FACEBOOK

Varga Zsolt a Reggeli Startban

Varga Zsolt a Reggeli Startban
hozzászólás, 2018.03.26.

Hat mérkőzés - hat győzelem. Ez a hétvégén kupadöntőt játszó Fradi mérlege a bajnoki alapszakaszban. Varga Zsolt vezetőedző szerint értékelni majd a végén kell, mindenesetre most azt szeretnék elérni, hogy folyamatosan olyan legyen a még mindig hullámzó játék, mint az Eger elleni rangadó utolsó öt percében. A vezetőedző a Reggeli Start hétfői élő adásának vendége volt.


A vezetőedző szerint szakmai szempontból az OSC ellen ment legjobban a csapatának, a Szolnok ellen nagy hátrányból sikerült fordítani, érzelmileg pedig az Eger elleni győzelem volt a leginkább emlékezetes.

Szombathy Pál műsorvezető megkérdezte, hogy ha "kívánságműsor lenne", Varga Zsolt melyik csapattal szeretne találkozni a bajnoki elődöntőben.

A stúdióvendég értékelése szerint a riválisok közöl kiemelkedik a Szolnok, bár nekik is voltak gyengébb időszakaik. Az Eger is nagyon nehéz ellenfél, "összességében talán az OSC lehet most ebben a négyesfogatban az a csapat, amely nem játszik olyan jól, de szintén egy jó csapat".

Rátérve az Eurokupa-döntő Verona elleni szombati meccsére, "felvezetőként" Varga Zsolt először arra emlékeztetett, mekkora siker volt, hogy tavaly - 19 év után ismét - nemzetközi kupát sikerült nyerniük. Akkor is hullámzó volt még a játék, de a Nagyvárad elleni elődöntőre összeállt. Megemlítette még a vezetőedző, hogy a kupagyőzelemben nagy szerepe volt a szurkolók támogatásának.

Az idei torna teljesen más. Mindenki várja tőlük a tavalyi győzelemmel elért cím megvédését (ők is maguktól), ami köztudottan mindig nehezebb, mint először elhódítani a serleget. Nincs szükség külön motivációra, mindenféleképpen nyerni szeretnének. 

A Verona tavaly meglepetésre nem jutott be az Erokupa döntőjébe a Nagyváraddal szemben, azóta erősödtek. Mindent elmond, hogy nemrégiben a Pro Reccóval játszottak és csak 8:7-re kaptak ki. A Bresciával is egygólos különbségű meccseket játszanak, sőt, decemberben meg is verték őket.

A döntőt nyolc negyedes párharcnak tekinti a szakember, ezt mondta a játékosainak is, de természetesen az első meccsből, hazai pályán ki kell hozni a maximumot. A fejükben ugyanakkor benne kell, hogy legyen: két mérkőzésen dől el a kupadöntő.

Hány mérkőzésen nézi meg az ellenfelet egy ilyen kupadöntő előtt? - szólt a következő kérdés, amire Varga Zsolt azt válaszolta, ahányat csak lehet, amennyiről felvétel van. Így lehet ugyanis nagy biztonsággal felkészülni például arra, hogy az ellenfél játékát meghatározó lövők milyen szituációban milyen megoldást választanak.

Az ellenfélerősségei között említette a két nagyon jó lövőt, Figliolit és Petkovicsot és a balkezes Gallót, aki sok éve válogatott. Talán a centereik nem annyira jó védekezésben, elképzelhető, hogy "ott tudunk majd rést találni a pajzson".

Megtudtuk, hogy a lábtörésből lábadozó Varga Dániel játszani fog, az orrtörést szenvedett Német Toni szereplése erősen kérdéses a szombati meccsen.

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: