FACEBOOK

A szombati BL-forduló vlv-s előzetese

A szombati BL-forduló vlv-s előzetese
hozzászólás, 2018.04.27.

A magyar BL-csapatokkal kapcsolatban nem maradtak nagy kérdések, de azért érdemes lesz figyelni a főtábla szombati, 13. fordulójára. A teljes program és 14 nyilatkozat a magyar vonatkozású meccsek szereplőitől:


Bajnokok Ligája, főtábla, 13. forduló (időpontok helyi idő szerint)

Április 28., szombat

A csoport

A csoport állása a forduló előtt


1. Olympiakosz 31,
2. Barceloneta 27,
3-4. Jug Dubrovnik, Dinamo Moszkva 22,
5. Brescia 20,
6. Hannover 9,
7. OSC 7,
8. Partizan Belgrád 0 pont

18.30 Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik

12.00 Barceloneta-Brescia

19.15 Dinamo Moszkva-Olympiakosz

Április 30., hétfő

19.30 Hannover-OSC


A női válogatott közelgő Világliga-meccse miatt az OSC munkáját a másodedző, Kovács Róbert irányítja.

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Bár a Fraditól 8:4-es vereséget szenvedtünk, az összkép azért már valamivel jobban nézett ki, mint a korábbiakban. A Hannover elleni meccset felkészülési állomásnak tekintjük a bajnoki bronzpárharcra, amit mindenféleképpen szeretnénk megnyerni. Éremmel akarjuk zárni a szezont, mert azzal némiképpen korrigálni tudnánk az eddigi gyenge szereplésünket.

KOVÁCS RÓBERT (A-Híd OSC-Újbuda) másodedző a vlv-nek:

- Mivel a BL-ben nem sikerült a final eight kiharcolása, és a bajnokság döntőjébe sem jutottunk be, így nem maradt más célunk, mint megszerezni a bronzérmet a hazai bajnokságban! Ehhez a Hannover elleni mérkőzés egy jó állomás lehet mind a csapatjáték, mind pedig az egyének építése szempontjából. 

Fontosnak tartom,hogy koncentráltak legyünk az első perctől az utolsóig és önbizalmat szerezzünk a bronzcsatára. Még akkor is, ha tudjuk,hogy a Hannover jó csapat és nyilván nyerni szeretne az otthonában, de amennyiben rájuk tudjuk erőltetni az akaratunkat nem lehet probléma!

KARSTEN SEEHAFER (Hannover) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon jól emlékszem az OSC-re... Végig irányítottuk a mérkőzést ellenük, kivéve az utolsó perceket és az utolsó másodpercben kikaptunk. Arra törekszünk, hogy ez ne ismétlődjék meg és a legjobbunkat nyújtsuk az utolsó hazai mérkőzésünkön ebben a BL-szezonban.

TOBIAS PREUSS (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

"Jól felkészültünk, számunkra a BL-meccs után, a következő hetekben a Német Kupa és a német bajnokság döntője következik. A BL-meccsek mindig nehezek és különlegesek. És ezen felül most még törleszteni valónk is van a legutóbbbi eredmény miatt az OSC-vel szemben."

DARKO BRGULJAN (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

"Számunkra ez a meccs lehetőséget jelent arra, hogy győzelemmel fejezzük be itthon a BL-szereplésünket. Az eredményen sajnos nem tudunk változtatni, nem jutottunk ki Genovába. Az eső perctől kezdve keményen kell játszanunk, hogy megmaradjon a motivációnk, s hogy jó eredményt érjünk el."


B csoport

A csoport állása:

1. Pro Recco 33,
2. Eger 28,
3. Szolnok 24, 
4. Spandau 04 21,
5. Jadran Herceg Novi 16,
6. Steaua Bukarest 12,
7. Sabadell 9,
8. Alphen 0 pont

Április 29., vasárnap

12.00 Sabadell-Spandau 04

Április 28., szombat

19.00 Jadran Herceg Novi-Alphen


18.15 Steaua Bukarest-Szolnok - A mérkőzést a Sport1 televízió felvételről, 22.15-től közvetíti.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Természetesen győzni szeretnénk, ez egyértelmű. Szeretném, amennyire lehet, ezt a meccset elkülöníteni a magyar bajnokságtól, nem hiszem, hogy a Steaua-mérkőzésen készülni kellene az Egerre. Tudom, hogy nagyon nehéz, de meg kell próbálni a jövő szerdai egri elődöntőt nem "belevinni" ebbe a találkozóba. Az volt a feladat most, hogy ilyen szellemben készüljünk, kicsit nyugodjunk meg, játsszunk egy normális mérkőzést Bukarestben, aztán hétfőn elkezdjünk készülni az Egerre.

ALEXANDRU GHIBAN (Steaua Bukarest) a LEN sajtószolgálatának:

"A címvédő ellen játszunk, ez a mérkőzés nagyon nehéz lesz számunkra. Ugyanakkor meg kell nézni, hogy hol vagyunk, ez volt az első évünk a legfontosabb klubtornán. Szinte a szezon végén járunk, megpróbáljuk a legjobbunkat hozni, hogy felnőjünk az ellenfél szintjére."

GYORGYE FILIPOVICS (Steaua Bukarest) a LEN sajtószolgálatának:

"A Szolnok ellen az utolsó BL-meccset játszuk hazai közönség előtt ebben a szezonban, szeretnék zsúfolt lelátókat látni. A címvédővel játszunk, amely az idei tornámak iks a legnagyobb esélyese. Megígértem, hogy mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk nagyon erős ellenfelünkkel szemben."

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Azt hiszem, nem volt reális eredmény a román csapat 15:3-as legyőzése. Azóta a Steaua bizonyította, hogy sokkal erősebb csapat, mint amit ellenünk mutatott és különösen az hazai pályán. Ezért keményen kell játszanunk, koncentráltan, fegyelmezetten. Nehéz feladatokkal kell szembenéznümk, a célunk most az, hogy jól teljesítsünk Bukarestben."


20.30 Pro Recco-Eger

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Nem titok, elmondtam a játékosoknak rögtön a szolnoki meccs után, a buszon, hogy attól a pillanattól kezdve minden edzést, a Recco elleni BL-meccs túráját is a következő szerdai bajnoki elődöntőre való felkészülésre használjuk fel. Most látjuk csak, mennyire fontos volt, hogy a Jadran Herceg Novi ellen sikerült bebiztosítani a final eightben való részvételünknek, így ennek a mostani olaszországi mérkőzésnek nincs igazán nagy jelentősége, megtehetjük azt, hogy két játékost pihentetünk, így Decker Ádám és Hosnyánszky Norbert pihenőt kapott, nem is utazott a csapattal, őket Kürti Dominik és Biros Barnabás helyettesíti majd.

- Akkor most a Recco ellen a tisztes helytállás a feladat?

- Ugyanazt fogjuk játszani, ami a Szolnok ellen eredményre vezetett, nagyon koncentrálunk a védekezésre, és megnézzük, hogy a világ egyk lgjobb (ha nem a legjobb) csapata ellen mik azok a dolgok, amelyekben előre tudunk lépni a támadásokat illetően, mert ha ellenük működnek a megoldásaink, akkor bárki ellen. Azt a szolnoki meccset nyilván hátul nyertük meg, de elöl nem is violt bennünk sokkal több, ezen kell most majd változtatni. Kíváncsian várom, hogy ez miként megy majd a Recco ellen. Türelmesek leszünk és ha tudunk pontot vagy pontokat szerezni, akkor örülni fogunk.

NICCOLO GITTO (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Az Eger a torna meglepetéscsapata. Bárki találkozik majd vele a negyedöntőben, arra készülhet, hogy igazán veszélyes ellenfele lesz. Számunkra fontos meccs lesz ez azért, mert felmérhetjük a fejlődésünk eredményét."

GONZALO ECHENIQUE (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Nehéz meccs lesz. Ismerjük az Eger értékeit és tudjuk, hogy győzni jönnek Genovába. A holnapi nap jó tesztje lesz a final eightre való felkszültségünknek. Százszázalékos teljesítményt kel majd nyújtnunk, ami az edzéseknek ebben az időszakában különösen megerőltető."

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Mindenki tudja, milyen nehéz feladat a Recco ellen játszani. Egy esetleges győzelem ellenük - nagyon jót tenne az önbizamunknak. A célunk az, hogy legyőzzük a csoportunk legerősebb csapatát."

LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"A programunk nagyon zsúfolt. Már ott vagyunk a filan eigtben, de nem vakációzni utazunk most Genovába. Szeretnénk győzni, mert nagy terveink vannak a BL-ben, ahogy a magyar bajnokságban is."