FACEBOOK

Magyarország-Románia 11:9

 Magyarország-Románia 11:9
hozzászólás, 2007.03.25.

Végre egy kis izgalom! A magyar csapat elérkezett az első gödörhöz a vb-n, de komoly veszély nem fenyegette a románok elleni győzelmet. A hibákból lehet tanulni, s ami a tény: a csapat pontveszteség nélkül, 51:17-es gólkülönbséggel jutott egyenesen a legjobb nyolc közé. Kemény Dénes, Kásás Tamás, Benedek Tibor, Kiss Gergely, Biros Péter, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Madaras Norbert, Fodor Rajmund, Molnár Tamás, Kis Gábor és Nagy Viktor nyilatkozata.

Nehezen lendültünk ma játékba, a románok meglepően kemény ellenállást tanúsítottak. Az egész első negyed fel-le úszással telt el, az utolsó másodpercekben sikerült megszereznünk a vezetést. Ezután többször is úgy tűnt, hogy helyreáll a rend, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de nem tudtunk olyan különbségű előnyre szert tenni, ami biztonságos légkört teremtett volna játékosnak-szurkolónak egyaránt. A románok rendre feljöttek, hiába mentünk el három góllal, visszahozták az esélyt az egyenlítésre is. Meg kell jegyezni, hogy a meccs egyes szakaszaiban a románok komoly bírói támogatást élveztek, s ebből a szempontból kifejezetten a "teher alatt nő a pálma" effektust éreztük, innen, messziről, remélem, ez nem tévedés...

 

A győzelmünk végeredményben nem forgott veszélyben és a stáb nyilván alaposan elemezni fogja a játék minden részletét, hogy a folytatásra kiderüljenek a javítani valók.

 

A magyar válogatott legközelebb szerdán 13.00 órakor száll medencébe, a legjobb négy közé jutásért a Németország-USA-találkozó győztesével kell megküzdenünk.

 

Nézd meg a magyar csapat összes gólját. (KÖSZÖNJÜK A MAGYAR TELEVÍZIÓ ENGEDÉLYÉT!)

 

Szólj hozzá a meccs fórumában.

 

KEMÉNY DÉNES:

A számszerű eredményt illetően nyilván mindenki ennél nagyobb különbséget várt - mi is. Ugyanakkor jó néhány védekezési, támadási figyelmetlenséggel együtt nyertünk két góllal, ha minden ideális, akkor lehetett volna 8-9 gól is a különbség. A reális szerintem 3-4 lett volna. Ezt el kell fogadni, s mindenképpen megvolt az az előnye, hogy egész idő alatt benne volt a levegőben a szoros állás miatt az, hogy újra meg újra meg kell nyerni a meccset. Ez a most kezdődő fázisra, amikor ki-ki meccsek lesznek, jó felkészülés volt.

 

- A bírók...?

 

- Nagyon nehéz így játszani, sajnálom a játékosokat. Azt kértem tőlük, hogy próbálják meg elfelejteni az ítéletek minőségét, semmi mást ne tegyenek, csak alkalmazkodjanak a mindenkori helyzethez. Egyébként az a véleményem, hogy követhetetlen a bíráskodás. Ezen a meccsen nem volt húsz támadóhiba, s az sem reális, hogy 30-40 százaléknyi különbség legyen az emberelőnyökben a kárunkra. Azért szerintem mi jobban tudunk vízilabdázni, mint az ellenfél és ez ma is így volt. Attól még, hogy a helyzetek egy részét kihagytuk, azért kialakítottuk őket.

