FACEBOOK

Magyarország-Japán 19:14

Magyarország-Japán 19:14
hozzászólás, 2018.09.13.

Kicsit sok kapott gól, de magabiztos győzelem Japán ellen a berlini Világkupán. Csoportunkban a második helyen végeztünk és pénteken 16 órakor az USA-val játszunk az elődöntőért. Eredmények, nyilatkozatok, gólok, folyamatosan bővülő vlv-tudósítás:

Világkupa, Berlin

Csoportkör, harmadik forduló:


Magyarország-Japán 19:14 (8:3, 3:3, 3:4, 5:4) - ez történt I. (pdf) - ez történt II. (pdf)
​Berlin, Europasportpark, v.: Buch (spanyol), Goldenberg (USA-beli)
Magyarország: Kardos, Manhercz K. 2, Pásztor 3, Jansik Sz. 2Mezei 2, Kovács Gergő 1, Zalánki 5. Cs.: Német T., Nagy Á. 1, Bátori 3, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Japán: Tanamura, Arai 1, Adacsi 3, Takata, Koppu 2, Josida 1, Okawa 2. Cs.: Szuzuki, Iida 1, Inaba 3, Araki 1. Szövetségi kapitány: Omoto Jodzsi
Gól - emberelőnyből: 2/3, ill. 5/9
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/3
Kipontozódott: Ida (a negyedik negyedben), Német T. (a negyedik negyedben)

13 játékos közül ezúttal Vogel Somát és Jansik Dávidot nem nevezte a meccsre a szövetségi kapitány. 

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Jansik Szilárd első gólja

Kardos ötméterest véd

2:0 - Mezei gólja

2:1 - Adacsi első gólja

3:1 - Zalánki első gólja

4:1 - Bátori első gólja, ötméteres

5:1 - Bátori második gólja

5:2 - Okawa első gólja

6:2 - Zalánki második gólja

6:3 - Josida gólja

7:3 - Manhercz Krisztián első gólja

8:3 - Pásztor első gólja

Kardos újabb ötméterest véd

8:4 - Inaba első gólja

9:4 - Zalánki harmadik gólja

9:5 - Adacsi második gólja

10:5 - Pásztor második gólja

11:5 - Manhercz Krisztián második gólja, ötméteres

11:6 - Arai gólja

11:7 - Inaba második gólja

12:7 - Kardos-védés, Kovács Gergő-gól

12:8 - Koppu első gólja

13:8 - Nagy Ádám gólja

13:9 - Iida gólja

14:9 - Jansik Szilárd második gólja

14:10 - Inaba harmadik gólja, ötméteres

15:10 - Zalánki negyedik gólja

15:11 - Okawa második gólja

16:11 - Bátori harmadik gólja

16:12 - Koppu második gólja

17:12 - Mezei gólja

18:12 - Pásztor harmadik gólja

18:13 - Adacsi második gólja

19:13 - Zalánki ötödik gólja

19:14 - Araki gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Örültem nagyon, mert egyrészt nagyon jól kezdtük ezt a meccset, mint az azt megelőző kettőt is - ezen nagyon sokat dolgozunk, hogy a meccskezdések jók legyenek. Azért is örültem, mert az, amit elterveztünk védekezésben és támadásban, tulajdonképpen működött. Sok gólt is tudtunk lőni azokból az eltervezett kisebb akciókból, amiket kigondoltunk. 

Elgondolkoztató taktikai módszereket kell kitalálni erre a japán-fajta védekezésre, és azt gondolom, hogy a támadás mellett most nagyjából megtanultuk a védekezést is. Tulajdonképpen működött, amit talán furcsa kimondani, hiszen nagyon sok gólt kaptunk. Ám a sok kapott gól inkább a figyelmetlenség számlájára írható és persze az is az okok közé tartozik, hogy még mindig nem szoktuk meg azt a borzasztó gyors játékot, amit a japánok játszanak, tehát ezen a téren van még fejlődni való bőségesen. 

Mégis azt mondom, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, ami alatt folyamatosan azt éreztem, hogy kézben tartjuk, egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy kiengedhetjük a kezünkből a győzelmet. Jókedvűen, jól játszottak a fiúk, felszabadultan, ami örömteli volt. 

Az Egyesült Államok jön - nem könnyű ellenfél. Játszottunk velük idén többször is, ott voltak a Benu Kupán, vannak kiváló játékosaik, nagy iramot diktálnak, gyorsan játszanak. Midettől függetlenül azt gondolom, hogy a csapatunk szépen összeállt, mindenképpen győzni szeretnénk és úgy gondolom, hogy a továbbjutás reményében szállhatunk vízbe.

