címvédő a szolnoki Damjanich uszodában. A vendégcsapat már kezdéshez is hátrányban állt fel, gondolván jól jön az emberhátrányos védekezés gyakorlása. Végül a partról Fodor Rajmund vállalkozott a játékra, és beugrott a többiek közé. Ennek az első Honvéd támadás végén meg is lett az eredménye, Fodor góljával megszerezte a vezetést a Honvéd. Őt Szivós és Hárai követte, míg a hazaiak közül, a végül 3 gólig jutó Balogh Zoltán talált a kapuba. Az első negyedben két hazai és egy vendég előny maradt ki, valamint Szivós Márton büntetőt hibázott.

 

A második negyed elején Cseh Sándor találatával egy gólra feljöttek a hazaiak, de ennél közelebb már nem jutottak, hiszen a sérüléséből lassan-lassan felépülő Molnár Tamás, a csapatkapitány Benedek Tibor, az ezen a mérkőzésen négygólos Kiss Gergő és a jól védekező Paján Viktor góljaira, csak Csányi és Pásztor tudott válaszolni, így a nagyszünetre 4-8-as állással mentek el a csapatok.

 

A második félidőben is a Honvéd uralta a meccset, noha a szolnokiak mindkét kapusa nagyon jól védett, valamint a védekezésre sem lehetett panaszuk. A harmadik negyedben a Szolnok oldaláról csupán Balogh Zoltán volt eredményes, igaz ő kétszer is, míg a piros-feketéknél Kovács, Hárai, Fodor és Kiss is betalált.

 

Az utolsó negyedben Molnár Tamás kezdte meg a gólgyártást, a 'Papesz már rég volt' edzői parancs után. A Honvédnak többször volt lehetősége lefordulásra, ám ezek a helyzetek rendre kimaradtak, vagy egy rossz passz miatt meghiúsultak, így ezt a negyedet csupán egyetlen góllal nyerte meg a jóval erősebb fővárosi csapat. A negyed gólszerzői: Pásztor, Csányi (kétszer), illetve Molnár, Kiss, Kovács és Paján.

 

A mérkőzés után könnyed fürdőt vettek a honvédos fiúk a medence melletti melegvizes gyógyfürdőben, levezetvén a mérkőzés fáradalmait, valamint így készülvén a Pécs elleni jövő heti utolsó bajnoki találkozóra (május 15, 19:00), mely után kezdetét veszi a rájátszás.

 

Szolnok-Honvéd 9:16 (1:3, 3:5, 2:4, 3:4)

Bírók: Madarasi, Schlosser

Szolnok: Sűrű – Hangay Z., Csányi 3, Hangay R., Süveges, Balogh Z. 3, Pásztor 2 Csere: Veres - Balog, Kistamás, Mohi, Sipos, Szekeres, Cseh S. 1. Edző: Lukács Dénes

Honvéd: Gergely - Szivós 1, Bárány, Kiss G. 4, Benedek 1, Paján 2, Fodor 2 Csere: Györke - Székely, Vári, Kovács O. 2, Hárai 2, Molnár T. 2Edző: Kovács István

Emberelőny-gól: 6/2, ill. 6/3

Ötméteres-gól: 3/2, ill. 2/1

Kipontozódott: Cseh (23. perc)

 

x

 

Az Eger alapszakaszbeli utolsó mérkőzésén hozta a kötelező győzelmet. A csapat játékán már érződött, hogy megkezdték a felkészülést a rájátszás összecsapásaira. A lendületes, mozgalmas mérkőzésen a több forduló óta nagy formát mutató Kiss Csaba 3 találatig jutott. Centerben Kis Gábor nagy harcban volt a pécsi védelemmel, kiállításokat harcolt ki és két gólt is szerzett. Jászberényi Gábor is visszatért két mérkőzésig tartó pihenőjéről és biztos pontja volt az egri védelemnek. Gór-Nagy Miklós pedig elsősorban védekezésben jeleskedett.

 

Az első negyed elején még 1-0-ra vezetett a Pécs, de ekkor Kiss Csaba remek passzt kapott középen, a kapu előterében, s kapásból húzta a labdát a pécsi kapuba. Nyéki lőtte az Eger második gólját, a negyed végén pedig Kiss Csaba másodszor is betalált. A második 8 perc kiegyenlített küzdelmet és két-két gólt hozott.

 

A nagyszünet után sem történt nagy változás. Jászberényi több szép védést is bemutatott, Kiss Csaba pedig megszerezte harmadik gólját. Az utolsó játékrészben Kis Gábor nem csak emberelőnyt harcolt ki, hanem két gólját is a mérkőzés utolsó szakaszára tartogatta.

 

GÓR-NAGY MIKLÓS:

 

Ez a mérkőzés jó lehetőség volt arra, hogy megkezdjük a rájátszásra való felkészülést. A Pécs lendületes, összeszedett csapat. Külön jó volt, hogy egy erős mérkőzést tudtunk velük játszani, amelyen fel tudtunk pörögni.

 


(Nézd meg a mérkőzésen készült képeket.)

 

PVSK-Eger 6:11 (1:3, 2:2, 2:2, 1:4)

Pécs, Abay Nemes Oszkár uszoda, 200 néző. V.: Németh Attila, Petik András

Pécs: Gárdonyi – Czigány 2, Bóbis, Pataki, Babay 1, Ridzyk 2, Ágner 1. Cserék: Petőváry, Surányi, Kollár, Lukács G., De Blasio. Edző: Ambrus Tamás.

Eger: Jászberényi – Decker Á., Nyéki 1, Märcz 1, Kiss Cs. 3, Császár, Kis G. 2. Cserék: Baco, Matajsz 2, Bálint, Gór-Nagy (1/0), Mackeben 2, Hegedüs. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.

Gól emberelőnyből: 9/4, ill. 11/3

Ötméteresből: 0, ill. 1/0

Kipontozódott: Kollár (29. p.), Baco (29. p.)

Kiállítva - cserével végleg: Gárdonyi (32. p.)

 

További eredmények:

 

Szeged-Szentes 11:2 (4:0, 2:2, 2:0, 3:0)

 

BVSC - FTC 5:10

 

UTE-OSC 12:8 (2:1, 2:2, 4:3, 4:2)