FACEBOOK

Dabrowski Norbert és Vidumanszky László a hétvégi Eurokupa-selejtezőkről

Dabrowski Norbert és Vidumanszky László a hétvégi Eurokupa-selejtezőkről
hozzászólás, 2019.09.11.

Az Eger itthon, a Miskolc Máltán küzd meg péntektől vasárnapig az Eurokupa második selejtezőkörébe jutásért. A két vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről, az ellenfelekről, várakozásaikról:


Eurokupa

Selejtezők, 1. forduló, szeptember 13-15.


A csoport, Split (Horvátország)

Mataro (spanyol),
Mornar Split (horvát),
CE Mediterrani Barcelona (spanyol),
Antwerpen (belga)

B csoport, Eger

ZF-Eger,
Radnicski Kragujevác (szerb),
Sibenik (horvát),
Sturm 2002 Ruza (orosz)

C csoport, Málta

Posillipo (olasz),
Noisy (francia),
Miskolc
Valetta (máltai)

D csoport, Syracusa (Olaszország)

Montpellier (francia),
Ortigia (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
Larnaca (ciprusi)


A csoportok első két helyezettje jut tovább. Van jelentősége a csoportelsőségnek is a továbbiak szempontjából, a következő kör csoportbeosztásánál két-két csoportelső és csoportmásodik kerül majd össze. A tornákra 15 játékost nevezhettek a csapatok és meccsenként 13 játékos szerepelhet.

Az egriek meccseit élő streamben lehet majd követni.

A második körben - ha bejut, amit valószínűsíthetünk - a Miskolc szeretne tornát rendezni.

A mostani hétvégén továbbjutó nyolc csapatot két csoportba osztják. A második selejtezőkörből ennek alapján (a szeptember 27-28-29-i két tornán, amelynek egyikére tehát a Miskolc is pályázik) két-két csapat jut tovább, már a kupasorozat negyedöntőjébe. Itt csatlakozik hozzájuk az a négy klub, amely eljutott a BL-selejtezők utolsó köréig, de ott ki-ki meccsen vereséget szenvedett és nem kerül a BL-főtáblára. Fontos információ, hogy a sorsolás során az addigi eurokupás csapatok BL-ből kiesőkkel kerülnek össze. A páros mérkőzések időpontja október 30., szerda és november 9., szombat.

Az elődöntők első meccse 2020. február 22-én lesz, a visszavágók március 4-én.

Az Eurokupa-döntő két mérkőzésének időpontja április 22. és május 9.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Azt szeretném látni ezen a hazai tornán, hogy a játékunk meccsről meccsre fejlődik. Eddig volt egy tatabányai felkészülési tornánk, egy Szentes-meccsünk majd egy Vasas-meccsünk, most itt járt nálunk a Miskolc, együtt készültünk az Eurokupára. A szezonkezdet óta majdnem minden úgy történt, ahogy terveztem, tudtam, hogy meccsről meccsre lépünk majd előre. Ami nem sikerült: úgy gondoltam, hogy valahogy azért a szentesi meccset is behúzzuk.

- Az ellenfelekből tudtál készülni?

- Feltérképeztem őket, de csak olyan szempontból, hogy nézegettem a névsorukat, videóanyagunk nincs róluk, meg azért - most még mindenki a szezon elején tart. Mi még kicsit hamarabb is kezdtünk, van olyan csapat az ellenfeleink között, amelyiknek ezek lesznek az első meccsei az új szezonban. 

Szóval az ellenfelek még fekete lónak számítanak, de úgy gondolom, mivel hazai pályán játszunk, nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Olyan nagyon váratlan dologra egyébként sem számítok senkitől az ellenfeleink közül, azt meg lehet látni a névsorból, hogy kik azok a játékosok, akikre nagyon kell majd figyelnünk.  

- Kiket emelnél ki?

- A Kragujevácban véd Dobozanov, aki Partizan-nevelés, a 95-ös válogatott kapusa volt, ott van Nebojsa Toholj, aki center és szerepelt már szerb válogatott keretében vagy a rossz kéz oldalon játszó Lukicsot tudnám kiemelni. Várhatóan a Radnicski lesz a legerősebb ellenfelünk.

