FACEBOOK

BL-kupaszombat - a vlv előzetese

BL-kupaszombat - a vlv előzetese
hozzászólás, 2017.12.08.

A negyedik forduló következik szombaton a BL-főtáblán. Mindhárom magyar csapat itthon szerepel, a nap összes meccse közül kiemelkedik a Szolnok-Pro Recco találkozó. vlv-előzetes a programmal és nyilatkozatokkal:


​Bajnokok Ligája, főtábla, 4. forduló

2017.12.09., szombat

A csoport


A csoport állása három forduló után:

1. Olympiakosz 7,
2-4. Dinamo Moszkva, Jug Dubrovnik, OSC 6-6,
5. Barceloneta 4,
6-7. Hannover, Brescia 3-3,
8. Partizan Belgrád 0 pont

17.03 Olympikaosz-Partizan Belgrád

18.30 Jug Dubrovnik-Barceloneta

19.15 Dinamo Moszkva-Hannover

18.30 OSC-Brescia
- DigiSport1, vlv (szöveges élő)

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Fontos hazai mérkőzés jön, ha meg akarunk ragadni a BL-csoportunk első felében, akkor mindenképpen hoznunk kell ezt a meccset.

Az ellenfél eddigi mindhárom BL-főtábla-meccsébe belenéztünk, igyekeztünk elemezni a játékukat. A két szerb fiú is (Nemanja Ubovocs és Szava Rangyelovics, akik éppen a Bresciától igazoltak az OSC-be - a szerk.) sokat segített, felhívták a figyelmünket az olasz csapat alapsémáira, begyakorolt figuráira, s arra a néhány dologra, amire a Brescia támadásainál mindenképpen figyelnünk kell. 

Mndenképpen olyan mentalitással kell bemennünk a vízbe mint amilyet a szombati kupaelődöntőben mutattunk és nem szabad annak megtörténnie, ami a vasárnapi kupadöntőben jellemzett minket, hogy annyira szétessünk. Itthon szeretnénk tartani a három pontot, mert ez nagyon fontos, hogy tovább éljenek a reményeink a final eight-be jutásra.

​- Ha már szóba hoztad a kupadöntőt, ott két napon belül borzasztó nagy leki hullámzás jellemzett titeket: előbb nagy siker az elődöntőben, majd súlyos vereség a fináléban. Leülepedtek a dolgok? Milyen a fiúk hangulata, kedélyállapota?

- Úgy gondolom, hogy megemésztettük, feldolgoztuk a történteket. Szeptember óta mi rengeteg energiát mozgósítottunk és mindent feltettünk az Eger elleni elődöntő mérkőzésre, hogy döntőzhessünk. Jól játszott a csapat, nagyon együtt mozgott, és ez valahogy túl sok energiát vett ki belőlünk. A Szolnok nagyon jól kezdett vasárnap, ez meg is tört minket. Nekik van egy immár 3-4 éve kialakult játékuk, amit bármikor elő tudnak venni, nekünk ez még nincs meg, új csapat vagyunk így együtt, én magam három-négy hónapja dolgozom a társasággal, ahova öt új ember érkezett. Egy lépést haladtunk most előre, a másodikat, a nagyobbat nem tudtuk megtenni. Azon dolgozunk, hogy tavasszal a Fradival és a Szolnokkal is fel tudjuk venni a harcot, ne olyan mérkőzést játsszunk, mint a vasárnapi volt.


NEMANJA UBOVICS (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- A Brescia nem tartozik a csoport esélyesei közé, de azon csapatok egyike, amelyek eljuthatnak a nyolcas döntőbe. Szerintem a legutóbbi meccsükön, az Olympiakosz ellen nem volt szerencséjük. Jó csapatot alkotnak és mindig az utolsó másodpercig küzdenek. Kemény hazai meccsre számítunk, már csak azért is, mert a két csapat legutóbbi négy meccse döntetlenül végződött, szeretnénk megszakítani ezt a sorozatot. Sok időnk volt felkészülni erre a meccsre és remélem, hogy a szurkolóink támogatásával, jó játékkal kedvező eredményt érünk el.


