FACEBOOK

Eurokupa: a Fradi tornát rendez, a Miskolc is bízik az újabb továbbjutásban

Eurokupa: a Fradi tornát rendez, a Miskolc is bízik az újabb továbbjutásban
hozzászólás, 2017.10.02.

Hétfőn elkészítették az Eurokupa újabb selejtezőcsoportjainak beosztását. E fázisban már a negyeddöntők mezőnye alakul ki. A két magyar csapat reálisnak tartja a továbbjutást, a Fradi a saját tornájának házigazdája, a Miskolc Franciaországban küzd meg a továbbjutó két hely egyikéért. A vezetőedzők, Varga Zsolt és Sike József reagálása a vlv-nek:

Eurokupa 2017-18

AZ ELSŐ SELEJTEZŐKÖR - MISKOLC

AZ ELSŐ SELEJTEZŐKÖR - FTC


2. selejtezőkör

C csoport - Aix En Provence (Franciaország)

Miskolc
, Verona (olasz), Sturm Csehov (orosz), Pays D'AIX Natation (francia)

D csoport - Budapest:

FTC,
Primorac Kotor (montenegrói), Jadran Split (horvát), CN Mataro (spanyol)

A két torna időpontja október 13-14-15, a csoportok első két helyezettje jut tovább.

A folytatásban a négy továbbjutóval azt a négy csapatot sorsolják össze (egyenként, párba), amely kiesik a BL-főtáblára jutásért október 14-én és 18-án sorra kerülő ki-ki párharcokból.

A negyeddöntők időpontja november 8. és december 9. lesz.

Az elődöntőket 2018. január 24-én és 28-án rendezik meg, a döntő két meccse március 31-ére és április 18-ára van kitűzve.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Csak a csapatok eddigi eredményei alapján tudom megítélni a csoportot és ennek alapján azt mondom, hogy számunkra ez a kör nem lehet nehezebb, mint az elmúlt hét végi volt. A Verona és a Jadran Split két jó csapat és négy nap alatt kellett hat meccset játszanunk, ez egész biztosan megterhelőbb volt, mint ami most vár ránk. Örülünk, hogy itthon játszhatunk, ez mindig jó, kevesebb stresszel jár, hiszen eleve elmaradnak az utazással járó izgalmak, fáradalmak, könnyebben tudunk a saját ritmusunknak megfelelően élni, játszani.

SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolc) a vlv-nek:

- Itt azért van sanszunk továbbjutni, mert a Sturm Csehovot semleges pályán is meg kell tudnunk verni, jobbak vagyunk náluk, és bár a franciák otthon vannak, szerintem ők nem annyira erősek. Úgy gondolom, a velük vívott meccsünk dönti majd el a második továbbjutó hely sorsát, mert szerintem a Verona erős, őket biztos továbbjutónak gondolom.