FACEBOOK

Magyarország-Görögország 8:7 - Itthon maradt a Benu Kupa

Magyarország-Görögország 8:7 - Itthon maradt a Benu Kupa
hozzászólás, 2019.07.02.

Varga Dénes vezérletével legyőztük a görögöket a Benu Kupa utolsó napján. Helyszíni vlv-riport:


Benu Kupa nemzetközi felkészülési torna

A meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


3. nap, július 2., kedd

Magyarország-Görögország 8:7 (1:2, 2:0, 3:3, 2:2)
Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Dervieux (francia), De Jong (holland)​
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 1, Vámos 1, Jansik D., Sedlmayer 1, Varga Dénes 3, Hárai 2. Cs.: Angyal, Zalánki, Mezei, Pohl, Bátori. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 
Görögország: Galanidisz, Geniduniasz, Szkumpakisz 1, Funtulisz 3, Murikisz, Gunasz, Vlahopulosz 3. Cs.: Papanasztasziu, Kapocisz, Derviszisz, Argiropulosz, Kolomvosz. Szövetségi kapitány: Theodorosz Vlahosz
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 4/14
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Angyal, Mezei, Jansik D., Pohl, ill. -

​Az utolsó meccsre 17-es vb-keretünkből őket nem nevezte a szövetségi kapitány: Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Német Toni, Pásztor Mátyás. 

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok. Tornagyőzelem, a görögök legyőzése, ezt már jegyzik világszerte, még ha egy felkészülési torna volt is. Kérek szépen értékelést!

- Azt gondolom, hogy a csúcsa volt a tornának a görög mérkőzés és tényleg ott vannak a világ élmezőnyében, nagyon nehéz őket legyőzni, bármilyen szinten bárkinek.

Ez a mérkőzés azért, még ha nyertünk is és vezettünk is hárommal, mégis, azt mondom, hogy nüanszokon múlott, amikor a közepén "felénk indult meg". Mindenképpen figyelmeztető, hogy kevesebb kiállítást sikerült nekünk kiharcolni, mint nekik. Nagyon jók voltak a bemozgásaik. Kellemetlen, kényelmetlen helyzetbe hoztak bennünket és mindenképpen dolgoznunk kell, azért, hogy ezek kevésbé forduljanak elő a jövőben. Nagyon-nagyon hajtós nagyon jól összerakott csapat volt a görög.

Végül győztünk, ez mindenképpen pozitív. Többnyire azért jól is kellett játszani, hogy ez így sikerüljön.

Van még bennünk bőven, szerintem ez még mesze nem a "csúcsállapot", de azért voltak biztató jelek. Taktikailag mindenképp fejlődhetünk, fizikailag szintén van még bennünk lehetőség szerintem, úgyhogy biztos nem ez a végállapot. Van még két-három hetünk, hogy mindezen még dolgozzunk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES csapatkapitány a Duna Worldnek:

- Dénes neked is szívből gratulálok, nem csak a győzelemhez, hanem az egész kupa győzelemhez. Hogyan látod a csapatot így a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzést követően?

-- Először is köszönjük szépen. Úgy érzem, hogy jól állunk, azok az erőviszonyok szerint, ahol még áprilisban tapasztalhatóak voltak az Európa kupán. Van 5-6 csapat az élmezőnyben akik megtudják egymást verni, most minekünk egyébként nagyon jó a mérlegünk, mert nyertük a rangadóinkat. Bízom benne, hogy a formánk kitart a világbajnokságig és a csoportbéli spanyol meccset megnyerjük.

- Nagyon érdekel, hogy te hogyan élted meg ezt a Hajós Alfrédban lévő kupát, Szabó Zoli számolta, hogy hányat blokkoltál. Te lőtted a legtöbb gólt, tehát összességében ma is egy jó mérkőzésed volt. De milyen érzés volt most címeres mezben, címeres sapkában  itt lenni?

- Itt azért mindig élmény játszani és azért örülök, hogy a mai napon azért kétszer annyian jöttek ki, mint a korábbi meccsekre, de valószínű, hogy ez a színvonalasabb ellenfélnek szólt. Itt öröm játszani így tudom summázni. Egy kicsit zűrös volt a napom, úgyhogy nekem ez egy felüdülés volt most, hogy ilyen jól ment a játék. 

- Mennyire voltak fáradtak a lábak? Hiszen ez egy felkészülési torna. Ez arról szól, hogy délelőtt ti edzettek aztán utána mérkőzésen  pedig a csúcsformáról. Mennyire volt nehéz így játszani?

- Bocsánat, hogy volt nehéz játszani?

- Így, hogy gyakorlatilag egy felkészülés közepén vagytok, rengeteg fizikai megterhelés közepén.

