FACEBOOK

Magyarország-Montenegró 6:7

Magyarország-Montenegró 6:7
hozzászólás, 2018.07.26.

Szoros meccset vívtunk Montenegróval, de idén már negyedszer nem sikerült legyőzni őket. Szombaton 16.45-kor Oroszországgal játszunk a 7-8. helyért. Szerb-spanyol döntő lesz. Barcelonai, helyszíni tudósításunk folyamatosan frissül nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal:


Az Európa-bajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Európa-bajnokság, helyosztó az 5-8. helyért:

Magyarország-Montenegró 6:7 (1:2, 1:2, 2:2, 2:1) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen

Barcelona, Bernat Picornell uszoda, v.: Paoletti (olasz), Buch (spanyol)
Magyarország: Nagy V., Angyal 1, Manhercz K. 1, Zalánki 2, Vámos 1, Mezei, Jansik D., Kovács Gergő 1, Erdélyi, Bátori, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Montenegró: Lazovics, Drasko Brguljan 1, D. Draskovics, Petkovics, Gy. Radovics 2, A. Radovics 3, M. Janovics, Gyurgyics, Ivovics 1, Misics, Cuckovics, Spaics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics.
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Pohl (az utolsó negyedben), Ivovics (az utolsó negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A VLV EB-ALOLDALA A TORNA - FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ - EREDMÉNYEIVEL

VLV-VIDEÓK:

(Köszönet a LEN-nek és Edoardo Ostinak.)

1:0 - Manercz Krisztián gólja

1:1 - Ivovics ötméteresgólja

1:2 - Alekszandar Radovics első gólja

1:3 - Gyuro Radovics első gólja

2:3 - Kovács Gergő gólja

2:4 - Drasko Brguljan gólja


3:4 - Vámos gólja

3:5 - A. Radovics második gólja

4:5 - Zalánki első gólja

4:6 - A. Radovics harmadik gólja

5:6 - Angyal gólja

6:6 - Nagy Viktor véd, Zalánki egyenlít

6:7 - Gy. Radovics második gólja


MÄRCZ TAMÁS magyar újságíróknak:

Hogy értékeled?

- Talán a torna legjobb mérkőzését játszottuk de azért ez nem fog boldoggá tenni, hiszen nem sikerült nyerni Montenegró ellen. Idén már negyedjére játszunk velük, egyszer nagyon csúnyán kikaptunk, egyszer ott voltunk a végégig, aztán az utolsó negyedben ment el, egyszer döntetlent játszottunk és büntetőpárbaj lett. Most azt gondolom, hogy megint egy kiélezett meccset játszottunk velük, megvolt a lehetőségünk arra is, hogy a végén döntetlenre hozzuk a meccset, hiszen megvolt az utolsó emberelőnyünk, amit nem teljesen jól játszottunk meg, sőt mondhatom, hiszen lehetett látni kívülről is, hogy elkeseredett lövés lett a vége.

Mégis, ami az utóbbi meccseken nagyon nem tetszett, hogy borzasztóan rossz a kezdés, az most itt nem volt meg, sőt, mi kezdtünk jól. Belementünk jól a meccsbe, azt mondom, egy rutintalanság történt az elején, Zoli nem vette észre, hogy az Angyal Dani még nem jött vissza. Kivédekezett emberelőny után egy újabb kiállításból tudtak egyenlíteni. Az elején a montenegróiak egy picit meg voltak fogva, mert szerintem mi kezdtük jobban a meccset.

Egész végig, az egész meccsen úgy éreztem, hogy tudunk menni velük, nem adtuk fel, fizikailag is - úgy éreztem, hogy jobban bírjuk -, én úgy láttam, hogy a montenegróiak egyre jobban fáradtak, ezért sokáig nem is kértem időt, mert úgy éreztem, hogy daráljuk őket és jönnek a 6:5-ös emberelőnyök, egyre inkább elhalnak a montenegrói támadások. Ennek ellenére ők lőtték be a fontos emberelőnyt és ők lőttek be egy szabaddobást is a vége felé, mi meg, ugye, nem tudtuk konkretizálni az előbb is említett utolsó emberelőnyt.

- Ez a nagy különbség az emberelőnyök számában, ez minek tudható be?

- Semmiképp nem akarok itt most bírózni...

- Én sem arra céloztam, de hát van-e ennek valami szakmai oka?

