FACEBOOK

Újabb magyar győzelem Debrecenben

  Újabb magyar győzelem Debrecenben
hozzászólás, 2007.03.06.

A Volvo Kupa második napján a román válogatott ellen küzdött a magyar csapat. A találkozó nem a nehéz mérkőzések kategóriájába volt sorolandó, ám a javuló tendenciát mutató román válogatott ellen nem szabad semmit fél vállról venni. Tudta ezt ám a hazai csapat is, s kisebb gólzáport megejtve a mérkőzés második felében 7 góllal verte meg a szomszéd együttest. Magyarország – Románia 12-5

A mérkőzés első két negyede szoros találkozót ígért.


A román válogatottnak ugyan nem sikerült komolyan megszorongatnia hazánk legjobbjait, az első negyedben mégis csak egy gólos előnyre tettünk szert. Az első találat egy ötméteresből született, amit Biros értékesített. A román egyenlítés és hosszabb gólcsendet követően végül Kiss Gergő vette be színtisztán a román kaput, s ezzel 2-1-es vezetést szerzett az első negyed végére.


A második játékrészben is csak három gól született, hasonló elosztásban, mint az első negyedben, most azonban Radu egyenlítő ejtése után következett két magyar találat, Fodor két méterről, Benedek pedig középről találja telibe az ellenfél kapuját.

A meccs második felét már fölényesen „hozta” a magyar csapat, mikor is Molnár Tamás először a meccs során két gólosra növelte előnyünket. Dunca válasza azonban kissé belepiszkított a „menetrendbe”, de innentől már a magyaroké – és főképp góljaiké volt a főszerep. A négy gólos előny a negyed végére már sokat sejtetett, Kiss Gergő, Szivós és Molnár újabb találatával 8-4 állt a debreceni eredményjelzőn.


Az utolsó nyolc percben egyetlen román találat született, Radu révén, ellenben a magyaroknak négyet is sikerült szerezniük! Madarasnak dupláznia is sikerült, egy emberelőnyös és egy megúszásból lőtt labdát is sikerült a román kapus háta mögé juttatnia. Kásás és Biros sem panaszkodhatott emberelőnyös helyzetek után, hisz mindkettőjüknek sikerült 1-1 találattal javítania a magyar mérleget.

 

 


(Fotó: VLV)

 

Magyarország-Románia 12:5 (2:1, 2:1, 4:2, 4:0)

Magyarország: Nagy V. – Benedek 1, Kiss G. 2, Fodor 1, Biros 2, Madaras 2, Molnár 2. Cs.: Kásás 1, Szivós 1, Varga Dániel, Steinmetz, Gór-Nagy. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.