FACEBOOK

Szponzor híján az új név: Szegedi Férfi Vízilabdacsapat

Szponzor híján az új név: Szegedi Férfi Vízilabdacsapat
hozzászólás, 2018.08.01.

A cím szinte mindent elmond. A cél: azonnali visszajutás az OB1-be. Ezt a feladatot új edzőnek, s a szerdán ismertetett keretnek kell végrehajtania. A Délmagyarország, Papós Tamás cikkét ismertetjük.


Molnár Tamás, a klub ügyvezető igazgatója a kiesés miatt senkire sem akar mutogatni, "csak sárdobálás lenne belőle".

- Csalódás az előző szezon, de tudomásul kell venni, hogy egy stabil élvonalbeli csapathoz olyan háttér szükséges, amit nem tudtunk biztosítani. A klub nem sérült, mindenkit ki tudtunk fizetni, és ez fontos. Jelen pillanatban a magyar bajnokság olyan erős, és úgy el vannak szállva az árak, hogy még talán szerencsés is, hogy ebből kimaradunk – nyilatkozta az egyesület első embere.

Az új keret alapát 12 felnőtt játékos adja, így az utánpótlásból rendszeresen fel is kell hívni játékosokat, hogy teljes legyen a létszám. Mindig lesz egy fiatal hálóőr a cserepadon, hiszen a felnőttek között Molnár Dávid az egyetlen kapus. A mezőnyjátékosok közül még Zsigri Bence, Farkas Kristóf és Berki Richárd maradt az előző szezon együtteséből. Van egy régi-új igazolás, hiszen az előző évet Szentesen töltő Palotás Gergely is csatlakozott, Szedmák Dávid egészen Svájcból költözött a Tisza-partra, Bicskei Attila Nagykanizsáról érkezett, Somlai Tamás és Boros Tamás a Debrecent hagyta ott. Török Béla öccse, Török András visszatért, a szegedi vízilabdaéletben jól csengő nevek táborát erősíti a klub alapítója, a legendás edző, Lihótzky Károly unokája, Lihótzky Donát is, aki a Ferencváros utánpótlásából jött.

Az utolsó név Blank Ádám, ő Németországból érkezett, méghozzá az új edző, Csányi László kérésére, a szakember ugyanis együtt dolgozott vele a tartományi válogatottban. Csányi együtt nőtt fel Molnár Tamással, 17 évig dolgozott Németországban, most pedig új fejezetet akart nyitni az életében. Az új tréner szegedi nevelésű pólós volt, de az OB I-ben már hódmezővásárhelyi, szentesi és egri színekben szerepelt, mielőtt légiósnak állt.

A DÉLMAGYAROSZÁG TELJES CIKKE