- ...mert azt gondolják, hogy csak ezen múlik, mégis a negyedik negyedben szándékosan el kell rohannom a félpályáig, hogy szóljak hogy 11:6 a kiállítási arány és akkor kezdenek el kompenzálni, és fölhozták 13:9-re, ami már úgy tűnik, hogy elfogadható, nem kétszer annyi, mint abban az időszakban volt. Ennek jelentős része egyébként külső pozíciókban kapott kiállítás volt, tehát még azt sem mondhatom, hogy több center-bekk párharcot nyertek volna meg. Ennek ellenére azért egy pici kritikát azért mondok a saját csapatomnak is, mert volt két-három olyan lehetőség, amikor tényleg be lehetett volna oda adni a labdát centerbe, jól kinyílt a montenegrói védelem és ennek ellenére belelőttünk. Tehát lehet, hogy egy-kettő gólt még reálisan tudtunk volna szerezni, majd visszanézem én is a videót, hogy hogy néz ez ki kívülről. Az biztos, hogy nem is nagyon számítottunk arra, hogy ma itt nekünk fognak fújni, nincs is így, a játékvezetők biztosan nem támogatnak bennünket, általában azért a jobb csapatot szokták támogatni. Most nem voltunk gyengébbek, azt gondolom, a montenegróiak ellen, de mégis azért egy furcsa számadat volt az a meccs harmadik negyedének végén.

- Azt mondta, hogy vért kell majd izzadni az ötödik helyért. Ez most megvolt?

- Azt gondolom, hogy egy kőkemény meccs volt, a legjobb meccsünk. Láttátok, hogy Montenegró egy olyan csapat, korábban is mondtam, talán szerencsétlen is volt, hogy nem jutottak be a négybe, szerintem rendkívül jól játszanak, borzasztó összeszedettek, rengeteg rutinos, jó, profi játékosuk van, akik meccseket tudnak eldönteni. Itt is az idősebb Radovics bedobta a szabaddobást, ami sorsdöntő volt. Én azt gondolom, hogy most tényleg a legelejétől koncentrált volt a csapat, és kőkeményen, az elvárásaimnak megfelelően beleállt, aztán hogy voltak benne hibák, arról persze lehet beszélni, hiszen velejárói egy játéknak, de sokat javult a játék az elmúlt mérkőzéshez képest. Tökéletes nem lett, izzadtunk, szerintem sőt, nem is azt mondom, hogy izzadtunk, szerintem jól játszottunk, lehet hogy volt izzadtság a munka miatt, de nem éreztem azt az izzadtságszagot.

- Mennyit lehet átvinni a játékból, illetve hát fizikailag és fejben is felpörögni erre az utolsó mérkőzésre a hetedik helyért?

- Mindenképp föl kell pörögni. Föl kell pörögni, ugyanúgy, ahogy dolgoztunk az elmúlt negyvennyolc órában, ugyanúgy megyünk tovább, tartjuk azt a csapatszellemet. Előrelépés volt a játék szempontjából, örülök, hogy ilyen keményen álltak hozzá a játékosok ehhez a mai meccshez, és igenis nagyon nem mindegy az sem még, hogy aki szembejön majd a hetedik helyért, azzal milyen eredménnyel zárunk. Én győzelemmel szeretném zárni ezt az Európa bajnokságot. Most már ez alapján a mérkőzés alapján azt mondom, hogy valamit meg is érdemelt volna ezen a mai napon a csapat, arra még negyvennyolc órát kell még várni talán. Jön aki jön szembe, én azt gondolom, hogy le fogjuk tudni győzni, ha a görög, ha az orosz csapat jön szembe. Egyik sem könnyű ellenfél, de mindenképpen hasznos, hogy újabb mérkőzést játszunk, s a csapatot leginkább azért, azt el kell mondjam, hogy a győzelmek építenék a legjobban.

- Nem vagyunk ott az edzésen nem látjuk, milyen a hangulat? Milyenek a tekintetek?

- Én azt gondolom, hogy szó nélkül dolgoznak a játékosok, abszolút profin első sípra bent vannak, és ha vége van az edzésnek, akkor is szívesen maradnak a vízben, gyakorolnak, beszélnek egymással. Szerintem annak ellenére, hogy egyértelműen nem egy siker-Európa-bajnokság ez, egyáltalán nem vettek vissza a játékosok, sőt még inkább hozzá akarnak rakni és legalább azt megmutatni, hogy tudnak jól játszani. Szerintem ezt ma megmutatták, azt meg, hogy tudnak győzni is, majd holnapután.

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)


VLADIMIR GOJKOVICS montenegrói szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Mindig szép dolog legyőzni Magyarországot. A játékosaimnak nehéz volt motivációt találni ehhez a meccshez, szeretnék nekik gratulálni.

Már korábban lezárhattuk volna a mérkőzést, de ma elsősorban a kapusunk és a védekezésünk érdemel dicséretet.

Van még egy meccsünk az ötödik helyért, megpróbáljuk magunkat motiválni, hogy győzelemmel zárjuk ezt az Európa-bajnokságot".


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Kikaptunk 7:6-ra.

