FACEBOOK

Vasas-Honvéd 10:10 - lépéselőnyben a Honvéd

 Vasas-Honvéd 10:10 - lépéselőnyben a Honvéd
hozzászólás, 2007.05.07.

Izgalmas, szoros mérkőzést hozott a forduló rangadója, a Vasas-Honvéd-találkozó, amelynek tétje az alapszakasz első helye volt. A meccs nagyobb részében a Vasas vezetett - olykor három góllal is - de a Molnár Tamást és Hárai Balázst nélkülöző Honvéd mindig fel tudott zárkózni. A mérkőzés befejezésekor 10:10 állt a táblán, ami azt jelenti, hogy egy esetleges Honvéd-Vasas-döntőben a címvédő lesz először pályaválasztó. További részletek, valamint Biros Péter, Kiss Gergely, Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Steinmetz Ádám és Varga Dániel nyilatkozata.

Fordulatos mérkőzésen döntetlen játszott egymással a magyar bajnokság jelenlegi első két helyezettje. Az alapszakasz-elsőségéről döntő találkozón a Vasas többször is vezetett két góllal, ám Szivós Márton két másodperccel a vége előtt belőtte az egyenlítő találatot, amivel kialakul a 10:10-es végeredmény.

 

Hosnyánszky büntetőből szerzett találatával indult a mérkőzés, az ötméterest Kiss Gergő ellen ítélték meg a játékvezetők. A válaszra azonban nem kellett sokáig várni, Benedek révén akcióból egyenlített a Honvéd. Az első gólnál hibázó Kiss először és utoljára a meccsen megszerezte a vezetést csapatának, szintén ötméteresből. A Vasas ekkor kezébe vette az irányítást, Tóth Márton és Kuncz góljával még az első negyedben megfordították az állást, amely végül 3:3-as döntetlennel zárult.

 

A második negyedben ismét a hazaiak játszottak jobban, s noha számos támadásukat kontrákkal hiúsították meg a bírók, a védekezés nagyszerűen működött és az ő malmukra hajtotta a vizet a vendégek gyatra helyzetkihasználása. Az egygólos hazai előny a nagyszünetre kétgólossá nőtt, félidőben 6:4 volt az állás.

 

A harmadik játékrészben Benedekék megkezdték a felzárkózást, habár 9:7-re még a Vasas vezetett, az utolsó szünet előtt Kovács Olivér centerből lőtt góljával egálra hozták a meccset.

 

A bírók olykor érthetetlen ítéletekkel paprikázták fel még jobban az amúgy sem nyugodt kedélyeket, s a végére igazi, rangadóhoz méltó izgalmakat hozott a meccs mindkét tábor számára.

 

Hosnyánszky Norbert góljával a Vasas ismét megszerezte a vezetést, és a Honvéd sorozatos támadásbeli hibái miatt többször nyílt alkalma kétgólosra növelni az előnyt, amivel egyúttal el is dőlhetett volna a találkozó. Ez azonban nem sikerült. A végén Mátyás megúszás után ziccerben ejtett kapufát, így a Honvédnak kicsivel több mint fél perce volt, hogy legalább a döntetlent kiharcolja. Az addig ziccereket hibázó Szivós lövésével alakult ki a 10:10-es végeredmény. Földi László 2 másodperccel a dudaszó előtt még időt kért, hátha..., de Benedek megszerezte a passzt, így maradt a döntetlen.

 

Nézd meg a válogatottak góljait.

 

BIROS PÉTER:

 

 

 

Nem tudom…, vegyes a kép. Nem kaptunk ki, döntetlen lett a mérkőzés, nekünk ennyi elég volt ahhoz, hogy elsők legyünk. Várjuk a rájátszást, azt, hogy ki lesz az ellenfél. 4:0-ról indulunk mindenképpen, vagyis mindegy volt, hogy melyik csapatot kapjuk. Nekünk valahol természetes, hogy bejutunk a döntőbe, mindegy, hogy a Szegeddel vagy az Egerrel kell küzdenünk. A feladatot teljesítettük, igazán nekünk a szerdai mérkőzés a fontos. Úgy érzem, bennünk maradt jó pár helyzet. Majd Athénban megpróbáljuk. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

KISS GERGELY:

 

