FACEBOOK

Nem bírt egymással az Eger és a Vasas

 Nem bírt egymással az Eger és a Vasas
hozzászólás, 2007.04.24.

Izgalmas mérkőzésen döntetlent hozott az Eger-Vasas bajnoki rangadó. A meccsen nyolc válogatottkeret-tag játszott - s valamennyien videonyilatkozatban értékelték a vlv.hu-nak a találkozót. A nem sokkal a lefújás után rögzített első reagálásokból az derül ki, hogy mind az egriek, mind a fővárosiak egyszerre elégedettek és elégedetlenek az eredménnyel.

Nézd meg TZS és Mindless képeit. 

 

A hazaiak startoltak jobban, 2:0-ra és 3:1-re is vezettek. A Vasas nagyon álmosan kezdett és feltűnő volt a piros-kékek gólképtelensége emberelőnyben. Elhúzni az Eger sem tudott, mert amikor erre lehetőségük lett volna, Gerendás György fiai is rendre hibáztak. A Vasas folyamatosan feljavult, és - főként az emberelőnyök sokkal jobb értékesítési százalékának köszönhetően - a harmadik negyedben a vezetést is sikerült átvennie. Most azonban az Eger nem hagyta magát, s miközben a végkifejlet felé közeledtünk, nagy izgalmak közepette újból magához ragadta a kezdeményezést. A dudaszó akkor vetett véget a mérkőzésnek, amikor éppen döntetlen volt az állás.

 

A hazaiaknál Nyéki, a Vasasnál Hosnyánszky és Varga Dániel vállalt legtöbbet magára.

 

Nyilatkozatok:

 

Steinmetz Ádám:

 

Felemás érzésekkel távozunk Egerből. Elég nehéz küzdelem volt, úgy érzem, hogy azért benne volt a mérkőzésben a győzelem. Ugyanakkor pedig azt hiszem, az egy ponttal sem szégyenkezhetünk, Egerben nagyon nehéz nyerni, különösen egy olyan szezonban, mint a mostani. Azt hiszem, hogy ez egy lépcsőfok, innen most már össze fog állni a játék, már nagyon sok biztató jel volt, és megyünk majd felfelé tovább.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Varga Dániel:

 

Nyerni jöttünk Egerbe, de egyáltalán nem vagyok bosszús a döntetlen miatt, Nem játszottunk jól, voltak periódusok, amikor kimondottan nagy hibákat csináltunk, de vannak biztató jelek, úgy érzem, hogy elindultunk a végső cél felé, ami tulajdonképpen a bajnoki cím. Ami miatt még nem örülök az iksznek, hogy veszítek a sportfogadáson, de ez senkire nem tartozik, csak most csak úgy eszembe jutott. Egyébként szerintem most már azért más lelkiállapotban megyünk haza, mint Reccóból vagy Szegedről.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Varga Dénes:

 

Ilyen meccsre számítottunk. Annyit sajnálok a magam részéről, hogy keveset vállalkoztam, valószínűleg ennyi hiányzott ahhoz, hogy győzzünk.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Hosnyánszky Norbert:

 

Sajnos nem sikerült győznünk, de utólag visszagondolva elégedett vagyok a döntetlennel. Nehéz meccs volt, hosszú, sok kiállítással, jó kapusteljesítményekkel.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Nagy Viktor:

 

Sok helyzetet kihagytunk, sokat hibáztunk megint, ha kevesebbet hibáznánk, akkor könnyebb lenne a játék. Azért büszke vagyok a csapatra, mert szerintem helytálltunk, nem volt egyszerű itt játszani. Várom a következő meccset.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Gór-Nagy Miklós:

 

Szoros meccsen játszottunk egy döntetlent. Jól kezdtünk, elmentünk 2:0-ra, összejött a játékunk, Sajnos a harmadik negyedben elfáradtunk, volt egy kisebb holtpont, de a végén talán a Vasas örülhetett jobban a döntetlennek. Majd kiderül, a rájátszásban ki kivel játszik, vagy 3:1-ről indulunk, vagy a Honváddal játszunk 4:0-ról. Nem tudjuk mi sem, kit szeretnénk.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Kiss Csaba:

 

Olyan mérkőzés volt, mint amire számítottunk. Tudtuk, hogy a Vasas-Eger-csaták mindig kiélezettek és borzasztó kemények. Ez előrevetíti azt, hogy milyen mérkőzések várhatók még a két csapat között. Azt mondom utólag értékelve a dolgot, hogy igazságos a döntetlen. Mind a két csapat nagyon szeretett volna nyerni, ez látszott, ennek tükrében a döntetlen igazságosnak mondható.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Kis Gábor:

 

A meccs előtt aláírtuk volna ezt az eredményt, mert nem gondoltuk volna, hogy ilyen jól sikerül. Nagyon fáradtak vagyunk, de hát most azért szomorkodhatunk, hogy nyerhettünk volna, benne volt a győzelem. Örülünk ennek az eredménynek is, persze, mert senki nem gondolta volna, hogy egy ilyen sorozat után még tudjuk tartani magunkat. Bízom benne, hogy az elkövetkező egy hét, plusz a szerdai BVSC-meccs nem lesz olyan nehéz. A Reccót meg kell vernünk, be akarunk jutni a nyolc közé, ez a legfontosabb.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Jászberényi Gábor:

 

Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült nyernünk, ma győzni szerettünk volna. A harmadik negyedben volt egy kis rövidzárlat és szerintem azért lett csak iksz.

(Nézd meg a nyilatkozat videofelvételét.)

 

Eger-Vasas 8:8 (2:0, 1:2, 3:5, 2:1) G.: Nyéki 4, Kiss Cs., Ma:rcz, Császár, Gór-Nagy 1-1, illetve Hosnyánszky, Varga Dániel 3-3, Heinrich, Varga Dénes 1-1

 

További eredmények:

 

UTE-Honvéd 13:22 (5:5, 2:7, 2:6, 4:4) (A Honvéd gólszerzői: Biros 4, Bárány 4, Szivós 3, Fodor 2, Benedek 5, Vári 1, Paján 2, Kiss G. 1)

 

A Honvéd már az elsõ negyedben 5-2-es vezetést szerzett, ám a fiatal újpesti csapat még a negyed vége elõtt egalizálta, majd a második játékrész elején meg is fordította az állást (6-5). Több örömük azonban már nem volt a hazaiaknak, hiszen a középsõ két játékrészben, fõleg lefordulásokkal operálva bedarálta ellenfelét a Honvéd. A védekezésbe egyik csapat sem ölt túl sok energiát, így 35 gól születhetett a végéig. A meccs legeredményesebbje a csapatkapitány, Benedek Tibor volt 5 góljával, de Biros Péter is 4 találatig jutott.

A második negyedben egy szerencsétlen megmozdulás közben Hárai Balázsnak eltört az orra, így a csapat másik centere után (Molnár Tamás nemrég lábujjtörést szenvedett) õ is kidõlt a sorból. Hárai Balázs a vlv.hu-nak elmondta, hogy a hétközi, Fradi elleni mérkõzést biztosan kihagyja, de ha szükséges, készíttet magának egy arcvédõ maszkot, és a hétvégi Euroliga találkozón vízbe száll.

FTC-Szeged: 10:10 (2:1, 4:2, 1:4, 3:3)

Noha már 7-3-ra is vezetett a harmadik negyedben a hazai medencében játszó Ferencváros, a Baksa László irányította Szegednek sikerült kiegyenlítenie, sõt a negyedik negyedben meg is fordították az állást. A végjátékban azonban kimaradtak a szegedi helyzetek, így a végeredmény 10-10-es döntetlen lett.
A vlv.hu helyszíni tudósítójának elmondása szerint a válogatott kerettag Baksa remekül szervezte meg a védekezést. Az pedig külön megjegyzendõ, hogy míg korábban egy esetleges védelmi hibánál nagyon vehemensen kiabált csapattársaival, most már inkább az volt jellemzõ, hogy a szituáció után - edzõ módra - elmagyarázta az illetõnek, mit kellett volna másképp csinálnia. Tekintélyt parancsolóan mûködött.

 

Neptun VSC-BVSC 7:14 (3:3, 0:3, 2:3, 2:5)

OSC-Szentes 11:9 (5:4, 3:1, 3:2, 0:2)

Pécs-Szolnok 17:7 (2:1, 6:3, 5:2, 4:1)