FACEBOOK

Eurokupa-elődöntő: FTC-Miskolc 13:9

Eurokupa-elődöntő: FTC-Miskolc 13:9
hozzászólás, 2018.01.24.

Izgalmas meccsen nagy, de talán nem teljesen behozhatatlan előnyt szerzett a Fradi a Miskolccal szemben az Eurokupa elődöntőjében. vlv-tudósítás nyilatkozatokkal, gólokkal:


Eurokupa-elődöntő, 1. forduló

Marseille-Verona 9:11 (3:2, 1:4, 2:4, 3:1)

G.: Gyurgyics, Marion-Vernoux, Vukicsevics 2-2, Constantin-Bicari, Vernoux, Kovacsevics, ill. Figlioli 3, Petkovics, Luongo 2-2, Blary, Fondelli, Gallo, Mirarrchi

FTC-Miskolc 13:9 (3:3, 3:2, 2:2, 5:2)
G.: Varga Dénes 3, S. Mitrovics, Varga Dániel, Jaksics 2-2, Szirányi, Madaras, Vámos, Nikics, ill. Vadovics, Bowen 2-2, Kuzmenko, Hornyák, Sánta, Misics, Halek

A visszavágók február 28-án lesznek.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

AZ FTC FOTÓGALÉRIÁJA

VLV-VIDEÓK (DigiSport():

1:0 - Varga Dénes első gólja

1:1 - Hornyák gólja

2:1 - Szirányi gólja

2:2 - Bowen első gólja

2:3 - Vadovics első gólja

3:3 - Stefan Mitrovics első gólja

4:3 - Varga Dániel első gólja

Csoma-védés

4:4 - Sánta Dániel gólja

5:4 - Varga Dénes megúszásgólja

5:5 - Kuzmenko gólja

Csoma ötméterest véd

6:5 - Stefan Mitrovics második gólja

6:6 - Vadovics második gólja

6:7 - Misics gólja

7:7 - Vámos első gólja

8:7 - Madaras gólja

Vogel Soma ötméterest véd

9:7 - Varga Dániel második gólja

10:7 - Nikics gólja

11:7 - Jaksics első gólja

11:8 - Halek gólja

12:8 - Jaksics második gólja

12:9 - Bowen második gólja

13:9 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres




VLV-VIDEÓK (DigiSport):



Varga Zsolt a DigiSportnak

- 13:9-re megnyerte a Ferencváros az Eurokupa-elődöntő első felvonását a Miskolc ellen, és Varga Zsolttal, a Fradi vezetőedzőjével a meccs előtt is beszéltük, meg a felvezetésünkben is többször elhangzott, hogy a Miskolc biztos nagyon fog küzdeni, és a harmadik-negyedik negyed környékén lehet majd igazán esélye ellépni a Fradinak. De talán arra te sem számítottál, hogy ennyire szoros lesz az első három negyed.


- Benne volt a pakliban, bár inkább az volt szerintem ezen a mérkőzésen, hogy az első három negyedben nem játszottunk jól. Kifejezetten azt éreztem, hogy egy picit erőltetünk dolgokat, nem úgy jönnek, valahogy nem vagyunk benne még annyira a játékban. Én ezt annak tulajdonítom, hogy igazából az első ilyen jó erős mérkőzésünk volt ebben az évben, idáig egy UVSE elleni mérkőzésünk volt hivatalosan - persze, egymás ellen készültünk. Azt gondolom, hogy ez is benne van a pakliban, hogy van, amikor nincs olyan jó napja a csapatnak, a játékosoknak. Annak örülök, hogy megmaradt a végén az a higgadtság, amivel meg tudtuk fordítani ezt a mérkőzést, és a végére ténylegesen volt egy negyed, amikor már úgy játszottunk, ahogy mi tudunk játszani.

- Kell néha akkor, hogy egy kicsit felemeld a hangodat a fiúk felé, úgy, mint mondjuk a harmadik negyedben annál a bizonyos időkérésnél?