 

Úgy érzem, hogy nem elég jók a bírók. Nem gondolom, hogy részrehajlóak lennének, hanem egyszerűen nem értenek annyira hozzá, hogy lássák: ki az aki vízilabdázni akar, ki az, aki ezt meg akarja akadályozni. Az a baj, hogy igazából ma egy olimpiai döntőt vezető bíró, meg egy gyakran az elődöntőig eljutó ország bírója szerepelt. És ez semmiképpen nem biztató. Nem túlzottan nagy a választék, pedig a második héten sokkal fontosabb, sokkal nehezebb meccsek lesznek. Egyébként Campagna (a görögök edzője, a szerk.) is kifakadt, hogy befejezi az edzősködést, mert ezzel a bíráskodással képtelenség dolgozni. Minden edzőt a munkájának az eredménye alapján minősítenek, az eredményesség viszont a bíráskodáson keresztül jön vagy nem jön. Mondom újra: nem a részrehajlásról beszélek, és nem csak a mi mérkőzéseinkről, sok negatív dolgot tapasztalok más meccseken is. Vicces például, hogy amíg 6:1-re vezetnek a horvátok az ausztrálok ellen, addig az ausztrálok minden segítséget megkapnak, abban a pillanatban, ahogy az állás közelít a döntetlenhez, mert feljönnek az ausztrálok, hirtelen elkezdik rettenetesen segíteni ok nélkül a horvátokat. Nem értem az egészet. Elég egyszerű pedig: le vannak írva a szabályok, azt kell lefújni, ami történik, akkor is, ha valaki tízzel vezet, meg akkor is, ha ikszre áll a meccs.

 

- Hogy alakul a csapatunk további programja?

 

- Vasárnap szabadnapja lesz mindenkinek. Van, aki horgászni megy, van aki kirándulni, vagy várost nézni. Este együtt leszünk egy volt játékostársamnál, aki egyébként a csapat kísérője is. Jó barátom, Peter Smith meghívta az egész csapatot a vezérkarral együtt, tart egy kis kerti sütögetést. A fiai a versenyrendezésben vesznek részt, az egész család vízilabdázás szerelmese. Ja, és Peter édesapja hentes, úgyhogy nem gondolom, hogy éhesen megyünk vissza a szállodába.

 

-Jó pihenést!

 

 

KÁSÁS TAMÁS:

Elég pontatlanul játszottunk elöl-hátul, mondjuk ez egy ilyen viszonylag tét nélküli meccsen azért belefér és valamennyire normális, úgyhogy messzemenő következtetést nem kell levonni belőle. De a három nap szünet most pont jókor jön hogy kicsit észbe kapjunk, mert ennél sokkal több kell majd az utolsó három meccsen.

Magamról? Jól éreztem magam, örülök, hogy lőttem gólokat, főleg hogy nyertünk.

 

BENEDEK TIBOR:

Nehéz volt. Igazából tét nélküli meccs, úgyhogy nehéz volt felszívni magunkat. Az elején sok helyzetet kihagytunk, ennek hatása végig érezhető volt. Most lesznek majd a nehéz mérkőzések, tudtuk, hogy ez egy könnyű csoport, úgyhogy igazából innen kezdődik a vb.

 

 

KISS GERGELY:

A csoportelsőség volt az első három mérkőzés legnagyobb tétje, illetve az, hogy tudunk-e begyakorolni olyan dolgokat, amik később jól jöhetnek. A mai gyengébb teljesítményünk okait igyekszünk a három szünnapon kijavítani.

 

 

BIROS PÉTER:

Nyertünk. Nem volt annyira jó, mint az első két meccs, mondjuk az ellenfél is erősebb volt, Más azért a magyar csapat ellen játszani, mindenki felszívja magát, ez a románokra is jellemző volt. Mi nem játszottunk annyira jól, de azt hiszem, hogy a fórok kihasználásában talán kicsit előreléptünk. A lényeg, hogy megvan a két pont, lehet várni a következő ellenfelet és arra készülni.

