FACEBOOK

Két rangadó 4 nap alatt: Baksa László értékel

Két rangadó 4 nap alatt: Baksa László értékel
hozzászólás, 2007.04.12.

A világbajnokság után folytatódik a honi pontszerzés, ahol az - akkor még - harmadik helyen álló Szeged csapatának rögtön a bajnokság második és harmadik helyezettjével kellett mérkőznie. A Vasas ígérkezett nagyobb falatnak, őket saját uszodájában fogadta a Baksa László vezette gárda. Óriási meglepetésre 8-4-es győzelmet aratott a Tisza-parti együttes, amiben nagy szerep jutott kapusuknak: 22 kapuralövésből 18-at megfogott! Kedden Egerbe utazott a csapat, ahol 10-5-ös vereséget szenvedtek. E két meccs után után kérdeztük Baksa Lászlót, ő hogyan látta az eseményeket.

vlv.hu: Mesélj pár mondatot légy szíves a Vasas elleni meccsről... gondoltad volna, hogy ilyen nagyarányú, tulajdonképpen simának mondható meccset játszotok majd a Vasas ellen?

Baksa László: Senki nem gondolta volna szerintem. Tudtuk, hogy lehet esélyünk, mert nem tudtak annyit készülni ránk, mint más OB I.-es rangadóra, ugyanis a VB-ről a játékosok csak kedden érkeztek haza. Mindenképpen szerettünk volna a 2 nehéz meccsből pontot, pontokat szerezni: nagyon szeretnénk a harmadik helyet elcsípni.

vlv.hu: Volt valami tudatos, csak a Vasas ellen kidolgozott taktika, vagy ugyanúgy készültetek ellenük, mint egy "szokásos" rangadóra?

B.L.: Nem, sokat készültünk, több videót is megnéztünk róluk. Tudtuk, hogy ha meg tudjuk akadályozni a lefordulásaikat, akkor van keresnivalónk. Ez sikerült, ráadásul hatékonyan lőttük az emberelőnyöket. De úgy gondolom az egész meccsen jól pólóztunk.

vlv.hu: Kifejezetten jó lett a védési mutatód. Mi kellett ahhoz, hogy ez így összejöjjön?

B.L.: Sokat videóztam magamtól otthon. Készültem a mérkőzésre, szerettem volna ha nyer a csapat.

vlv.hu: Lehet, hogy az is jót tett, hogy a VB-felkészülés alatt "szoktad" Hosi, Dumi, Dani és Ádi lövéseit :)

B.L.: A védelem maximálisan betartotta amit kértem, ez nagy segítségemre volt. Persze az is sokat jelent, hogy velük készülhetek, de azért azt se feledjük, hogy az utánpótlás korosztályban is sokat játszottam ellenük.

vlv.hu: És mi történt Egerben? Pár nappal azután, hogy úgy játszottatok, mint ahogy a bajnokság egyik favoritja, kicsit várakozáson alul teljesítettetek.

B.L.: Kezdjük azzal, hogy a csere centerünk megsérült, így a 39 éves Tóth Lacinak kellett felvennie a kesztyűt a nem gyenge egri bekkekel. Aztán az emberhátrányos védekezésünk is eléggé karcsú volt. De mindennél gyengébben lőttük a fórokat. Biztos közrejátszott az is, hogy 3 napja játszottunk és fáradtak voltunk, de azért tudtunk volna ennél jobban pólózni.

vlv.hu: Visszatérve a harmadik hely megszerzéséhez: ti most úgy álltok az Eger mögött egy ponttal, hogy nekik még hátra van egy Domino elleni pesti és egy Vasas elleni hazai meccs, ti pedig oda-visszavágó alapon vagytok túl az összes Eger, Vasas és Domino elleni mérkőzésen.

B.L.: Igen, de nem nagyon akarok, akarunk az Egerrel foglalkozni, fontos hogy megnyerjük az összes meccsünket. Ha ezt mi megtesszük, és az Eger így megelőz minket, akkor majd a rájátszásban - a bronz meccsen - visszavágunk.

vlv.hu: Köszönöm szépen.

 

-Kánya Dávid, Pethő Réka-