- Persze, van olyan. Én nem éreztem ebben a mérkőzésben azt, hogy bárki ne akarna, inkább csak azt éreztem, hogy nem megy, hogy vannak olyan pillanatok, amikor hiába adjuk oda a labdát, hiába van ott a ziccer, egy picit később jön a labda, kicsúszik a kézből a labda. Szerintem ma kihagytunk legalább négy olyan ziccert, amit, ha belövünk a meccs közben, akkor eleve gyorsabban megnyugszunk, és más a mérkőzésnek a képe. Talán az volt a döntő, az a két gól, amit Marci belőtt hátulról, meg utána volt még egy gól, és elmentünk kettőre - akkor lehetett érezni, hogy egy picit a helyére kerültek a dolgok, átlendültünk, és utána már azt játszottuk végig, amit szerettünk volna.

- Aztán jött egy kemény 5:0-ás roham a Fradi részéről, és végül egy négygólos győzelem. A közvetítés során is elhangzott, és erről többször is beszélgettünk már, hogy ez a négy gól tényleg egy ilyen lélektani határ. Ti is így kezelitek?

- Én úgy kezelem. Azt gondolom, hogy ez egy 8 negyedes mérkőzés, van ennyi előnyünk, féltávnál tartunk, és úgy kell indulni lent is, mint ahogy a másik mérkőzésen is indultunk: 0:0-ról és száz százalékos nyerni akarással. Hogy abból milyen mérkőzés lesz, meglátjuk. Bízom benne, hogy addigra már sokkal inkább játékban leszünk, és úgy fogjuk kezdeni azt a mérkőzést, ahogy ezt abbahagytuk.

- Legyen így, sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Sike József a DigiSportnak

- A mérkőzés előtt azt mondta, hogy szeretné, ha az első felvonás jól sikerülne. Mondjuk, ha a harmadik negyed után beszéltünk volna, és ott fújták volna le ezt a mérkőzést, akkor nemcsak, hogy jól sikerült volna a Miskolcnak az első felvonás, hanem mondhatjuk, hogy vastapssal díjazta volna a közönség - amit egyébként most is megtehet, hiszen nagyon szépen meccsben volt a vendég csapat.


- Az egyik célunkat elértük, tehát azt be tudtuk bizonyítani, hogy nem véletlen kerültünk a négy közé. A másik célunk elérésében, hogy a második felvonásnak legyen tétje, már nem vagyok biztos, azért megnézném, hogy ezt a Ferencvárost ki veri meg négy góllal Európában - még a Pro Recco sem! Igazából, ha tükörbe nézünk, a kis csapat, a "Dávid", megtette kötelességét, bebizonyította, hogy bejutott a négy közé és megpróbál építkezni. Ha megszerzi idén is az ötödik helyet a csapat, akkor lehet - hiszen a Ferencváros száz százalék, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában fog játszani -, hogy mi lehetünk az a jó magyar csapat, aki ott lehet majd jövőre az Eurokupa döntőjében.

- Legyen így, és tényleg öröm volt nézni, nagyon jó meccs volt! Itt többen is, ahogy vége lett a mérkőzésnek, azt beszéltük, hogy egy nagyon-nagyon jó, magyaros vízilabdameccset játszott ez a két csapat.

- Igen, a Fradinak is jó ez, ha nem csak egy kis kasztban játszik. Nagyon jó, hogy a magyar 5-6. helyezett csapat tud velük egy jó meccset játszani, mert akkor ők is fejlődnek. Papíron, ha megnézzük tényleg a két játékosállomány közötti különbséget, azt gondolom, hogy a Fradi megtette, amiért ő a Fradi, hozta a kötelezőt, mi pedig erőn felül megmutattuk, hogy partnerei tudtunk lenni. Körülbelül ez a végkicsengése a mai meccsnek.

- Varga Zsolt is azt mondta, hogy ez volt az idei évben az első igazán komoly meccs.

- Annak nagyon örülök, hogy Zsolt mindig nagyon korrekten kezelte a mi csapatunkat, látja, hogy dolgozunk, többször voltunk tavaly náluk kétkapuzni. Látja, hogy stabil középcsapat vagyunk, ami majd még fejlődik tovább. Két éve vagyunk az OB1 elitjében, tehát van még hova fejlődnünk.

- És van még egy visszavágó, ahol - bár azt mondta, hogy lehet, ezzel most már eldőlt a továbbjutás sorsa - biztos, hogy szintén ki fognak tenni magukért a miskolciak. Ehhez sok sikert kívánok és köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vogel Soma a DigiSportnak


- Érkezik Vogel Soma, aki szakértőnk, Szécsi Zoltán szavazata alapján a mérkőzés legjobbja lett. Gratulálok hozzá! Annyit mondott Szécsi Zoltán, ennyi hadd engedtessék meg neki, hogy a kapusok felé húzzon a szíve, de nem is véletlen, hiszen főleg a mérkőzés második felében nagyon nagy szereped volt abban, hogy a Fradinak sikerült elhúznia. Számolgattad, van ötleted arról, hogy milyen lehet a védési mutatód?

