FACEBOOK

Kupaszerda - BL-körkép - B csoport (Eger, Szolnok)

Kupaszerda - BL-körkép - B csoport (Eger, Szolnok)
hozzászólás, 2017.11.07.

Az egész szerdai BL-kör legnagyobb rangadója Egerben lesz, hiszen a hazaiak a Pro Reccót fogadják. Dabrowski Norbert lát esélyt a győzelemre. A Szolnok a Steaua Bukarestet fogadja, Cseh Sándor vezetőedzőt is megkérdeztük. A B csoport szerdai programja és nyilatkozatok:

BL-főtábla


AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT


2. forduló, november 8., szerda (időpontok helyi idő szerint)

B CSOPORT

18.30 Spandau 04 Berlin-Sabadell

20.30 Alphen-Jadran Herceg Novi

18.30 Eger-Pro Recco - M4, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző:

- Az ellenfelet mindenki ismeri. Én úgy érzem, hogy verhető a Recco.

- Na, mire alapozod eme megállapítást?

- Láttam három meccsüket ebből a szezonból, a hétvégi bajnokijukat is a Sport Management ellen (a Pro Recco 13:9-re nyert - a szerk.). Természetesen nagyon jó csapat, nagyon jó játékosokkal, de semmivel nem tartom őket jobbnak mondjuk a Szolnoknál vagy a Fradinál. Ha itthon van esélyünk ezek ellen a csapatok ellen, akkor miért ne lenne esélyünk a Reccóval szemben? Persze, topcsapat, de itthon megvertük már a Jugot is, a Szolnokot is, a Barcelonetát is, amikor BL-győztesek voltak.

- A mostani Reccót hogyan jellemeznéd, mi az, amire számítani lehet tőlük? Kik azok, akiket mindenképpen le kell fogni, nyilván nem csak két három emberről van szó...

- Változott az alapkoncepciójuk is és azzal, hogy Pijetlovics elment a Dinamo Moszkvába, erősödött a "külső körös" játékuk nemzetközi szinten, hiszen centerben Bruni és Aicardi játszik. Az ő semlegesítésüket simán meg kell oldania a három bekkünknek. Sok a jó játékos, ha csak a rossz kéz oldalt nézzük, Filipovics és Mandics mellett náluk játszik a szintén balkezes Echenique. Sukno beteg, ő nem szerepel most a csapatban.

Úgy vélem, hogy ha nem tudnak gyorsan játszani, lefordulni, ha a hat ellen kell játszaniuk, akkor zavarba hozhatóak egy jó védekezéssel.

Minden évben azt gondolom, hogy a Recco elleni meccs a komoly értékmérő, valahogy ők "vannak kikiáltva" a legjobb csapatnak, más kérdés, hogy mostanában ezt a minősítést a BL-sorozat végén nem tudták bizonyítani. (Aztán általában ki is kapunk tőlük, elég simán.) Most viszont tény, hogy ez lesz az első erőpróbánk, mert az új klubszezonban nem játszottunk még erős csapattal. A legnehezebb mérkőzésünk a Miskolc elleni volt, amelyen néggyel nyertünk, Bukarestből is ötgólos győzelemmel jöttünk haza. Topcsapattal még nem játszottunk, a Fradival volt a Szuperkupa-döntő előtt egy kétkapus edzésünk, amely egyébként döntetlen lett. Úgyhogy most tényleg én is kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek, hol tart ez az "új Eger".

Mivel úgyis meg fogod kérdezni, hogy mivel lennék elégedett - azzal, hogyha nyernénk...

- Most éppen nem jutott eszembe :-), de jó, hogy elmondtad.

- Elébe megyek a kérdéseknek... Szóval: tudom, hogy mi a realitás, meg mindenki azt mondja, hogy "Hú, csak játsszon az Eger egy jó mérkőzést a Reccóval!". Engem ez már nem érdekel, van mindenféle emlékem, kaptunk már ki tőlük így is meg úgy is, jó meccsen meg rossz meccsen. Csak akkor lennék elégedett, ha nyerünk. 

