FACEBOOK

Angyal az Arénában - vlv-interjú a szerdai Szolnok-Eger BL-meccs hősével

Angyal az Arénában - vlv-interjú a szerdai Szolnok-Eger BL-meccs hősével
hozzászólás, 2018.01.26.

Nagy meccse volt Angyal Daninak a szerdai: védő létére három góllal járult hozzá ahhoz, hogy az Eger Szolnokon nyerjen a BL-főtábla 7. fordulójában, a szezon eddigi legnagyobb meglepetését okozva. A 25 éves játékost kérdeztük a "részletekről":


ANGYAL DANI (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon fontos volt nekünk ez a győzelem, hiszen a BL-szereplésünk eddig nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, nem sikerült nyernünk sem Herceg Noviban, sem pedig Berlinben, ami fájó volt a számunkra, mert mind a két meccset hoznunk kellett volna. Éppen ezért nagyon készültünk erre a találkozóra.

- A Szolnok "viszonylag ritkán" kap ki. Otthonában különösen nehéz ellene, a Pro Recco sem tudott pontot szerezni ebben a klubszezonban az Arénában. Most mondd meg őszintén: hogy utaztatok oda? Éreztetek valós esélyt, vagy úgy voltatok ezzel, hogy meglátjuk és hátha összejön valami...?

- Egyértelmű volt, hogy ennek a mérkőzésnek a Szolnok az esélyese, hiszen a  BL-címvédőről van szó, s pontosan tudtuk, hogy az otthonukban nagyon nehéz ellenük játszani. Ennek ellenére én azt tapasztaltam, hogy egyikünk fejében sem ez a gondolat jár. Nem foglalkozott ezzel senki, sőt, talán éppen azt éreztem, hogy mindenki meg akarja mutatni, igenis, ilyen körülmények között is meg tudjuk mutatni, hogy milyen erősek vagyunk. 

- Hogy zajlott a meccs ezek után?

- Az első két negyedben kicsit sok gólt kaptunk, a védekezésünk nem volt elég pontos, de ezt a támadójátékunkkal nagyjából tudtuk kompenzálni, úgyhogy nem csúszott ki a kezünkből a meccs. A második félidőre a védekezésünk feljavult, a támadás is rendben volt, ezért tudtunk nyerni, ezt gondolom.

- Volt-e olyan kritikus pillanat, amin átlépve már érezted, hogy meglesz a meccs?

- Hát nem... Ha vezetésre tettünk szert, gyakorlatilag azonnal jött a válasz. Inkább azt éreztem, hogy az a meccs nagyon kis dolgokon, nüanszon fog múlni.


Fotó: SZVSC

- Láttad valamikor közben az ellenfeleken, hogy elvesztették a szokásos magabiztosságot, akár csak a vége felé is?

- Erre is csak azt tudom mondani, hogy nem... Klasszisjátékosok, akik az első pillanattól az utolsóig nagyon nehezen jönnek zavarba és ezt most sem éreztem rajtuk. Hibáztak ők is (mi is), de végig nagyon magas színvonalon játszottak, egyáltalán nem jöttek zavarba.

- Akkor végül is mivel sikerült föléjük kerekedni?

- Apróságokat mondhatok csak, olyan dolgokat, amik az eddigi játékunkat talán nem mindig jellemezték. Például amire Hosnyánszky Norbert is is utalt a meccs utáni nyilatkozatában, Bedő Krisztián blokkja emberhátrányban vagy Kovács Gergő két gólpassza emberelőnyben, én még hozzátenném Lőrincz Bálint átlövésgólját. Fontos volt, hogy végig koncentráltak tudtunk maradni, s így játszani tudtuk a saját játékunkat. Nem roppantott meg minket a sok gól sem, és a végén, amikor nagyon kellett, ki tudtunk védekezni fontos hátrányokat és be tudtunk találni.

- Egy védő ritkán lő három gólt. Ráadásul a győztes gól is te nevedhez fűződik, plusz kétszer is is te szereztél labdát hátul, úgy vittétek fel és te lőtted be a támadás végén...

- Nagyon örülök neki, tényleg jól jött ki a lépés. Valóban nem szokványos, hogy egy védő három gólt lőjön egy ilyen fontos meccsen, de az történt, hogy tényleg "nulláig", tehát a támadóidő végéig játszottuk ki a helyzeteinket és a végén én maradtam ott. Így alakult, kicsit a szerencsének is köszönhettem, de dolgoztunk is eleget azért, hogy ez így kijöjjön.

- Mi történt meccs után, lehetett érezni hazautazás közben a hangulaton, hogy komoly dolog történt a szolnoki Arénában?

- Hát azért nem a BL-t nyertük meg... Örültünk, természetesen, hogy hármat vissza tudtunk szerezni azokból a BL-pontokból, amiket elhagytunk az ősz folyamán. Fontos volt ez a győzelem a pontok mellett azért is, mert az ilyen sikerekből lehet "tovább építkezni", lendületet szerezni a következő időszak fontos mérkőzéseire.

- Köszönöm a beszélgetést!


Angyal Dani három gólja a szerdai Szolnok-Eger BL-meccsen (Sport TV):


7:7 - Angyal első gólja


9:10 - Angyal második gólja


10:11 - Angyal harmadik gólja

Címkék:
Angyal Dániel