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


JANSIK SZILÁRD  a vlv-nek:

- Fárasztó volt, mert a japánok elég érdekes játékot játszanak, mindenki elé kiállnak, szoros emberfogást alkalmaznak, de ez olyan "japán szoros", mindenkit elölről fognak. Sokat vergődnek és általában mindig meg is kapják a kiállításokat. A Világligáról volt tapasztalatunk, tudtuk, hogy az elején mindig bekezdenek, fontos volt, hogy ezt ne engedjük. Jól is kezdtünk, elmentünk elég sok góllal. Nagyon sok gólt tudtunk lőni az egész meccsen, mert fizikálisan sokkal erősebbek vagyunk, de sajnos rengeteget is kaptunk, tudjuk, hogy a negyeddöntőben ez a védekezés biztosan kevés lesz.

Annak örülök, hogy egy pillanatig sem volt kérdéses a győzelmünk, de még egyszer mondom, annak nem, hogy ennyi gólt kaptunk.

Most még nem tudjuk, ki lesz a holnapi ellenfelünk, de magunkkal foglalkozunk. Bárki jön, azt kell megverni, hiszen mindenképpen be szeretnénk kerülni a legjobb négybe. Magunknak köszönhetjük, hogy ehhez nehezebb utat kell bejárni, de mindenképpen meg szeretnénk mutatni, hogy több van bennünk, a legjobb négy között pedig már bármi lehet.


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Végig megvolt a három-négy gólos vezetésünk az elejétől fogva, egy kicsit kifogásolható a sok kapott gól, bár ez szerintem annak is betudható, hogy annyira magabiztosak voltunk elöl, hogy kicsit talán kiengedtünk néha hátul. A meccs sebessége is közrejátszhatott ebben, a japánok az elején emberelőnyök révén tudták tartani magukat, meg lefordulásokkal, ugye nagyon gyorsak. Szerintem, ha szorosabb mérkőzés lett volna, akkor jobban figyelünk.

- Az USA-val kapcsolatban milyen emlékeid vannak?

- A Benu Kupán megvertük őket kettővel, ha jól emlékszem, végig vezetve, a Duisburgi tornán viszont simán kikaptunk, igaz, hogy ott nagyon-nagyon buták voltunk, sok gólt ajándékoztunk nekik, amiket egyértelműen a mi hiáinkból értek el.

- Milyen csapatnak tartod őket?

- Kellemetlennek, bár nem olyan a stílusuk, mint a japánoké. Jó pontlövőik vannak, elég hogyha csak Cupidóra gondolok, aki a Recco játékosa lesz vagy Bowenre, aki a Miskolcban szórja a gólokat. Centerposzton is stabilak, de azt gondolom, hogy ha összeszedettek vagyunk és figyelünk magunkra, akkor meg fogjuk tudni verni őket.


A nap további mérkőzései:

Szerbia-Horvátország 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1)
G.: Sztojanovics 4, Lazics 2, Mandics, V. Rasovics, Jaksics, Sz. Rasovics, ill. Vukicsevics 3, Milos 2, L. Fatovics, Basics, Vrlics, Setka, X. Garcia

Dél-Afrika-USA 6:15 (0:5, 2:3, 1:5, 3:2) - az egyik játékvezető Kun György volt.
G.: Evezard 2, Prout, Rodda, Laurenson, Steward, ill. Irving 4, Obert 3, Cupido, Carniglia 2-2, Hooper, Hallock, Roelse, Stevenson

Németország-Ausztrália 9:10 (1:2, 3:3, 3:3, 2:2)
G.: Real, M. Stamm, Eidner 2-2, Reibel, Van der Bosch, Mateo Csuk, ill. Kayes 5, Campbell 2, Power, Edwards, Hollis

Az A csoport végeredménye:

1. Németország 4,
2. Magyarország 4,
3. Ausztrália 4
4. Japán 0 pont

A B csoport végeredménye:

1. Szerbia 5,
2. Horvátország 5,
3. USA 2,
4. Dél-Afrika 0 pont.

A pénteki negyeddöntők programja:

16.00 Magyarország-USA
- vlv (szöveges élő)
17.30 Ausztrália-Horvátország
19.00 Japán-Szerbia
20.30 Németország-Dél-Afrika