FACEBOOK

öt magyar gól az Olasz Kupa nyitónapján

öt magyar gól az Olasz Kupa nyitónapján
hozzászólás, 2007.04.20.

Torinóban pénteken megkezdődött az Olasz Kupa nyolcas döntője. A Kásást és Madarast is foglalkoztató Pro Recco (az Eger és a Vasas Euroliga-ellenfele) nyögvenyelős győzelemmel rajtolt. Mindkét magyar két góllal vette ki részét a Florentia elleni 11:9-ből.

Kásás Tamásnak még nincs Olasz Kupa-győzelme! Azért kezdjük ezzel a kevéssé ismert ténnyel a torinói nyolccsapatos torna nyitónapjának tudósítását, hogy eloszlassuk a gyakran hallható tévedést. (És akkor ugye a magyar bajnoki címet még szóba se hoztuk…)

 

„Kisebb megszakítással már tíz éve játszom Olaszországban, s amikor kijöttem, éppen eltörölték az Olasz Kupát. Hét-nyolc évig nem is volt, tavalyelőtt rendezték meg ismét, úgyhogy sok lehetőségem nem is volt nyerni. Alig várom, hogy begyűjtsem ezt a trófeát is!”

 

Madaras Norbert már nyert Olasz Kupát, hiszen tavaly a Recco nyerte a bajnokságot és a kupát is.

 

„Ez a torna itt nem olyan fontos, mint mondjuk otthon, talán inkább az a jelentősége, hogy a végső fázisban minden jó csapat ott van, tehát a presztízs miatt van jelentősége. Találkozunk a Posillipóval vagy a Savonával egy elődöntőben, döntőben, és persze senki sem szívesen kap ki, ez talán még fontosabb, mint maga a kupa.”

 

Csütörtökön a Florentia ellen kezdett a Recco, s az első negyedben kialakult kétgólos különbséget megtartva, 11:9-re győzött. Kásás és Madaras is kétszer volt eredményes, Norbi büntetőjét az első negyedben kivédte a Firenze kapusa.

 

„Nem játszottunk jól, sok gólt kaptunk megint, de legalább győztünk - ennyi” - mondta meccs után szűkszavúan Norbi, akinek egyik gólja előnyből esett, a másik átlövésből, hátulról. Ötméteresét laposan lőtte, a kapus bal kézzel védte.

 

Kásás Tamás még ennyire sem volt bőbeszédű, mint fogalmazott: Norbi már mindent elmondott… Végül annyit sikerült kierőszakolni belőle: „Sokat hibáztunk.”

 

Kásás egyik gólja egyébként emlékezetes volt: labdát szerzett a Recco, valaki megúszott, a kapus pedig kimozdult, hogy lefülelje az esetleges hosszú indítást. Kásás azonban saját térfelének közepéről kapura lőtt és betalált.

 

A Recco szombat délelőtt a Chiavarival, este a Bresciával játszik. Az Olasz Kupa döntője vasárnap délután lesz.

 

Olasz Kupa. Eredmények:

 

Savona-Ortigia 20:7 (5:1, 4:1, 6:3, 5:2)

Pro Recco-RN Florentia 11:9 (3:1, 3:3, 3:3, 2:2) G.: Madaras, Kásás, Fiorentini, Sotttani 2-2, Giacoppo, Mangiante, Sadovyy

Brescia-Chiavari 18:3 (5:0, 1:1, 6:2, 6:0) (Regős Á. 1, Varga Tamás nem szerzett gólt)

Posillipo-Cremona 10:8 (1:1, 3:1, 1:3, 6:3) (Varga I. Zsolt nem szerzett gólt)

1 régi hozzászólás

Viragszal hozzászólása
2007.04.21. 11:13

Szeretem Kasas Tamas szukszavusagat :-)