ALESSANDRO BOVO (Brescia) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Az előző szezonhoz képest az OSC támadásban gyengült, viszont védekezésben erősödött. Mindenesetre a magyarok továbbra is magas szintet képviselnek, a legjobbunkat kell nyújtanunk és erős ritmusban kell játszanunk. Mindezen túlmenően nagyszerű találkozás lesz ez két volt játékosunkkal, Rangyeloviccsal és Uboviccsal.


B csoport

A csoport állása három forduló után


1. Pro Recco 9,
2. Jadran Herceg Novi 7,
3-4. Spandau 04, Szolnok 6-6,
5. Eger 4,
6. Sabadell 3,
7-8. Steaua Bukarest, Alphen 0-0 pont

December 8., péntek

Steaua Bukarest-Herceg Novi 4:8 (2:1, 2:3, 0:0, 0:4)
- az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Delgado 3, Goanta, ill. Merkulov 4, Ukropina, Krijesztorac, Gy Radovics, D Draskovics

December 9., szombat

20.30 Alphen-Spandau 04

18.00 Eger-Sabadell 
- M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy túl vagyunk a sokkon, a Herceg Noviban elveszített pontok és a Magyar Kupa-elődöntő okozta megrázkódtatáson. Mivel ez egy erőltetett menet volt, a fiúk kaptak két és fél nap pihenőt, aztán elkezdtük felépíteni magunkat - nagyképűség nélkül mondom, nem is annyira a Sabadell, hanem már inkább a Spandau ellen. A most szombati meccset ugyanis kötelező megnyernünk, teljesen mindegy, hogy milyen felállásban játszik a Sabadell és milyenben az Eger. Ha az eddig elért céljainkat el akarjuk érni, ha ott vagyunk Európa klubcsapatai között három éve, akkor ezen a mérkőzésen nyernünk kell. Az is mindegy, hogy hogy játszunk, jól, rosszul, az is, hogy egy góllal vagy öttel győzzük le az ellenfelet.

- Akkor te már igazából a következő meccsre készülsz?

- Készültünk a Sabadellre, de csak mint az első állomásra. Négy meccsünk van még idén: Sabadell, Tatabánya, Spandau és a Szuperkupa. Korábban is mondtam, hogy mely csapatokkal szemben dől el a sorsunk, ez nem változott a Herceg Noviban játszott döntetlennel, sőt, hatványozottan igaz lett azzal, hogy a Spandau legyőzte a Szolnokot. Ha most ők megverik az Alphent, mi pedig a Sabadellt, akkor úgy megyünk majd oda, hogy két ponttal előttünk lesznek. 

Ami a Sabadellt illeti: tipikus spanyol vízilabdát játszanak, állandóan lefordulnának, ez az erősségük, van két játékosuk, aki meghatározza a teljesítményüket. Azt gondolom, rendben leszünk, ha játsszuk a saját játékunkat - ahogy Sanyi (Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője - a szerk.) szokta mondani: magunkat kell összerakni, elsősorban magunkkal kell foglalkozni, nem az ellenféllel.

- Hogy vagytok egészségileg?

- Cuvkovics továbbra sem játszik, helyette Biros Barnabás lesz a 13-ban.


MARKO AVRAMOVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Csak a győzelemre gondolunk. Tiszteljük az ellenfelünket, de csak a győzelem elfogadható számunkra.


LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon fárasztó időszak áll mögöttünk. Remélem, mindenki jó formában lesz szombaton, mert győznünk kell, hogy elfeledtessük a legutóbbi mérkőzés miatti csalódottságunkat.


SALVADOR GOMEZ (Sabadell) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Most, hogy megvan az első csőzelmünk a csoportban, mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire nehéz megszerezni a három pontot. Azzal a céllal utazunk Egerbe, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsünk. Tudjuk, hogy nagyszerű csapat az ellenfél és nehéz dolgunk lesz.