- Valószínűleg a görög csapat is még ebben a fázisban van, úgyhogy szerintem kiegyenlítettek ilyen szempontból a viszonyok. Az tény, hogy mi még kemény kondizásból jöttünk tegnap, de ez így teljesen normális, nekünk így is helyt kell állni.

- Nagyon szépen köszönöm és sok sikert kívánok előre is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Hárai Balázsnak gratulálok. 

- Köszönöm szépen.

- Mondj valamit a meccsről!

- Szintén nem indult jól a mérkőzés, ahogy az előző kettő se, de azon a tényen, hogy nyertünk, semmi se tud változtatni.

Igazából az volt a célunk, hogy játsszunk egy jó kemény mérkőzést. Talán egy picit jobban is örülök, hogy így alakult és nem nyertünk két-három góllal. Mert így látjuk, hogy rengeteg hibánk van és bőven van min dolgozni a közeljövőben.

- Nagyon tekintélyteremtő akcióid voltak. Szerinted félnek tőled a görög védők?

- Nem tudom, hogy félnek-e, de féljenek!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Angyal Daninak is gratulálunk, tornagyőzelem, görögök legyőzése, hogy volt?

- Igen, igazából elmondtál mindent, minden lényeges dolgot. Egy kicsit feszült hangulatú meccset játszottunk a görögökkel. Gyakoroltuk a hátrányvédekezést, sokat blokkoltunk, úgyhogy ez mindenképpen pozitívum. 

- Nagy különbség volt a korábbi meccsek, meg a mai között, tehát érződik, hogy a görög egy topcsapat?

- Nem összehasonlítható a franciával, vagy a holland csapattal, ez egyértelmű.

- Miben voltak sokkal erősebbek?

- Sokkal pontosabb, sokkal fegyelmezettebb vízilabdát játszanak mind támadásban, mind védekezésben, úgyhogy igazából ez egy más szint.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Manhercz Krisztiánnak gratulálok, és egy szokásos rövid értékelést kérnék!

- Örülünk nagyon a tornagyőzelemnek. Hazai közönség előtt sikerült veretlenül végigjátszani ezt a Benu Kupát. Ami a meccset illeti, azt gondolom, hogy sikerült végig vezetni, ugye 5:2-re is vezettünk, többgólos előnyünk, ami hét másodperccel a vége előtt ugye egyre redukálódott, de azt gondolom, hogy jól játszottunk nagyon. Az első félidőben két gólt kaptunk.

Annak megfelelően, hogy milyen savasak voltunk - ugye, volt konditermi edzésünk is, - még nem azon a pörgési szinten vagyunk, amin kell lennünk a világbajnokságon. Mindent belekalkulálva, én elégedett vagyok a csapat teljesítményével az egész torna három napjával. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


NAGY VIKTOR a Duna Worldnek:

- Viktor, Milyen volt ez a torna? Gratulálok a győzelemhez. Talán ez volt az a mérkőzés, hiszen tudtuk, hogy a legnehezebb a görögök ellen lesz, ahol már szükség volt a te tudásodra és a te védéseidre és kapus szempontjából ez volt tán az a mérkőzés, ahol tényleg fel lehetett készülni egy világbajnokságra.

- Én inkább azt emelném ki, hogy a játékosok milyen remekül blokkoltak. Alig volt dolgom, mert tényleg szenzációsan védekeztek előttem és megszámolni se tudom, hogy hány blokkunk volt. Úgy hogy le a kalappal és igazából a győzelmünket annak tudhatjuk be, hogy ennyi blokk volt a mérkőzésen. Nagyon jó felkészülési torna volt, látszódott, hogy mind a két csapat nagyon fáradt és munkából jött. Ez a játékon látszódott, de nagyon jó volt szerintem ez számunkra, hogy kijöttek azért olyan hibák, amikre később, frissen is oda kell figyelnünk. 

- Kijöttek ezek a hibák, de ugyanakkor a védekezésre lehet mondani, hogy azért elég ígéretes volt, például a mai napon.

- Igen, a védekezés az abszolút jó volt, bár ott is voltak hibák, de azért emeltem ki a blokkolást, hogy ne a negatív dolgok felé menjünk. Úgyhogy inkább azt mondanám, hogy a blokkok azért szenzációsak voltak a többit meg megbeszéljük.

- Még Japánba utaztok egy edzőtáborba. Mik azok a dolgok, amelyeken érdemes és kell is javítani, ahhoz, hogy csúcsformában legyetek. Nem feltétlen a világbajnokság legelejére, hanem akkorra, amikor már az igazi ki-ki meccsek lesznek.

- Hát igazából összességében minden. Mindent lehet fejleszteni, itt a játékkapcsolatokra gondolok, a lövésekre. Nyilván, ha pihentebbek leszünk, akkor azért jobb lövéseket tudunk kapura lőni, gyorsabban tudunk mozogni, jobban fogunk tudni embert fogni. Én is gyorsabb leszek, olyanokat is megfogok, amiket most nem. Szóval mindenben kell azért előrelépni és most az a rész jön, ahol a taktikai elemeket kell jobban előtérbe helyezni és felkészülni az ellenfelekből is. De még mindig azt mondom, hogy inkább magunkból kell felkészülni vagy magunkból kell még többet kihozni.

- Sok sikert kívánok ehhez, köszönöm.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Szervusz, Marci! Gratulálok! Hogy értékeled? Milyen volt? 

- Nehéz volt, a görögök ellen mindig nehéz meccset játszunk. Érdekes, hogy mindig kevés gólos.

Nehéz munkából jövünk, tegnap még volt egy nagyon kemény kondink. Azért egy kicsit fásultabbak voltunk. De a védekezés jó volt, rengeteg blokkot bemutattunk, ha ez így marad, akkor, úgy gondolom, hogy jó eredményt fogunk tudni elérni majd a későbbiekben. 

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Sedlemayer Tamásnak gratulálok! Tőled is egy rövid értékelést kérek.

- Köszönöm szépen. Az első dolog, ami eszembe jut, hogy nagyon elfáradtam! Pont azt mondtam Zsoltnak (Németh Zsolt másodedzőnek - a szerk.), hogy én eddig az elmúlt két meccsen nem éreztem a kondi meg a fizikai felkészülés okozta fáradtságot. Lehet, hogy most "összegyűlt", így az utolsó meccsre.

De hát, nyertünk - nem mondom, hogy jó játékkal, sőt. De vannak olyan dolgok szerintem, amikre azért lehet építeni, Volt tartása a csapatnak. Mentünk föl-alá még az utolsó percben, másodpercekben is. Úgyhogy ez mindenképpen becsülendő dolog.

A taktikai elemek meg majd később jönnek, azoknak nem mostanra kell összeállniuk. De mint mondtam, vannak olyan dolgok, amikből lehet építkezni. Ezeket szerintem majd vissza fogjuk nézni, amikor eljön az ideje. És hát, megy tovább a felkészülés.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Zalánki Gergőnek gratulálok, és egy kis értékelést kérek.

- Köszönjük szépen. Elég komoly mérkőzést sikerült itt összehozni, nagyon jó volt ilyen sok ember előtt játszani, és örülök, hogy ilyen rengeteg ember előtt ilyen jó meccset tudtunk játszani. Nagyon fárasztó volt, személy szerint nagyon elfáradtam így ez alatt a három meccs alatt, meg előtte a heti munkában. Úgyhogy jó lesz most egy kis pihenés. 

- A görögök milyenek?

- Jók, a görögök mindig jók. Úgy gondolom, hogy egyre jobbak, szerintem most összeért ez a csapat. Az Olympiakosz adja igazából ezt a görög válogatottat. És hát az Olympiakosz is minden évben ott van a Bajnokok Ligája végső meccsein. Nagyon összeszokottak, nagyon jó csapatnak tartom őket, mindig nehéz ellenük játszani. Ma mi voltunk a jobbak. 

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Bátori Bencének is gratulálok ezután a győztes meccs után. Megvan a tornagyőzelem, egy kis értékelést kérek. 

- Köszönjük szépen a gratulációt. Úgy érzem, hogy jól játszottunk. Persze, még mindig ólmosak voltunk, még mindig hiányzik a frissesség, de ugyanez mondjuk elmondható szerintem a görög csapatra is. Tehát a felkészülésnek abba a fázisában vagyunk, amikor ez még normális.

Azt gondolom, hogy ma ki kell emelni azt, hogy rengeteg blokk volt - mondjuk ez elengedhetetlen egy ilyen csapat legyőzéséhez, mint a görög, amelyik topcsapat.

Túl nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani annak, hogy megvertük őket, de azért mégis megvertük őket. Ez jó érzés és jó a vb előtt.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


A nap első mérkőzésén:

Hollandia-Franciaország 11:12 (0:3, 3:2, 5:2, 3:5)
G.: Lindhout 3, Koopman, Ijperen 2-2, van den Burg, Gottemaker, Nispeling, Müller, ill. Guillaume 3, Crousillat, Marzuki, Vanpepestraete, Vernoux 2-2, Izdinski

A Benu Kupa végeredménye:

1. MAGYARORSZÁG

2. Görögország
3. Franciaország
4. Hollandia


vlv-képek