FACEBOOK

Bajnokság és kupa - sorsoltak az MVLSZ-ben

Bajnokság és kupa - sorsoltak az MVLSZ-ben
hozzászólás, 2017.08.24.

A hagyományoknak megfelelően az érintett klubok képviselőinek jelenlétében, sőt, aktív (cédulahúzásban megvalósuló) közreműködésével végezték el csütörtökön, az MVLSZ margitszigeti székházában a következő klubszezon két tornájának első fázisához szükséges sorsolást, csoportbeosztást. Részletek, menetrend:

FÉRFI OB I 2017–2018

ALAPSZAKASZ

A csoport


Szolnok,
FTC,
BVSC,
Vasas,
Kaposvár,
Debrecen,
UVSE,
AVUS

B csoport

Eger,
OSC,
Miskolc,
Szeged,
Honvéd,
Pécs,
Tatabánya,
Szentes


Az alapszakasz során a két csoportban mindenki kétszer játszik mindenkivel.

A középszakaszban az első kör után kialakult sorrend alapján az 1-4. és az 5-8. helyezettek alkotnak két újabb csoportot. Szintén kétszeri körmérkőzés következik, de a korábbi eredményeiket magukkal visziok a csapatok.

A rájátszás első körében a középszakasz sorrendjét alapul véve páros meccsek lesznek (1-4, 2-3, 5-8, 6-7, 9-12, 10-11, 13-16, 14-15 besorolás szerint), a párok tagjai az egymás elleni korábbi eredményeikat magukkal viszik ebbe a párharcba. A győzelem eléréséhez 7 pont kell.

A rájátszás második szakasza már a végső helyezésekért folyik majd. Az 1-4. párharc győztese és a 2-3. helyezett összecsapásának továbbjutója az egyik fél harmadik győzelméig tartó összecsapást vív a bajnoki címért (ide a korábbi egymás elleni eredményüket nem viszik magukkal az érintettek, de a pályaelőny azé, aki korábban magasabb helyen végzett). A további párharcok ugyanezen szisztéma szerint zajlanak, azzal a különbséggel, hogy már két győzelem elég a végső sikerhez.

A bajnokság 16. helyezettje kiesik a másodosztályba, a 15. pedig két győzelemig tartó osztályozót vív a másodosztály második helyezettjével a bennmaradásért.

A bajnokság első három helyezettje BL-indulási jogot szerez, a negyedik az Eurokupában szerepelhet, miként az 5. is, abban az esetben, ha a Magyar Kupa győztese a bajnokság első négy helyének valamelyikén végez.

A bajnokság menetrendje (az időpontok a válogatott kötelezettségei miatt változhatnak):

Alapszakasz

2017.

Október 4., 7., 11., 21., 28.,
Noveber 4., 18-19.,
December 16-17.,

2018.

Január 20., 27-28., 31.
Február 3., 21., 24.,

Középszakasz

Március 3., 7., 24., 28.
Április 4., 7., 14., 21-22.

Rájátszás, döntők, helyosztók

Rájátszás I.

Április 25., május 2., 5.

Rájátszás 2.

Május 12., 16., 19., 23., 26.


FÉRFI MAGYAR KUPA 2017

Szeptember 23-24-i selejtezők. Valamennyi csoportból az első két helyezett jut tovább.

A csoport (a rendező a Miskolc):

Eger, Miskolc, Tatabánya, Pécs, Szentes

B csoport (Szolnok):

Szolnok, Vasas, KSI, UVSE

C csoport (Honvéd):

OSC, BVSC, Debrecen, Honvéd

D csoport (Kaposvár):

FTC, Szeged, AVUS, Kaposvár

A nyolc továbbjutót vaksorsolással állítják négy párba, tehát kiemelés itt már nem lesz, a győzelemre esélyes csapatok is összekerülhetnek.

A november 25-26-i negyeddöntők lebonyolítása hagyományos: oda-visszavágón dől el, hogy ki jut a négyes döntőbe, amely elődöntőkből és döntőből áll, a harmadik helyért nem játszanak, két csapat tagjai kapnak bronzérmet.

A négyes döntő december 2-3-án lesz, a helyszínt később jelölik ki. A torna győztese a második számu európai klubtornán, az Eurokupában indulhat - amennyiben a bajnokságban nem vív ki magának BL-szereplési jogot.

Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy a szövetség megrendezi-e a Szuperkupáért zajló mérkőzést az év utolsó napjaiban (mint tavaly).