- Itt számít a csoportelsőség, gondolom, azt célozzátok meg.

- Persze. Ha vaksorsolás lenne a következő körben, tehát nem lenne jelentősége annak, hogy hányadik helyen jutunk tovább, akkor is szeretnénk mind a három meccset megnyerni.

- A nyári máltai bajnokságban szerepelt Hosi még nem játszott a bajnoki meccseiteken. Ő már lesz a hétvégén?

- Igen. Vele erősödünk, de ő még nem játszott együtt az új játékosokkal, ez maga is egy kérdés, hogy milyen gyors lesz az összeszokás, ebben is fejlődésre számítok.

Az egri torna programja:

Szeptember 13., péntek

18.30 Eger-Sibenik
20.15 Radnicski Kragujevác-Sturm Ruza

Szeptember 14., szombat

18.30 Eger-Sturm Ruza
20.15 Sibenik-Radnicski Kragujevác

Szeptember 15., vasárnap

B csoport, Eger

9.45 Sturm Ruza-Sibenik
11.30 Eger-Radnicski Kragujevác


VIDUMANSZKY LÁSZLÓ (PannErgy Miskolc) vezetőedző a vlv-nek:

- A csapat elvégezte az alapozást is magában foglaló felkészülést, most már játékban vagyunk. Természetesen előfordulnak hibák, ezt a két bajnoki meccsünk megmutatta, különösen a pécsi mérkőzés. Egy kicsit agresszívabbnak kell lenni, az egy az egyben történő játékban szükséges javulni és persze abban, ami a vízilabda alapja: az emberelőnyeinket nagyobb százalékban kell belőni.

Túl vagyunk az első két bajnoki mérkőzésünkön, bízom abban, hogy ez elegendő felkészülést jelentett a hétvégi Eurokupa-selejtezőre. Egerben közösen gyakoroltunk a szintén Eurokupa-tornára készülő egriekkel, egy kis kétkapuzás, emberfór, emberhátrány szerepelt a közös programban, úgy gondolom, ez mindkét csapat számára hasznos volt.

Felkészülten indulunk Máltára és a célunk a továbbjutás. Tudjuk, hogy az ellenfelek hasonló ambícióval jönnek, de gondolom, hogy a papírforma azért érvényesül majd. Beszereztük az információkat az ellenfelekről, ezek alapján úgy gondolom, hogy a továbbjutásunk nem lehet probléma. Szeretnénk mind a három meccset megnyerni, nem mindegy ugyanis, hogy első vagy második helyen jutunk tovább.

- Mit tudtatok meg az ellenfelekről?

- A francia csapat kerete a korábbiakhoz képest sokat változott, neves játékosokat is igazoltak, például Antonio Petkovicsot a Mladostból, náluk véd a kanadai válogatott kapusa, Alekszics, ott játszik a volt francia válogatott Marzouki, aki a Spandauban is megfordult, továbbá a "vén róka", a sokszoros francia válogatott Mathieu Peisson. Martin Kolarik is náluk szerepel, aki korábban Tatabányán játszott. A Posillipo keretében is voltak változások, jó csapat, igazi olasz vízilabdát játszik, nem fogják feladni egy pillanatig sem, és azért a hazai pályán szereplő Máltát sem szabad lebecsülni. 

Mind a három mérkőzésre teljes erővel kell készülni és igyekszünk kihozni a maximumot. Ha a meccsek elején sikerül megmutatnunk, hogy erősek, ambiciózusak vagyunk, akkor talán könnyebb dolgunk lesz.

C csoport, Málta

Szeptember 13., péntek

18.00 Noisy-Miskolc
19.15 Valetta-Posillipo

Szeptember 14., szombat

17.00 Miskolc-Posillipo
18.15 Noisy-Valetta

Szeptember 15., vasárnap

9.00 Posillipo-Noisy
10.15 Valetta-Miskolc