- Hogy álltok egészségileg? Beteg, sérült?

- Nincs.


HOSNYÁNSZKY NORBERT (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de nem fogunk pontokat ajándékozni a Reccónak. Ha minden összejön, azt hiszem, a győzelmünk nem lesz szenzáció.

UROS CUCKOVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- A szezon most kezdődik! Az esélyes a Recco - bárhol is játszik, de otthon meglepetéssel akarunk szolgálni a szurkolóinknak.

DUSAN MANDICS (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

- Az első nagy kihívás a BL-ben! Nem lesz könnyű, mert az Eger, különösen az otthonában, félelmetes csapat. Készen állunk és három ponttal fogunk visszatérni Olaszországba.​


18.30 Szolnok-Steaua Bukarest - Sport1, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:


- A hétfő és a kedd volt adott, hogy összeszedjük magunkat a szerdai mérkőzésre. A fejekben még kicsit benne van a szombati találkozó, az egyik feladat éppen az, hogy az akkor szerzett jó élményeket beépítsük, felhasználjuk a mostani feladat végrehajtásához. Úgy gondolom, hogy azt a meccset meg kell nyernünk, ugyanakkor látva az Eger elleni mérkőzésüket, azt kell, mondjam, egy elég masszív, fizikákisan erős csapat, amely az Eger ellen elsősorban a védekezésre hagyatkozott, a brazil fiú visz egy kis színt a játékukba. Sokszor mondják, de most különösen igaz: elsősorban arra kell vigyáznunk, hogy amikor bemegyünk a vízbe, ne legyünk figyelmetlenek, tudjunk tempót diktálni, tehát fejben ott legyünk a mérkőzésben. És hogyha ez így történik, akkor - nagyon bízom benne - ki tudjuk harcolni a győzelmet, függetlenül a gólkülönbségtől vagy akár a játék színvonalától.

- Beteg, sérült? Megsérült-e valaki a Szuperkupa-döntőn?

- Szerencsére nem. Nekem nagyon tetszett az a mérkőzés abból a szempontból is, hogy a Ferencváros nagyon keményen játszott, de nem durván és talán mondhatom azt, hogy mi is. Ez nagyon jó jel szerintem mindkét csapat számára a jövőt tekintve. 

Az ilyen szintű játékosoknak szombat-szerda ritmusban ki kell tudni pihenni magukat, elsősorban az a kérdés, hogy fejben összeszedettek leszünk-e, illetve fel vagyunk-e készülve arra, hogy ha kicsit figyelmetlenek lennénk, akkor ott a vízben azon dolgozzunk, hogy ennek következményeit minél gyorsabban felszámoljuk. 

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa-Közgép) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

- Jól ismerjük a román vízilabdát, s mindent elmond a Steauaról, hogy az Eurokupa-ezüstérmes Nagyvárad legyőzésével nyerték meg a román bajnokságot. A játékosaik nagyon rutinosak, például Gyorgye Filipovics, aki még Belgrádban a csapattársam volt. Egyetlen percre sem becsülhetjük őket alá, a legjobbunkat kell majd nyújtanunk.

ANDREI IOSEP (Steaua Bukarest) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Európa legjobb csapatával játszani - nagy kihívás. Határozottan nehéz a dolgunk, a világ legjobb játékosaival kerülünk szembe, de remélem, hogy a játékosaim felnőnek a feladathoz.

ADRIAN DELGADO (Steaua Bukarest) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon motiváltan készülünk erre a meccsre, hiszen olyan csapat otthonában játszunk, amely tényleg mindent megnyert az előző szezonban, amit meg lehetett nyerni. Magyar bajnokság, Magyar Kupa, Bajnokok Ligája és most szombaton az Európai Szuperkupa. Ez a meccs számunkra arra szolgál, hogy hozzászokjunk ehhez a fajta játékritmushoz és ennek hatására a legjobb formába kerüjünk decemberre, amikor a legfontosdabb meccseinket játsszuk majd a final eightbe kerülésért.