GONZALO LÓPEZ-ESCRIBANO (Sabadell) a LEN sajtószolgálatának:

- Ez az Eger elleni szombati meccs nehéz ügy lesz. Az ellenfél kiváló csapat jó játékosokkal, akik tapasztaltabbak a BL-t illetően, mint mi. Nagyon jól kell majd védekeznünk, támadásban pedig valahogy meg kell lepnünk őket, hogy valamit ki tudjunk hozni ebből a meccsből.


18.30 Szolnok-Pro Recco - Sport2, vlv (szöveges élő)

Címlapkép: prorecco.it

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Nem túlzás azt állítani, hogy talán még mindig a Recco a világ legjobb csapata vagy legalábbis a legjobb játékosállományú csapat. Az elmúlt két évben nem sikerült bejutniuk a BL végső döntőjébe, emiatt egy kicsit kevesebb fény esett rájuk, s szerintem most mi kifejezetten célpont, "nagy préda" vagyunk a számukra. Arra számítok, hogy a szokásos nagyon kemény agresszív játékukat fogják játszani.

Az év vége felé járunk, picikét már érezhető a fáradtság, lassabban regenerálódnak a játékosok. Ugye, nekünk több csúcspontja is volt az ősznek, és most már érződik, hogy ami máskor egy nap, az most két-három nap, úgyhogy remélem, csütörtök-péntekre sikerült felfrissíteniük magukat a játékosoknak és százszázalékos állapotban tudnak majd játszani szombaton.

Vasárnap, az OSC elleni kupadöntőben sikerült olyan teljesítményt nyújtaniuk a játékosoknak, hogy tényleg, szinte minden tökéletes volt, de most meg kell érteniük, hogy át kell állni, mert az, ami vasárnap jó volt, nem biztos, hogy működni fog a Recco ellen is. Már csak ha azt nézem, hogy mi a Recco összeállítása: az OSC-ben nincs balkezes, a Reccóban három is van vagy például a Recco bekkjei, gondolhatunk akár Ivovicsra, akár Molinára, akár Bodegasra, ha védekezik, csapatuk legjobb góllövői közé tartoznak. Teljesen más tehát a játékuk.

- Hogy álltok ti? Mennyire sikerült a regenerálódás?

- Csütörtökön és pénteken már frissebbek voltak a játékosok, a szerdán tervezett fizikai jellegű feladatoknak még csak egy részét tudtuk megcsinálni és plusz pihenőt is kellett adnom. Úgy érzem, kicsit ez a meccs kilóg a csoportmérkőzések közül. Nyilván az a célunk, hogy a lehető legjobb helyen jussunk be a nyolcas döntőbe, de a Recco ellen senki sem úgy száll vízbe, hogy behúzza a "tervezett" győzelmet. A többi meccsre a Spandau-botlás miatt a tervezettnél is jobban oda kell majd figyelnünk, ez most még kicsit másról szól. Mindig nagy megtiszteltetés a Recco ellen játszani, a csapat miatt és a náluk játszó vízilabdázók miatt is. Ez egy nagy teszt.


MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

- Kemény találkozóra számítunk, hiszen ez a meccs fontos a Recco számára, mégiscsak a BL-címvédő otthonában játszanak. Ha a legjobb formánkat hozzuk, lesz esélyünk arra, hogy bizonyítsuk: nem véletlenül nyertük meg májusban a Bajnokok Ligáját. Egy biztos: a Recco elleni meccs lehetőséget ad arra, hogy felmérjük az erőnket. A mérkőzés kimenetele a két csapat pillanatnyi kondíciójától függ, remélem, mi leszünk jobb formában.


VLADIMIR VUJASINOVICS (Pro Recco) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Nagy kihívás ez számunkra, hiszen nagyon erős csapattal kell játszanunk, amely az elmúlt szezonban öt trófeát nyert, ők a BL-címvédők - többet nem is kell róluk mondani... Csak egy kiváló csapat győzhet Szolnokon, s mi most megpróbáljuk hazavinni a három pontot, de ha mégis vereség lesz a vége, akkor abból tanulni fogunk.