Hogyha a végéről kezdem az értékelést, akkor el kell mondanom, hogy szerintem igazságos eredmény született. Ez a döntetlen nagyjából fedte a két csapat mai teljesítményét. Tudtunk volna nyerni is, és az is benne volt a mérkőzésben, hogy kikapunk. A mi célunk az volt, hogy ne szenvedjünk vereséget, hiszen az már az alapszakasz-elsőségünket jelentette, Ezt sikerült elérnünk, úgyhogy végül is ezt a célt hoztuk. Nem nyertünk több góllal, nem parádéztunk, de amit szerettünk volna, azt elértük. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

SZIVÓS MÁRTON:

 

Ez egy nagyon változatos mérkőzés volt. Igazán a tétje az volt, hogy ha ez a két csapat játssza a döntőt, akkor melyik kezdi hazai pályán. Nekünk jó volt a döntetlen is, mert ezzel alapszakasz-elsők lettünk, de úgy gondolom, hogy nagyon jó felkészülésül szolgált az Euroliga következő küzdelmeire, a szerdai meccsre. Fontos volt, hogy egy komoly mérkőzést játsszon mind a két csapat. Magamról annyit: én is elég változatosan játszottam, voltak jobb és rosszabb periódusok, hál’Istennek, a végén volt a jobb. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

HOSNYÁNSZKY NORBERT:

 

Úgy érzem kezünkben volt a meccs, sajnos a végén hibáztunk egy hatalmasat. Nem vagyok elégedett a döntetlennel, viszont azzal, hogy a Szegeddel játszunk, igen. Szerintem biztató a játékunk a rájátszásra nézve, főleg úgy, hogy Dumi is felépül addigra. A Dubrovnik ellen egy nagyon jó mérkőzést várok sok nézővel és győzelemmel. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

STEINMETZ ÁDÁM:

 

Nem titok, nagyon ideges vagyok, mert egy megnyert meccset végül is döntetlenre hoztunk. Azért gratulálok a Honvédnak, sok sikert kívánok az Euroligában. Remélem, hogy ha ilyen jól tudunk játszani a Jug Dubrovnik elleni szerdai mérkőzésen, és kicsit jobban koncentrálunk, akkor nagy eredményeket érhetünk el a továbbiakban. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

VARGA DÁNIEL:

 

Úgy gondolom, hogy a mérkőzést mi adtuk át a Honvédnak, ők persze azt mondanák, hogy mivel rutinos és jó csapat, kihasználták a mi hibáinkat. Csak a mi hibáinkból tudtak gólt lőni, ezért ha ezen tudunk változtatni, a rossz passzokon (három-négy gólt kaptunk abból, hogy elöl voltak eladott labdáink), akkor jobbak vagyunk két-három góllal.

 

Valószínűleg a Szegeddel játszunk az elődöntőben, és nem lesz könnyű dolgunk. Már csak azért is jó lenne velük játszani, mert a változatosság gyönyörködtet. Az elmúlt öt-hat szezonban az Egerrel játszottunk és ez borzasztó unalmas, szerintem már egyik oldal sem szeret egy Vasas-Eger meccsre menni. Még annak is jobban örülnék, ha a Reccóval játszanánk az elődöntőben, csak ne az Egerrel…

 

A Dubrovnik ellen ugyanolyan esélyekkel szállunk vízbe, mint ma a Honvéd ellen - a világ elitjébe tartozik mind a három csapat - és két-háromgólos előnyre szeretnék szert tenni, hogy reális eséllyel utazhassunk a visszavágóra. (Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Vasas-Honvéd 10:10 (3:3, 3:1, 3:5, 1:1)

 

 

 

v: Németh A., Juhász

Vasas: Nagy V. Hosnyánszky 3, Kovács R., Varga Dániel 4, Steinmetz B., Tóth M. 1, Steinmetz Á. Csere: Heinrich 1, Kincses, Mátyás, Kuncz 1, Varga Dénes. Edző: Földi László

Honvéd: Gergely – Szivós 1, Kiss G. 3, Bárány 1, Benedek 2, Vári 1, Biros 1. Csere: Székely, Kovács O. 1, Fodor, Cseh, Paján. Edző: Kovács István

Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 12/4

Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

Kipontozódott: Kovács R. (10.p.), Vári A. (15.p.), Tóth M. (28.p.), Kovács O. (29.p.)