FACEBOOK

Kupagyőztes a magyar válogatott!

  Kupagyőztes a magyar válogatott!
hozzászólás, 2007.03.06.

Magabiztosan nyerte a magyar válogatott a Debrecen városában megrendezett I. Volvo Kupát. Az utolsó mérkőzésen a németek elleni gólzáporos győzelemnek (is) köszönhetően veretlenül állhatott a magyar gárda a dobogó tetejére. A találkozón Kis Gábor is vízbe szállt. Magyarország – Németország 17-6

„Sima ügy volt” – ahogy szokták mondani – ez a mai mérkőzés. Az előző két találkozóval ellentétben már az első másodpercekben a magyarok kezében volt az előny, még ha az első találatot a németek Politze-je is szerezte – ötméteresből. Válaszra azonban nem kellett sokat várni, Benedek egy gyors góllal reagált, s innentől a németek esélye a víz alatt maradt.

Egészen szépen menetelt a csapat előre, legközelebb 6-2-nél jutott szóhoz újra Politze, majd Steinmetz Ádám centergólja után Kreuzmann is.


A második negyedet 4 gólos előnnyel kezdtük, s ezt már csak fokozni lehetett: Kásás, Varga Dani és Fodor is szerzett egy-egy szép találatot, így a német oldalon Kieloch góljával a félidőre már 6 gólos különbséggel érkezett a két csapat.


A meccs második felében változás történt a kapus poszton, az eddig cserepadra kényszerült Baksa vette át Szécsi Zoltán helyét a hálónál. Panaszra nem volt ok, hiszen a játékrész alatt egy labda került csak a háta mögé, Kreuzmann volt az egyetlen német, aki gólt tudott szerezni a negyed alatt. Nem így azonban a magyarok oldalán, ahol öt találat is született: többek között a Varga testvérpár is eredményesen szerepelt!


A 15-5-ös részeredményen az utolsó 8 percben már csak szépíteni lehetett, s ez is a magyaroknak sikerült jobban. Biros és Varga Dániel is megszerezte maguk harmadik találatát, s ezzel 11 gólos győzelmünket is beállították.


(fotó: VLV)

 

Magyarország-Németország 17:6 (7:3, 3:1, 5:1, 2:1)

Gólszerzők: Biros, Kásás, Varga Dániel 3-3, Fodor, Madaras 2-2, Benedek, Steinmetz Á., Szivós, Varga Dénes 1-1, ill. Kreuzmann, Politze 2-2, Kieloch, Müller 1-1.

A Magyarország – Németország találkozó kerethirdetés előtti utolsó mérkőzést jelentette a válogatott számára. Kemény Dénes szerda reggel hirdeti ki keretét, aminek reméljük Kis Gábor is a tagja lesz!