FACEBOOK

A hétvégi bajnoki forduló előzetese

A hétvégi bajnoki forduló előzetese
hozzászólás, 2018.03.23.

Már pénteken elkezdődik és vasárnap fejeződik be a legmagasabb osztályú bajnokság középszakaszának hatodik fordulója. Rangadók - fent is, lent is. Folyamatosan bővülő előzetesünk a kluboktól nyert információk alapján:


OB1, középszakasz, 6. forduló

ÖSSZEFOGLALÓ

A csoport állása a forduló előtt:


1-2. Szolnok, FTC 54,
3. Eger 49,
4. OSC 42,
5-6. Miskolc, Honvéd 29,
7. BVSC 28,
8. Debrecen 17 pont

FELSŐHÁZ

Március 24., szombat

17.00 BVSC-Honvéd

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

"Holnap este itt a Szőnyi úton 17 órakor BVSC-Honvéd az OB1-es bajnokság középszakaszában. Volt egy mérkőzésünk, ahol elvesztettünk három pontot, ezt most jó lenne visszahozni, mert a bajnokság, a rájátszás forgatókönyve még számtalan párosítást hozhat, be kell biztosítani magunkat, úgyhogy szükségünk van a buzdításra. Gyertek és minél többen szurkoljatok nekünk! Hajrá BVSC!"

VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) vezetőedző:

"Jó eredmény lenne, ha ott most nyerni tudnánk, természetesen erre törekszünk, mivel a bajnokság úgy van kiírva, hogy hét pontot kell majd szerezni a 6-7. helyért való játékért."


18.00 FTC-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

POHL ZOLTÁN (FTC-PQS Waterpolo):

"Szokás szerint készültünk, a múltkori meccsünket "kivideóztuk", a hibákat kielemeztük és ezeket gyakoroltuk a vízben. Szerintem megfelelően készültünk, emellett jó a hangulat. Az egri meccs elég kemény volt, hasonlóan brusztos mérkőzésre számítok és természetesen a három pontra. Reméljük, hogy telt ház lesz, gyertek minél többen szurkolni!"

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger):

"Én már az első OSC-meccsünkön úgy éreztem, hogy a Ferencvárossal fogunk játszani az elődöntőben, amire most nagy esély van, ahogy nézzük a tabellát. Abszolút fontos, hogy nyerjünk ellenük, hiszen akkor 3:3-ról tudnánk az elődöntőt kezdeni velük.

Sikerült megvernünk a Ferencvárost a kupában úgy, hogy itthon kikaptunk és az év legfontosabb meccse volt, mert kiestünk volna, hogyha ott nem nyerünk. Nyertünk a Népligetben. Nyertünk idén is a Szolnok otthonában, tudtunk már nyerni ott az előző években is, ők is itt. Úgy érzem, hogy a magyar bajnokságban nincs akkora jelentősége a hazai pályának, mint a BL-ben, főleg így, hogy ők most nem a Népligetben játszanak, hanem a Komjádiban.

Nagyon kiélezett küzdelem lesz, magas hőfokon, nagyon nehéz helyzetben lesznek a bírók, mert rettentő keményen fog játszani mindkét csapat. Én úgy érzem, hogy azért ez már egy elődöntőnek számító párharc."


19.00 Miskolc-Debrecen

BACHNER ANDRÁS (PannErgy Miskolci VSE) klubelnök:

"A debreceni 21:10-es kiütéses győzelem nem tükrözi a valóságos különbséget a két csapat között. A szombat esti mérkőzést sokkal kiegyensúlyozottabbra várom, mivel a Debrecen attól sokkal jobb csapat, mint hogy még egyszer ilyen súlyos vereségbe beleszaladjon. A PannErgy-MVLC kellő mértékben fel van készülve arra, hogy ha erősebb ellenállást is fog mutatni a Debrecen, akkor is itthon tartsa a bajnoki 3 pontot."

KÓSIK SOMA (PannErgy Miskolci VSC):

"A Debrecen csapatát fogadjuk a következő bajnoki fordulóban. Ugye, a debreceni mérkőzésen nagy arányú győzelmet arattunk, de úgy gondolom, hogy ez nem tükrözi a valóságot. Egész héten készültünk erre a mérkőzésre, úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de hazai medencében magabiztos győzelmet várok a csapattól."

BOROS TAMÁS (DVSE):

„Kevés lehetőségünk volt edzeni a hét elején, mivel Debrecenben játszott a magyar válogatott. Reméljük, hogy nem olyan eredmény születik, mint az előző meccsünkön, ami a gólok száma alapján kicsit már kézilabda-mérkőzéshez hasonlított. Mindenképpen az a célunk, hogy azt a tizenegy gólos különbséget minél inkább leredukáljuk, és a lőtt gólok számában is közelebb kerüljünk a Miskolchoz.”


Március 24., vasárnap

20.15 OSC-Szolnok - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

ZALÁNKI GERGŐ (Szolnoki Dózsa):

"Egyszerűen csak nyerni kell, de azért jó tudni, hogy ha nyerünk, akkor utána tényleg egy meccsre leszünk attól, hogy ott legyünk a döntőben és esetleg ki tudunk hagyni egy-két meccset. Ami ebben a szezonban azért nem rossz, mert tényleg rengeteg meccsünk van és örülnénk neki, hogyha egy-két meccset ott megúsznánk az elődöntőben. De hát mindig az a cél, hogy nyerjünk, úgyhogy nem kell itt matekozni, hanem csak vízilabdázni kell és nyerni."


