FACEBOOK

Bóbis Botond a Reggeli Startban

Bóbis Botond a Reggeli Startban
hozzászólás, 2019.02.18.

Az OB1-es góllövőlista (holtversenyes) vezetője, Bóbis Botond volt a Reggeli Start egyik hétfői vendége. Tudósítás a beszélgetésről és a riport videófelvétele:


A KSI fiatal játékosa elmondta, hogy a többfrontos szereplés nagyon fontos a klubjánál, ő maga minden hétvégén két tétmeccset játszik, egyet az OB1-es "felnőtt" csapatban, egyet pedig az ifi bajnokságban, ahol a döntő elérése a cél.

Az ifiknél 47, a felnőtteknél 27 gólnál tart a játékos, és egyre inkább érzi, hogy az ellenfelek nagyon figyelnek rá, gyakori a "Bóbis, szoros!" kiabálás. "Teher alatt nő a pálma, állok elébe" - mondta erre az új fejleményre.

A műsorvezető kérdésére önmagáról azt mondja, a jó értelemben vett gátlástalanság jellemzi. Gyengébb csapatban játszik, így könnyebben tud érvényesülni, a társai is arra számítanak, hogy ő lövi majd el a labdát. A lövéseinek hatékonyságával nem elégedett, a mostani 31 százalékot szeretné 50-re felhozni. A támadást erősségének tartja, a védekezésben még sokat kell fejlődnie.

A jövőt firtató kérdésre Botond azt mondta, sok függ attól, hogy a KSI-nek sikerül-e a bennmaradás az OB1 idei szezonjában. Az ifibajnokságban még van egy éve, de a felnőtt másodosztályban nem szeretne játszani, az OB1 számára nagy fejlődési lehetséget jelent.

A nagy dilemmát illetően, miszerint egy élcsapatnál lenne jobb helye kevesebb játékkal vagy középcsapatnál, ahol több lehetőséget kap, Bóbis Botond azt válaszolta, megoldás lehetne, ha az ifibajnokságban megmaradna számára a sok játékkal járó szerep.

Ami a  bajnokságot illeti, a KSI számára nem az eredmény a lényeg, hanem a játékosok fejlődése, jó vízilabdázók kinevelése az erős csapatok számára. Ezzel együtt szeretnék kivívni a bennmaradást, amit nem tartanak lehetetlen feladatnak.

A felnőtt válogatottba minél előbb szeretne bekerülni, mint mondta, ez sajnos nem csak az ő elhatározásának a kérdése...

A teljes beszélgetés felvétele:


Bóbis Botond a Reggeli Startban