Igazából, ha most nagyon pozitívumot akarunk keresni, az az egy lehet, hogy nem jöttek el az elején 5:0-ra, tudtuk magunkat tartani. Ezt az egy pozitívumot látom a meccsben, többet nem nagyon, jelen pillanatban. 


ANGYAL DÁNIEL a magyar újságíróknak: 

- Hát nem sikerült, de majdnem sikerült... 

- Hát mit lehet erre mondani? Majdnem kanállal nem lehet levest enni. Megpróbáltuk, én úgy érzem sok maradt bennünk, nemcsak a mai napon, hanem az egész Eb-n. De hát még van egy meccs, becsülettel, tisztességesen le fogjuk játszani, úgyhogy én ennyit tudok most mondani. 

- Min múlott? 

- Hát, talán a helyzetkihasználásunkon. Sokkal több hátrányt kaptunk, ami jó, tehát jól működött a hátrányvédekezésünk, ez a későbbiekre nézve is mindenképpen pozitívum. Elöl egy picivel több koncentráció kell a befejezéseknél, főleg itt a végén, azt gondolom, hogy lett volna lehetőségünk egyenlíteni, sőt akár nyerni. Az utolsó lépések hiányoztak. 

- Azért az első negyed most jobban kezdődött, mint eddig. 

- Hát nem nehéz jobban kezdeni 5:0-nál meg 4:0-nál, úgyhogy ha ezt pozitívumként emeljük ki, akkor legyen ez pozitívum, igen. 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


BÁTORI BENCE a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Montenegró megy az ötödik helyért, mi meg küzdhetünk a hetedik helyért. Nagyon közel voltunk, de csak egyszer értük őket utol. Vajon miért nem sikerült a végére?

- Most nem tudom megmondani. Szerintem per pillanat jobb csapat Montenegró. Háromszor megvertek minket ebben az évben. Nem tudok most mit mondani. Sajnálom nagyon, mert küzdöttünk, de hát sajnos továbbra is pontatlanok voltunk. Nagyon jól védett a kapusuk.

- Kívülről úgy tűnt, hogy egyáltalán nem volt egyik csapat sem csalódott. Mindkét csapat nagyon odatette magát. Ezt érezted te is a medencében?

- Mind a két csapat nagyon akarta ezt az ötödik helyet. Nagyon jó ütközet volt belülről. Sajnálom, hogy nem mehetünk az ötödik helyért.

- 13:9 a személyi hibák aránya, de azért mert a végére már mondjuk, úgy hogy kompenzáltak. Viszont mi hiányzott ahhoz, hogy a végén kicsit jobban tudjunk ezekkel  élni, mert ugye, volt egy figura a végén, Manhercznek is a szélén. Valami nem volt a helyén.

- Volt lehetőségünk a végén. A türelem. Sajnos fejben nem voltunk elég higgadtak ahhoz, hogy belőjük a helyzeteinket. 

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DRASKO BRGULJAN magyar újságíróknak:

 - Sajnálom, hogy ez nem az elődöntő volt... Gratulálok Magyarországnak, ez egy jó mérkőzés volt, de nagyon nehéz. Igazából nem tudom, miért játszunk az ötödik helyért, fontos vagy nem fontos…

- Hagytad volna a fenébe, ha rajtad múlik?

- Igen, csak a vízilabdában van ez, kosárlabdában nincs, kézilabdában nincs, de mindegy.

- Nehéz volt?

- Persze, nehéz volt. Kikaptunk Horvátországtól. Jól játszottunk egész nyáron, tizenöt vagy tizenhat mérkőzést játszottunk, csak kikaptunk Szerbiától meg Horvátországtól, szerintem a két legjobb csapat a világon. Jó, megyünk tovább, játszunk még egy meccset, és után vége, pihenő, OSC, jó lesz, szép az élet!

- Bemutatásnál hogy állt ilyen jól a hajad?

- Ez volt a háromszázadik meccsem a válogatottban. :-)

(Lejegyezte: Kerbi)


KOVÁCS GERGŐ a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Szerinted mi lehetett az oka, illetve hát tudom, hogy az előzmények ismeretében azért nem is lehetett könnyű beugrani a vízbe?


- Igazándiból az előzmények talán még rá is dobtak, még motiváltabbak vagyunk, mivel annyira nem sikerült kihozni magunkból semmit ahhoz képest, amit tudunk, hogy szerintem ez nem egy csalódott csapat. Nagyon motiváltnak kell maradnunk, meg fejlődni kell. Most így utólag azt kell mondani, hogy ezt a fejlődésre kell használnunk most már minden lehetőséget. Sajnálom igazándiból ezt az egygólos vereséget, mert  úgy éreztem, hogy rengeteg helyzetünk volt, amit nem értékesítettünk és kezdem úgy látni, hogy ezen a picin múlik. Minden meccsen, az olaszok ellen volt 7:4-nél egy olyan periódus, mikor rengeteg ziccert hagytunk ki, ma is volt amikor feljöhettünk volna, újra vezethettünk volna. Ezeket a piciket még hozzá kell tennünk, különben nem lesz esélyünk ezek ellen a csapatok ellen. Pont azt néztük, hogy itt a legjobb nyolcban gyakorlatilag nem lett volna ilyen párosítás, ami egyértelműen a mi javunkra dönthette volna el a négy közé jutást, tehát fejlődnünk kell még sokat mindenképp.