ALSÓHÁZ

A csoport állása:


1. Pécs 29,
2. Vasas 27
3. Kaposvár* 25,
4. Szentes* 19,
5. AVUS 18,
6. Tatabánya* 14,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont

​* A Szentes és a Tatabánya egy, a Kaposvár két meccsel kevesebbet játszott.

Március 23., péntek

19.30 Vasas-Pécs

MARNITZ GERGŐ (Vasas-Plaket):

"A Pécs fiatal, évek óta együtt játszó játékosokból álló csapat, azt hiszem, hogy a csapat magja gyakorlatilag már három éve ugyanaz, ez nagyon sokat számít. A fiatalság, az a hév, amivel ők belemennek a meccsbe, ez az, ami az ő erősségük, ez az, amit nekünk szerintem meg kéne törnünk."

BARÁT FERENC (PVSK):

"Úgy gondolom, hogy felkészültünk a Vasas ellen mind fiziikailag, mind taktikailag. Egy kicsikét próbáltunk pihenni, az elmúlt pár hétben eléggé sok volt a mérkőzés. Nemcsak pénteken játszunk a Vasassal, hanem a csapat több mint fele hétfőn, a Komjádi Kupa elődöntőjében újra megmérkőzik szintén a Vasas Komjádi Kupa-csapatával. Én nagyon szeretnék nyerni pénteken és úgy gondolom, hogy a csapat többi tagja is és biztos vagyok benne, hogy meg is fogunk tenni mindent ezért."


Március 24., szombat

16.00 Tatabánya-UVSE

KUNCZ TAMÁS (Tatabánya):

"Nagyon nehéz meccsre számítok. Az "odavágón" nagyon könnyen és egyszerűen nyertünk, nagyon jól játszott a csapat, talán az eddigi szezon legkönnyebb győzelme volt ez - amiből sajnos nem szabad kiindulni, mert sajnos mostanában megmutattuk, hogy kétarcú a csapat. Tehát odafigyelünk, százszázalékot beteszünk és holnap is nyerni sretenénk."

SZENTESI DÁNIEL (UVSE):

"A Tatabánya fizikálisan sokkal erősebb csapat, mint a mi fiatal, gyors játékosokból álló csapatunk. Nem számítok olyan meccsre, mint ami előzőleg itthon volt, szerencsére most több energiája van az egész csapatnak, úgyhogy jó, brusztos meccsre számítok. Remélem, nyerünk."


17.00 AVUS-Szeged

MATAJSZ MÁRK (AVUS) vezetőedző:

"Ez az a mérkőzés, ahol csak mi veszíthetünk. Ha kicsit is elhisszük, hogy jobbak vagyunk, és könnyű meccs vár ránk, bajba kerülhetünk. Ezért az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell – csakis így érvényesíthetjük a papírformát. Úgy látom, a fiúk megértették, mekkora a tét, átérzik a meccs súlyát. A Szeged fiatalokból álló csapat, ebből kifolyólag gyors, lefordulásokra alapuló vízilabdát játszik – meglehetősen kellemetlen ellenfél. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik az alföldi együttes, olyan mint egy sebzett vad, épp ezért kiszámíthatlan. De ha azt nyújtjuk, ami tudunk, miénk lesz a három pont."

HAJMÁSI ANDRÁS (AVUS):

"Két nem várt győzelmet arattunk, szerintem. A Szentes elleni itthoni talán kicsit jobban benne volt a levegőben. Természetesen nagyon örülünk, hogy sikerült hat pontot szereznünk ezen a két nérkőzésen. A hangulat a csapaton belül nagyon jó, de természetesen nem kényelmesedtünk el és készülünk a legfontosabb mérkőzésre, a Szeged ellen.

Győzelmet várok, ez egyértelmű, de nem szabad elbízni magunkat. Hiába nyertünk vendégként öt góllal, a Szeged elég kiszámíthatatlan csapat és hogyha megadjuk nekik az esélyt, akkor tudnak élni vele és akár megnehezíthetjük a saját dolgunkat."

18.00 Szentes-Kaposvár

SÁNTAVY MÁTÉ (Kaposvár):

"Készülünk a Szentesre, nagyon sokat úszunk, ami, úgy gondolom, hogy jó, mert meglesz az erőnlétünk, azzal nem lesz gond a hétvégén. Egy-két taktikai dolgot kell még gyakorolni, emberelőnyt, emberhátrányt és akkor, úgy gondolom, hogy jó lesz.

Van két jó centerük, azokra kell figyelni, illetve két jó kapusuk, de úgy gondolom, hogy ha át tudjuk lőni a zónájukat, illetve, hogyha szorosat játszanak, akkor be tudjuk adni centerbe, akkor az emberelőnyöket jól kihasználva szerintem meg lehet nyerni a mérkőzést."

(A kérdező Varga II. Zsolt volt.)


FELSŐHÁZ

Március 24., szombat

17.00 BVSC-Honvéd




18.00 FTC-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)






19.00 Miskolc-Debrecen








Március 24., vasárnap

20.15 OSC-Szolnok



 



ALSÓHÁZ

Március 23., péntek

19.30 Vasas-Pécs




Március 24., szombat

16.00 Tatabánya-UVSE






17.00 AVUS-Szeged






18.00 Szentes-Kaposvár



Címkék:
OB1