FACEBOOK

Két negyed a Volvo Kupán

Két negyed a Volvo Kupán
hozzászólás, 2007.03.05.

Ahogy az várható volt, mindhárom kapusunk lehetőséget kapott a hétvégi debreceni torna három mérkőzésén. Szécsi majd Nagy Viktor után Baksa az utolsó, németek elleni mérkőzés másodk félidejében kapott lehetőséget, ahol  meggyőző teljesítményt nyújtva mindössze két gólt kapott - az egyiket ráadásul büntetőből.

Minden pénteken kezdődött, a görögök elleni a meccsen. A bemelegítésben még Laci is részt vett, de mi már tudtuk, hogy a nevezettek közt Szécsi és Nagy Viktor szerepel. A mérkőzésen végül végig Szecska állt a magyar kapuban, Nagy Viktor a kispadon, Baksa pedig.. a rajtkövön figyelte társai ténykedését.

 

A szombati nap hasonlóképpen telt, azzal a különbésggel, hogy a románok elleni mérkőzést Nagy Viktor védte végig. Ekkor már sejtettük, hogy a vasárnap lesz Baksa napja... Az első meglepetés csak akkor ért, amikor a németek elleni zárótalálkozó nevezési listáján az 1-es szám mellett Szécsi neve állt. És valóban, kezdéskor Zoli állt a kapuban. A nagyszünetben azonban Laci is csobbant, a második félidőben végre ő kapdosott a labdák után.

Nem is olyan eredménytelenül.. Mikor beállt, 10-4 állt az eredményjelzőn, a vége pedig 17-6 lett. Meggyőző teljesítmény. Na de nézzük sorban.

A remek magyar védelemnek köszönhetően 3 percet is várni kellett az első Baksa védésre, addig ugyanis el se jutott a labda kapusunkig. Addig azonban volt más, amire figyelhettünk: Kemény Dénes azt említette negatívumként Laci teljesítményében, hogy nem igazán lehet a hangját hallani védekezéskor. Na, erre most nem lehetett panasz, igazán remek hangerővel irányította a védelmet - amit a kapitány láthatóan elégedetten nyugtázott.

A németek valami rémesen nem tudtak támadni ezen a napon -fölélőtték, rosszul passzoltak..-, így Baksának a továbbiakban sem volt sok dolga. Mígnem, az ellen egy támadása során Kásást, mint bekket, kiállította a bíró, sőt, egy ötméterest is ítélt ellene. A bravúr sajnos elmarad, a németek értékesítették a büntetőt. A negyed végén 15-5.

 

A záró játékrész már eseménydúsabban indul, miután valahogy most a mi támadásaink se akarnak sikerülni, aránylag sok időt töltenek a játékosok Baksa kapuja előtt. Ő kezd belejönni, rendre -vagyis a helyére- igazítja Steinmetz Ádámot, véd egy szépet, majd lendületből Madarast indítja. A magyar támadás azonban egy le nem fújt centerbejátszás következtében elhal.

A következőkben előbb a blokk -Szivós-, majd a német játékos rossz lövése siet Laci segítségére, aki úgy dönt, hogy ha védekezésben már úgysem akad dolga, kiveszi a részét a támadásokból: "gólpasszt" ad Varga Daninak egy hosszú indítás keretében.

Másfél perccel a vége előtt még kapunk egy hatalmas -amúgy védhetetlen- gólt, amivel kialakul a 17-6-os végeredmény, és a 2 gól/2 negyedes roppant előkelő mutató.