 

SZÉCSI ZOLTÁN:

Magamról: az elején jól ment, utána meg sz…ul. A csapatról: először elöl voltunk bénák, utána hátul kicsit dekoncentráltak. Az alapvető különbség az volt, hogy ők valamiért nagyon felpörögtek, hogy akkor most „megcsinálják”, mi meg nem. De nincs ezzel semmi gond. A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

 

 

SZIVÓS MÁRTON:

Nem játszottunk jól, nyögvenyelős mérkőzés volt, ami nem feltétlenül rossz. Mármint az, hogy az egyenes kieséses rendszer előtt játszottunk egy ilyen nyögvenyelőset. Az ilyen meccsekből lehet igazán tanulni.

 

VARGA DÁNIEL:

A románok felszívták magukat, gondolom, volt bennük bizonyítási vágy, főleg a kanadaiak elleni vereség után. Azt, hogy nem sikerült több góllal nyernünk, annak a számlájára írom, hogy nem tudtunk ellépni a meccs folyamán, szívósak voltak végig. Egyébként részben az lehet az oka a románok feljavulásának, hogy nagyon sokat kétkapuztunk velük mostanában, és ez mindig a gyengébbnek kedvez. Annyit viszont nem tudunk egymással kétkapuzni, hogy megforduljon a két csapat játéktudása közötti különbség...

 

- Magadról? mi a helyzet a védekezséssel, a kiállításokkal...?

 

- Szíven lőttél..., nem tudom, el vagyok keseredve kicsit, nem is tudom, mire vagyok dühösebb, hogy megint kipontozódtam, vagy hogy nem lőttem gólt. Úgy gondolom, hogy szerdáig összeszedem magam, megfejtem, mi ennek az oka és változtatok rajta. Szerdától felcserélem a gólok számát a kiállítások számával...

 

MADARAS NORBERT:

11:9 - a vártnál sokkal szorosabb sajnos. Nem tudtunk ellépni, ők pedig belelkesedtek és elég jól játszottak. Sokat hibáztunk elöl-hátul, ráadásul pontosan olyan pillanatokban, amikor el tudtunk volna húzni akár négy-öt góllal is. Ehelyett maradtunk az egy-két-hátrom gólos kölönbségnél.

 

FODOR RAJMUND:

Ez lett az első nagyon komoly mérkőzésünk. Érzésem szerint abszolút kiszámíthatatlanok voltak a bírói ítéletek, az hogy közel húsz vagy húsz feletti volt a kontrák száma, önmagában azt jelzi, hogy szétfújták a mérkőzést, tehát kívülről nézve valószínűleg egy eléggé kevéssé élvezhető vízilabda-mérkőzés volt ez. Bent pedig: sok bruszt, sok úszás - éppen a kontrák miatt -, úgyhogy ennyi. Mint védő, annyit tudok mondani, hogy a két kiállításom ma is labda nélkül volt, igazából nagyon sajnálom, de ez van. Most ez a stílus dívik, ehhez kell alkalmazkodnunk, amennyire tudunk.

 

MOLNÁR TAMÁS:

Mind elöl, mind hátul rengeteg hibát követtünk el, bekerültünk egyfajta mókuskerékbe, s emiatt szorossá vált a mérkőzés. Azt gondolom, hogy lehetett volna ez egy 6-8-gólos győzelem is, kétgólos lett belőle, de most nem szabad foglalkozni, menni kell előre. Három nap szünet következik, és készülni kell a következő mérkőzésre.

 

KIS GÁBOR:

Én úgy gondolom, hogy semmiképpen nem nagy baj, hogy most jött ez a szorosabb meccs, legalább kicsit észhez térünk mi is. Nem mintha gond lenne, hogy nem tudjuk, hogy hol vagyunk, ugye mindenki tudja, hogy világbajnokságon van, de azért inkább most, a csoportkör végén legyen egy ilyen meccs, amiből azért győztesen is kerülünk ki, mint akkor, amikor már nem lehet hibázni. Úgy gondolom, hogy a támadójátékunkkal több volt a gond, most nem az volt a probléma, hogy nem védekeztünk annyira jól. Ennél több gólt szoktunk

lőni a meccseken.