- Te is fiatal játékos vagy, személy szerint mit tapasztaltál a saját bőrödön. Voltak olyan  akciók amikor például egyedül próbáltad megverni a két montenegróit illetve egyet meg is vertél, de aztán jött Ivovics. Szóval ezek ugyan általában bejöhetnek klubszinten vagy bejönnek klubszinten. Ezekből kell nagyon sokat tanulni vagy inkább csapatjátékban, hogy mi az amikor pontosan teszem a labdát, mi az amikor esetleg azt is elvállalom, amit nem kéne vagy éppen fordítva, hogy nem lőjük el a labdákat, tehát mik a legfőbb tapasztalatok neked?

- Szerintem ezt kicsit fordítva nézik az emberek, mert a klubokban minden nemzetből vannak. Tehát a gyengébb nemzetből a jobb játékosok összejönnek egy-egy BL csapatban és ott ugye sok idő alatt össze is szoknak, egy-egy év, több év van rá és általában ezek jobb csapatok is sokszor, mint egy-egy nemzeti válogatott. Inkább azt érzem, hogy saját magunk között kellene jobban összeszoknunk és összedolgoznunk és akkor lehetünk igazán eredményesek, hogyha ezt sikerül összehozni majd a későbbiekben.

- És azt hogy fogadod, mert nyilván hozzád is eljutnak  a kritikák, most mindenki azt mondja, hogy jajj nem tudom mennyi ideje nem nevelünk ki jó játékosokat. Holott azért a tehetség, a tudás bennetek, fiatalokban is ugyanúgy ott van?

- Őszintén megmondva csak hírből. Direkt elzártam magamat ezektől a médiumoktól. Mivel eléggé rombolóak tudnak lenni. Illetve sajnálom, hogy ezt mondom, de igazándiból úgy tudnak emberek nyilatkozni, most a facebook is egy olyan felület, hogy mintha kötelező lenne véleményt alkotni és ez nem mindig a pozitív irányba viszi el a dolgot. Szerintem a csapat nagy része nem foglalkozik ezekkel, mert saját magunktól sokkal többet várunk el, mint az emberek tőlünk és pont emiatt fontosabb az, hogy magunkra figyeljünk. 

- Egyébként szerinted hogy alakul a csapat? Mert a hazai Világligában csak volt egy nagyon szépen csillogó ezüstérem és azért sok-sok csapatnak még ha nem is teljes meccseken, de azért meg tudtátok nehezíteni a dolgát, a nagyokról beszélek.

- Sokat kell fejlődnünk, hogy dominálni tudjunk egész meccseken keresztül. Tehát mindenképpen össze kéne szoknia a csapatnak, mindenkinek egyénileg kellene fejlődnie az egy az egyezésekben, hogy úgy ugorjunk vízbe, hogy alapból mi vagyunk az esélyesek bárkivel szemben. Ehhez azért még, úgy érzem, kell idő, sok edzés, sok gyakorlás. Úgy érzem, hogy nagyon sok pluszt tudott adni az, hogy hazai pályán játszottunk és talán egy picit fejlődött a játékunk, viszont ott nagyon sok helyzetet kihasználtunk, ami itt kimaradt és mivel a játékunk még nem annyira stabil, nincs annyira kialakult kerete, emiatt ezek a helyzetek nagyon sokszor kapott gólt eredményeztek ezen az Európa-bajnokságon. Azt kell mondjam, hogy az alapjátékunkat kell fejlesztenünk, mert a helyzetkihasználás fej kérdése, mikor oda kerülünk akkor abban a pillanatban hogy dönt az ember, hosszú távon ezekben mindenképp fejlődnünk kell.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A két elődöntőben:

Szerbia-Horvátország 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

G.: Mandics, Csuk 3-3, Jaksics, Prlainovics, S. Mitrovics, ill. Vukicsevics 3, Buslje 2, Jokovics, Vrlics

Spanyolország-Olaszország 8:7 (1:1, 3:2, 1:3, 3:1)
G.: Tahull, Mallarach 2:2, Munarriz, Granados Ortega, Fernandez, Perrone, ill. Di Fulvio 3, Renzuto Iodice 2, Bodegas, Echenique

A VLV EB-ALOLDALA A TORNA - FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ - EREDMÉNYEIVEL



vlv-fotók I.



vlv-képek II.