FACEBOOK

Kemény felkészülési időszak

  Kemény felkészülési időszak
hozzászólás, 2007.03.15.

A márciusi Melbourne-i világbajnokság előtt „Kemény” felkészülésbe fogott a válogatott csapat. Az eddigi évekhez képest nívósabb meccseket láthattak az érdeklődő szurkolók, hisz Kemény Dénes csapata többek között az olasz, a horvát, a görög és a német válogatottal készült együtt az elmúlt pár héten. A kecskeméti és a magdeburgi edzőmeccsek között a kolozsvári Bajnokok Kupáján szerepelt a csapat - eredményesen.

A felkészülési meccsek sorozatát a kecskeméti uszodában kezdte a válogatott. A pár napos edzőtábor során az olasz válogatottal készültek a mieink, majd kedden egy hivatalos mérkőzés formájában vetették össze tudásukat a taljánokkal. A találkozó idejére az olasz légiósok is csatlakoztak a csapathoz, s Kis Gábor így csak a partról figyelhette a meccs menetét.

Igaz nem is volt túl jó formában még a csapat, hisz első komolyabb mérkőzésén „csak” egy döntetlenre futotta a déli csapat ellen.

2007. február 13., Felkészülési mérkőzés

Kecskemét, 1200 néző. V.: Németh Attila, Kiszelly Gábor

Magyarország – Olaszország 8-8 (3-4, 1-1, 3-2, 1-1)

Magyarország: Szécsi – Varga Dénes, Kásás, Steinmetz Á., Fodor 1, Kiss G., Benedek 4. Cs.: Madaras 2, Molnár 1, Biros, Szivós, Varga Dániel, Kiss Csaba. Edző: Kemény Dénes.
Olaszország: Tempesti – Giorgetti 2, Postiglione 2, A. Calcaterra, Scotti Galletta 1, Felugo, Di Costanzo 1. Cs.: Presciutti, Buonocore, Mistrangelo, Rizzo 1, Bencivenga, G. Fiorentini 1. Edző: Paolo Malara.

Gól – emberelőnyből: 14/6, ill. 8/4

Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1.

Kipontozódott: G. Fiorentini, Molnár T., Buonocore, A. Calcaterra.

A kecskeméti túra nem volt olyan veszélyes. Inkább a sűrű program, ami lefárasztott minket, mert a hétfői edzés után egyből indultunk Kecskemétre, este kétkapu az olaszokkal, utána pedig egy meghivásos vacsorán voltunk. A kelések elég korán voltak, de a délutáni alvással jóvá tudtam tenni.
Este volt a meccs, ami sikerült úgy, ahogy. Reggel már csak emberelőnyt és hátrányt gyakoroltunk egymás közt
.” – írta Kis Gábor a kecskeméti edzőtáborról a webblogján.

 


(Fotó: VLV)

A következő állomás a kolozsvári Bajnokok Kupája volt.

A magyar válogatott négy mérkőzést játszott az erdélyi – ám szinte magyarnak mondható közönség előtt. Ellenfeléül a horvát, a román, a görög és a német válogatott akadt, akik ugyan nem mondhatók nehéz ellenfélnek, mégis elvárás volt a kiegyensúlyozott teljesítmény a tornán.
Panaszra nem is volt ok, hisz az olasz légiósokat nélkülöző csapat az első helyen végzett a tornán, ahol Kis Gábor három mérkőzése alatt két találatot is szerzett!

 

Horvátország – Magyarország 10-11 (Kis Gábor 1 gól)

Görögország – Magyarország 3-10

Németország – Magyarország 8-12

Magyarország – Románia 12-3 (Kis Gábor 1 gól)

A tornát tehát magabiztosan nyerte a magyar válogatott, az alábbi végeredmény szerint:

1. Magyarország  12 pont

2. Horvátország  9 pont

3. Németország  6 pont

4. Románia  3 pont

5. Görögország  0 pont

Tegnap késő délután hazaértünk Kolozsvárról. A torna szerintem elég jól sikerült, azt hiszem, kezd összerázódni a csapat. Aminek örülök, hogy kaptunk 2 nap pihenőt, aztán szerdától újra beleugrunk a melóba.”

 


(Fotó: Kis Gábor)
 

A rövid pihenőt követően pedig Németországba utazott a válogatott.

Magdeburg-ban – értelemszerűen – a német csapat ellen szálltak vízbe a magyarok, ahol négy egri érdekeltségű játékos is lehetőséget kapott: Kiss Csaba, Gór-Nagy Miklós és Kis Gábor a magyaroknál, míg a németeknél Sören Mackeben pólózott.

Az első negyed 1-1-es eredményével ellentétben nem volt nehéznek mondható a mérkőzés, hiszen a magyar csapat 11-5-re, azaz 6 góllal volt jobb a hazai gárdánál.

Magdeburg, Elbe-Schwimmhalle, 1000 néző. 2007. február 24., szombat

V.: Hausche (GER), Németh A. (HUN)

Németország – Magyarország 5-11

(1-1, 2-3, 1-4, 1-3)

Németország: Tchigir – Politze 1, Nossek 3, Schlotterbeck, Kreuzmann, Savic, Mackeben. Cs.: Kong – Kieloch, Naroska, Oeler 1, Puschke, Schrödter, Müller. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm.

Magyarország: Nagy V. – Szívós 2, Varga Dániel 3, Steinmetz, Fodor, Kiss G. 2, Benedek. Cs.: Gór-Nagy 1, Hárai, Kiss Cs. 1, Kis G., Varga Dénes, Hosnyánszky. Szövetségi kapitány: Dr. Kemény Dénes.

Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 6/3.

Ötméteresből: 0, ill. 1/0.

 

Bayer Tamara