 

NAGY VIKTOR:

Én is azt gondolom: jobb, hogy ilyenkor jött egy nehézkes meccs. Nem mondom azt, hogy nagyon jól játszottak a románok, ők kicsit jobbak voltak a szokásosnál, mi pedig kicsit gyengébbek. Ennek lett a következménye a szoros mérkőzés.

 

x

 

Élő közvetítés a magyar csapat utolsó csoportmeccséről a Magyar Televízió adása alapján.

 

Az első percek csapkodó játékot hoznak, a románok egyet, mi három emberelőnyt puskázunk el.

 

1:0 - Szívós befordul centerben, büntető. Az ötméterest Kásás értékesíti, 7 másodperccel az első negyed vége előtt (nézd meg a gólt)

 

Szünet

 

1:1 - Radu centerben ellenállhatatlan

 

2:1 - emberelőny, mielőtt felállnának, Kásás bepöccinti húzásra Molnárnak, aki szép mozdulattal továbbítja a labdát a kapuba (nézd meg a gólt)

 

3:1 megúszunk, Varga Dani balról beadja Kásásnak, aki nagy gólt lő (nézd meg a gólt)

 

4:1 - gyönyörű összjáték után Varga Dénes lövi a gólt, hallani lehetett a tévé előtt, ahogy megtörtek a románok (nézd meg a gólt)

 

4:2 - védelmi hibánk után Matei emberelőnyből szépít a balszélről

 

Nagyszünet

 

5:2 - éppen lejár az emberelőny, amikor Kásás bevágja (nézd meg a gólt)

 

5:3 - Georgescu szerencsés gólja, a vízre pattintott labda a kapufáról vágódik be

 

5:4 - vitatható román emberelőny, Dunca centerben azonnal értékesíti

 

6:4 - emberelőny, végigmegy a labda, Madaras lövi be (nézd meg a gólt)

 

7:4 - Dumi szép passza után Szivós Marci óriási gólt lő a rövidre (nézd meg a gólt)

 

Szünet

 

7:5 - Kádár Kálmán góljával kezdődik az utolsó negyed

 

8:5 - Kiss Gergely bedobja a szabaddobást, amelynek révén emberelőnyt kaptunk (nézd meg a gólt)

 

8:6 - Matei a hosszúba vágja

 

9:6 - megúszunk, Biros-Molnár-háló a labda útja (nézd meg a gólt)

 

9:7 - Radu szépít

 

10:7 - Kásás ejtése, nagyon messziről (nézd meg a gólt)

 

10:8 - Georgescu lövése, a blokkról pattan be

 

11:8 - Biros lövése messziről (nézd meg a gólt)

 

 

11:9 - Matei közelről, Szécsi kezei között

 

Vége!

 

Magyarország-Románia 11:9 (1:0, 3:2, 3:2, 4:5)

v: Balfanbajev (kazah), Stampalija (horvát)

Magyarország: Szécsi – Kásás 4, Kiss G. 1, Benedek, Fodor, Biros 1, Molnár T. 2. Csere: Varga Dániel, Madaras 1, Varga Dénes 1, Szivós 1, Kis G. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Románia: Nenciu – Radu 2, Bonca, Iosep, G. Georgescu 2, Matei 3, Kádár 1. Csere: Negrean, Busila, Dunca 1, R. Georgescu, Dina Andrei. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu

Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 13/6

Ötméteresből: 1/1, ill. -

Kipontozódott: Varga Dániel (29.p.), Radu (32.p.)

 

13 régi hozzászólás

Heni hozzászólása
Heni197
2007.03.26. 11:31

Ez szoros meccsnek tünt, pedig a két csapat tudása messze nem ilyen különbséget mutat. Elhitettük a románokkal, hogy vannak olyan jók, hogy megszorongassák a magyarokat. Hát tévedtek! Ha olyan lelkesen játszottak volna a fiúk, mint Kanada ellen, akkor szerintem a románokat is megverik 6-8 gólkülönbséggel. Az a lényeg, hogy megvan a csoportelsőség. Így tovább!!! Úgy látom, a következő ellenfél a német csapat lesz. Biztos vagyok benne, hogy őket is - nagyobb megerőltetés nélkül - megverjük! Szurkolok Nektek!

Moncsó hozzászólása
2007.03.25. 15:11

Bár egy kicsit nehezen ment de meg lett! Gratulálok! Nagyon izgalmas volt! Csak így tovább! Szép volt FIÚK! Szurkolunk!

Mindless hozzászólása
2007.03.25. 06:15

A bírók nem ellenünk fújnak... hanem leginkább össze-vissza. Követhetetlen.

szurkoló hozzászólása
2007.03.24. 21:24

Szoros meccs volt grat a fiúknak!!! Játékvezetőkre kitérve Balfanbajev újra kitett magáért (ld. Athéni döntő ) Fiúk így tovább az aranyig!!!!!

krisztoforo hozzászólása
2007.03.24. 13:12

Tiszta szívből gratulálok! Csak így tovább! Amint azt már mondtam tegnap is... titeket látva, nagyon jó érzés magyarnak lenni. Hajrá Magyarország!

Radagast hozzászólása
2007.03.24. 12:46

Nem tudja valaki, vajon a szerbek meccsein is így fújnak? Vagy csak minket tisztelnek meg vele?

Anita hozzászólása
2007.03.24. 12:28

Hát ez kemény és tanulságos meccs volt, de meg van! Gratulálok! Kicsit belekóstoltunk az előttünk álló mérkőzésekbe! Kijavítva az emberelőnyös helyzetek kihasználását, nem lehet gond, na meg ha a bírók legalább nem ellenünk fújank! Külön gratuláció Kásának, jött, mikor kellett! Csak így tovább Fiúk! Szurkolunk nektek!

Csaba hozzászólása
2007.03.24. 12:07

Hát ez az igazi vízilabda!!A románok megmutatták, hogy mi várható a további meccseken és ne legyünk elfogultak sajnos ez várható a bírók részéről is, ide és oda is ítélnek majd!!A másik fontos dolog: be kell lőni az emberelőnyöket!!! Hajrá Fiúk!!

Flor hozzászólása
Flor184
2007.03.24. 11:30

A bírók ellenünk voltak, a románok tepertek, de ti NYERTETEK! És most csak ez számít! Gratulálok Kemény-legények!

Flor hozzászólása
Flor183
2007.03.24. 11:27

A bírók ellenünk voltak, a románok tepertek, de NYERTETEK! És most csak ez számít! Gratulálok Kemény-legények!

Gyula hozzászólása
2007.03.24. 11:18

Hát fiúk,ez nem ment könnyen,de remélhetően ez még a továbbiakban a hasznunkra is lehet.A játékvezetői felfogás sajnos nagyon furcs,már-már követhetetlen számomra.Egy a lényeg:veletek vagyunk,s győzni akarunk.Ja és jó lenne már elkapni a végén a szerbeket,nehogy elbizzák magukat. RIA-RIA!

Szurloló hozzászólása
2007.03.24. 10:53

Végre vége!!!! Remélem nem lesz több ilyen meccsünk! Azért hoztuk a kötelezőt.. Gratulálok! Ilyen körülmények között nyerni, Még egy világbajnok olimpiai bajnok csapatnak sem könnyű.

szurkoló hozzászólása
2007.03.24. 10:43

A szívem kiugrik a meccs végére. Miért fújnak ennyire ellenünk a bírok? Rendre kiállítanak közülünk valakit, csak nem meg akarnak veretni minket? Azt nem lehet hagyni Még egy kicsit bírjatok ki fiuk ! A románok nem verhetnek minket !!!!