FACEBOOK

Keddi csúcsmeccs a BL-főtáblán: Barceloneta-Szolnok

Keddi csúcsmeccs a BL-főtáblán: Barceloneta-Szolnok
hozzászólás, 2019.10.28.

Az új rendszernek megfelelően a BL-főtábla A csoportjának meccsei kedden lesznek. A Szolnok már vasárnap elutazott Barcelonába, ahol egy nagyon erős spanyol csapat várja. Előzetesünkben a keddi "meccsrend" és nyilatkozatok:


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

A csoport

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A csoport állása:

1-3. Olympiakosz, Jug Dubrovnik, Szolnok 6-6,
4. CNA Barceloneta 3,
5-6. Spandau 04, Jadran Split 1-1,
7-8. Sintez Kazany, Jadran Herceg Novi 0 pont


3. forduló, október 29., kedd (időpontok helyi idő szerint)


19.00 Jug Dubrovnik-Spandau 04

20.00 Olympiakosz-Jadran Herceg Novi

20.00 Sintez Kazany-Jadran Split

19.15 CNA Barceloneta-Szolnok - Sport 2, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Sima utunk volt, a szokásosnál egy nappal korábban kiérkeztünk és minden rendben van, hála istennek, mindenki egészséges.

Nagyon kemény mérkőzésre számítok, tudjuk mindannyian, hogy milyen erős az ellenfelünk, jól ismerjük a Barcelonetát, az utóbbi években mindig a BL top négy csapata között szerepelt. Ennek megfelelően készülünk és mindent bele fogunk adni, hogy nyerjünk. Minden meccs előtt úgy szállunk vízbe, hogy a győzelemért hajtunk, holnap is így lesz. Hogy sikerül-e, azt majd meglátjuk. Fontos három pont lenne ez...

Egyébjént a csapatban jó a hangulat a nagy rivális Eger ellen jól sikerült párharc után. Mindenki pozitív, rendben készülünk, kicsit fáradtan ugyan, de ez normális a mai vízilabdában.

Az egész keret utazott, 16-játékossal jöttünk, közülük a keddi technikai értekezletet megelőzően jelölöm ki a meccsen szereplő 13-at.

CHUS MARTIN (CNA Barceloneta) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ez lesz a BL-főtábla új szezonjának harmadik fordulója és az első alkalom, hogy otthon, a saját szurkolóink előtt játszhatunk. A Dubrovnikban elszenvedett vereségnek még inkább motiválnia kell a csapatomat. A Szolnok nagyszerű csapat, több tapasztalt és kiváló játékossal, jobban kell játszanunk az eddiginél, különösen a védekezésben. A célunk egy jó meccsen a győzelem elérése."

ALEX BUSTOS (CNA Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez az első hazai meccsünk és mindjárt egy ilyen magas szintű csapat az ellenfél. A Szolnok játéka ezen a nyáron - néhány nagyszerű játékos érkezésével - megszilárdult. Nem lesz könnyű dolgunk, de hazai medencében meg akarjuk szerezni a három pontot. Reméljük, hogy szurkolóink támogatásával ez sikerülni fog."

ALBERTO MUNARRIZ (CNA Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

"Nem lesz egyszerű meccs. A Szolnok eddig hat pontot szerzett és ha figyelembe vesszük, hogy egy meccset otthon, egyet idegenben játszottak, ez igazán nem rossz eredmény... Számunkra ez egy rendkívül fontos találkozó, az első hazai meccsünk és kellenek a pontok, ha valóban előre akarunk lépni. A győzelem a cél és ennek eléréséhez teljesen tiszta fejekre lesz szükség. Talán abban is bízhatunk, hogy a szolnokiaknak nem létkérdés ez a győzelem, remélem, behúzzuk a meccset a hazai közönség előtt."

SZEGHALMI ZSOMBOR (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"A Barceloneta a BL egyik legerősebb, legkiegyensúlyozottabb csapata. Keményen készülünk a meccsre, tudjuk, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan a legjobbunkat kell majd nyújtanunk. Úgy gondolom, jó úton vagyunk, de még van hova fejlődni. Érdekes mérkőzés lesz azért is, mert egykori játékostársunk, Milan Alekszics a Barcelonetában szerepel. Kemény meccsre számítunk, amelyen szeretnénk folytatni az eddigi jó sorozatunkat."


A B csoport meccsei szerdán lesznek, a címvédő FTC itthon fogadja a spanyol Terrassa csapatát, az OSC kedden kora hajnalban indul Tbiliszibe.