FACEBOOK

És ha nagypapámnak áramszedője lett volna...

És ha nagypapámnak áramszedője lett volna...
hozzászólás, 2007.04.02.

Hosszabbítás után veszítette el a világbajnokság döntőjét Kemény Dénes csapata Melbourne-ben. A horvátok kihasználva a magyarok pontatlan játékát, higgadtan lőtték be a helyzeteiket, és 9-8-ra győztek. A magyar csapat 2005 után ismét ezüstéremmel térhet haza az ausztráliai városból.

Nem sikerült 2003 után ismét a dobogó legfelső fokára állnia a magyar válogatottnak.

Sok hibával játszott a csapat támadásban, ám a negyedik negyedben így is kettővel vezettünk. Ezt az előnyt azonban nem tudtunk megtartani, és a horvátok egyenlítettek. A hosszabbításban már mi futottunk utánuk, miután Markovic emberelőnyből verte át Szécsi Zoltánt. Kiss Gergely még egyenlíteni tudott, ám az újabb Markovic gólra már nem volt válaszunk...

Szivós Márton fontos és rendkívül látványos találatot szerzett a mérkőzésen. A harmadik negyed végén Benedek Tibor bombázta rá a labdát a kapura, ami a kapufáról ugyan kipattant, ám éppen Szivós elé. Marci egy előzetes fejberúgás után (még az orra vére is eleredt) egyedül maradt a kapu előtt, és azonnal bepöckölte a labdát a hálóba.

A gól

A negyedik negyedben, 7-6-os magyar vezetésnél egy labdaszerzést követően egyedül úszhatott kapura, ebből sajnos nem lett gól. Ami azért is különösen fájó, mert ezután egyenlítettek a horvátok, és harcolták ki a hosszabbítást.

Ezen rágódni azonban már kár. Sok helyen lehet olvasni, hogy ha Biros Peti nem a kapufát találja el, és ha Varga Dani belövi, és ha Molnárról nem kontrát fújnak, és ha Kásás jól veszi át a labdát, és ha Szivós Marci... És ha nagypapámnak áramszedője lett volna, akkor ő lett volna a 4-6-os villamos. Vagy nem. Ezt már nem tudhatjuk...

Egy azonban biztos: Marci nagyon jól játszott az egész világbajnokságon. 8 gólt szerzett hat meccsen, 4 ötméterest harcolt ki. A vb elején még mint center, aztán mint szélső tündökölt. Sőt, sokszor lehetett látni, hogy bekként is megállja a helyét. Összeségében tehát elmondható, hogy mostmár nem csak kiegészítő ember a magyar válogatottban, mint ahogyan a két évvel ezelőtti világbajnokságon volt, hanem meghatározó játékosává vált a csapatnak.