- Köszönjük szépen! Nem számolgattam, úgyhogy fogalmam sincs. 

- 50 százalék feletti.

- Akkor az nem hangzik rosszul, viszont a meccs képe alapján azért bennem vannak hiányosságok.

- Mivel kapcsolatban? Az első három negyedre gondolsz?

- Pontosan. Igazából a hátrányos védekezésünk volt, ami döntő szerepet játszott abban, hogy nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk. Többnyire erre gondolok, igen.

- Aztán sikerült egyet előre lépni, és a negyedik negyed már teljesen más volt, a kezetekben tartottátok a mérkőzést. Ha az első három negyedet nézzük, ahhoz képest ez a négygólos előny nem rossz nektek.

- Igen, így kicsit nyugodtabban tudunk majd menni Miskolcra, hiszen egyáltalán nem úgy alakult a mérkőzés, mint ahogy vártuk. Ez a négy gól egy kicsi nyugalmat ad nekünk, ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy kellett volna. A Miskolcnak gratulálok, nagyon jól játszottak! Mi próbálunk javítani, amin lehet.

- Ez volt talán az eddigi legerősebb erőpróba ebben a szezonban az Eurokupában?

- Az egyik legerősebb. Veronában játszottunk egy nagyon jó meccset kint, még a csoportmérkőzések során.

- Most még jön egy visszavágó. Négygólos az előnyötök, milyen meccsre számítasz? Most már tényleg csak egy lépésre vagytok a döntőtől.

- Szerintem ugyanúgy fognak hozzáállni a miskolciak, ahogy most. Az biztos, hogy nem fogják odaadni nekünk azt a második mérkőzést, meg feltenni a kezüket, úgyhogy hasonló mérkőzésre számítok. Nyilván, az bennünk van, hogy négygólos az előny, ettől függetlenül úgy kell hozzáállni, hogy igazából 0:0 van.

- Sok sikert kívánok a visszavágóhoz is, és hasonló teljesítményt! Közben a kollégáim segítettek, hogy 53 százalék, 19/10-es volt a mutatód.

- Nem rossz! :-)

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VADOVICS VIKTOR (PannErgy Miskolci VSC) a vlv-nek:

- Büszke vagyok a csapatra, mert ez a Fradi a világ top-elijébe tartozik, akkor is, ha "csak" az Eurokupáért játszik. Szerintem jól tartottuk magunkat az egész meccsen, a harmadik negyedben még vezettünk is, az utolsó játékrészben sajnos már kijött a különbség, megmutatkoztak azok a jellegzetességek, amelyek az ottani játékosokat a klasszisok szintjére helyezik. 

- Elfáradtatok? Az is benne volt?

- Persze. Jobban bírták az iramot.

Mindenesetre belülről úgy éreztem, hogy nagyon jó meccset játszunk, tartottuk velük a lépést. Az elején megszerezték ugyan a vezetést, de egyenlítettünk, mi is vezettünk, de azért főleg ők, ahogy haladtunk előre. Az utolsó negyed kivételével sikerült azt játszanunk, amit megbeszéltünk a meccs előtt.

- Négy gól... A továbbjutás nyolc negyed után dől el. "Normál esetben" egy négygólos hátrány talán nem is behozhatatlan... Hogy látod?

- Egy kétmeccses elődöntő természetesen nem lehet lefutott "félidőben", az egyik csapat négygólos előnyénél. Ugyanúgy fogunk hozzáálni a második mérkőzéshez, ahogy most tettük. Nem foglalkozunk azzal, hogy milyen előnye van a Fradinak, bemegyünk és kihozzuk magunkból a maximumot. Az a lényeg, hogy mindannyian azzal a tudattal szálljunk majd ki a mérkőzés végén a vízből, hogy egymás szemébe tudjunk nézni.


VARGA ZSOLT ÉS VARGA DÉNES ÉRTÉKELÉSE A FRADI MÉDIA ÖSSZEFOGLALÓJÁBAN: