FACEBOOK

Ausztrália-Magyarország 3:13

Ausztrália-Magyarország 3:13
hozzászólás, 2017.07.17.

Jó játékkal rendkívül magabiztos győzelmet aratott első vb-meccsén a magyar válogatott. A fantasztikus hangulatú mérkőzés végén a több ezer ember kórusban, énekelve köszöntötte a születésnapos Märcz Tamást, de a szeretetből valamennyi játékosnak kijutott ezen a szép estén. Folyamatosan bővülő vlv-riport a helyszínről.

Támogatónk a HerbaDoctor

Világbajnokság, Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

1. játéknap


Ausztrália-Magyarország 3:13 (1:1, 1:4, 1:2, 0:6) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Franulovics (horvát), Rotsart (egyesült államokbeli)
Ausztrália: Hryszantosz, Hollis, Younger 1, A. Ford, Edwards 1, Gilchrist, G. Ford. Cs.: Kayes 1, Fannon, Power, Brooks, Putt. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Varga Dénes 4, Hosnyánszky 1, Hárai 1, Vámos 2, Gór-Nagy. Cs.: Decker Á., Manhercz K. 2, Mezei 1, Zalánki, Török B. 2. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 1/5, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: – ill. 1/1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS nyilatkozata:

- Az egy dolog, hogy én úgy éreztem, mentálisan rendben van a csapat, fizikailag pedig jó állapotban, de az egy másik dolog, hogy mi az, amit látunk, amikor elkezdődik a mérkőzés. Még hogyha nem is jött meg egyből a vezetést jelentő gólt, és nem tudtuk már az első negyedben magunk felé billenteni a meccset, mégis egy percig nem aggódtam, mert úgy éreztem, hogy a védőfal nagyon kemény, az a fajta játék, amit játszottak nem okoz gondot az elejétől kezdve, abban meg, hogy megjönnek a gólok, biztos voltam. Örülök, hogy sok játékos lőtt gólt, örülök, hogy lendületes volt a játék, hogy nagyon sok helyzetből olvastuk a játékot, tehát aszerint reagáltak a játékosok, amilyen fajta védekező helyzetre rákényszerítettek őket az ausztrálok. Kezdésnek nagyon jó volt, az biztos, hogy sokkal nehezebb lesz a következő napokban.

- Mit szóltál a születésnapi köszöntéshez a közönség részéről?

-
Biztos, hogy valakinek a keze benne van, nem tudom, hogy ki volt az ötletgazda, de annak külön köszönöm, hogy ilyen meglepetést okozott. Majd kinyomozom talán. :-) Hát, az biztos, hogy nem valószínű, hogy adódik a jövőben az életemben ilyen, úgyhogy lehet, hogy a videófelvételt majd elkérem, de ennél is fontosabb volt, hogy ma győzzünk, és ilyen szépen mutatkozzunk be.

- A győzelem mellé egy kis ünneplés is belefér most a csapatnak?

- Nem hiszem, hogy lesz most nagy ünneplés. A fiúk egyébként meglátták már délután, hogy érkezik a torta a szállóba, mondták, hogy azt uzsonnára meg is ennék, úgyhogy azt megettük előre. Most nem lesz gyertyagyújtás, az éneklés már megvolt, úgyhogy megyünk tovább. Készülünk az olaszokra. Ma még egy picit lehet ezt ünnepelni, ezt a mérkőzést, ha akarjuk akkor akár engem is, de nem igazándiból szoktam túlünnepeltetni magamat, van sok feladatunk még ezen a vébén.

- Az olasz meccsről még egy pár gondolatot...

- Az olasz csapatnál mint tudjuk, vírusos megbetegedés miatt három játékost is cseréltek.Egy pillanatig sem gondolom, hogy gyengülés lenne a keretükben. A Mirarchi és a Fondelli szerintem nagyon meghatározó, a Világligán is ott voltak, nagyon jó játékosok, jól teljesítettek és úgy maradtak volna ki. Tempestiről pedig nem kell beszélni, nem tudjuk, hogy honnan érkezik, milyen edzettségi állapotból,de személyesen jól ismerem, bármikor tud extra teljesítményt nyújtani.

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES nyilatkozata:

- Úgy alakult tényleg, ahogy ideális volt mára, azt kértem a csapattársaimtól, hogy az első félidőben helyezzük a hangsúlyt a védekezésre, mert ez nagy valószínűséggel azt eredményezi, hogy a végére felőröljük őket, és ki tudjuk alakítani azt a különbséget, ami kell.

- Nem volt bennetek a hazai pálya miatt egy kis izgalom, főleg miután az első negyedben sok kapufán csattant lövés is nehezítette a dolgunkat, 1:1 volt az állás. Ott mi zajlott le a fejedben?

-  Elképzelhető, de ha csak saját magamra gondolok, akkor nem a válasz. Elég régóta készülünk arra, hogy ezt élményként éljük meg, azt, hogy van lehetőségünk ilyen közönség előtt, itthon, a Margitszigeten, ahol sokunk felnőtt, játszani. Úgyhogy ha ez is volt az oka az elején, az hamar átfordult és ahogy jöttünk el az ellenféltől egyre inkább örömjátékká vált a meccs.

- Szerdán Olaszország következik, elkezdtetek már fejben készülni?

- Még nem, most ért véget a meccs. Ha mondanom kéne valamit arról a meccsről, akkor: egyértelműen jobb csapatnak tartom őket az ausztráloknál, ezt mutatja a legutóbbi világversenyen mutatott játékuk. Sokkal színvonalasabb és kiegyensúlyozottabb soraik vannak, így hát ezt a mait minimum, de szerintem még egy kicsit többet kell kihozni magunkból.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Örülök annak, hogy hazai medencében, fantasztikus közönség előtt ilyen remek meccset tudtunk játszani. Így is terveztük, számítottunk arra, hogy az elején még szoros lesz, de tudtuk hogy ha bízunk egymásban és odafigyelünk a játékunkra - gondolok leginkább a védekezésre és az nagyon jól működött ma -, akkor a végén szét fog nyílni a meccs és a gólok különbsége is ezt fogja mutatni. Amit elgondoltunk, azt végig tudtuk vinni és nem is tudom, mennyi gólkülönbséggel nyerünk.

- Tízzel...

- Tízzel - abszolút reálisnak gondolom ezt a különbséget. Ez egy nagyon fiatal ausztrál csapat, nekünk első meccsnek nagyon jó volt, mondhatnám azt, hogy bemelegítésnek, mert azért harciaksak voltak, de hát a végére azért elfáradtak.

Ez nagyon szép volt, jó volt, most hazamegyünk és készülünk az olaszokra. Az teljesen más mérkőzés lesz, sokkal jobb csapat, nagyon brusztos, kemény mérkőzésre számítok, egy vagy két gól különbség lesz majd a végén és bízom abban, hogy a javunkra.

- Köszönöm.


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Előzetesen ez volt az elképzelésed a meccsről?

- Igen, ilyenre számítottam, mert aki volt a 2014-es Eb-n, az hasonló élményeket tapasztalt. Akik akkor nem voltak kint, azoknak, ugye meg kellett szokniuk a légkört, illetve azoknak, akik voltak, vissza kellett rázódniuk, azért mégiscsak három éve volt, de szinte ugyanaz. Ugyanolyan jó volt a közönség, a légkör.  1:0-ra elmentek az ausztrálok, és utána sikerült úgy belelendülnünk a meccsbe, hogy végül magabiztosan meg tudtuk nyerni. 

- Említetted egy nyilatkozatodban, hogy sajnálod, hogy csak ennyi néző tud bejönni a meccsekre, mégis milyennek láttad a közönséget.

- Abszolút. Ezt tartom. Ha összehasonlítom a 2016-os Eb-vel Belgrádban, ahol a szerbek 16.000 ember előtt tudtak játszani, akkor nem értem, hogy mi miért nem tudunk egy világbajnokságon ennyi ember előtt játszani, de azért örülünk, hogy telt ház van minden meccsünkön és jó ilyen magyar szurkolók előtt játszani, akik remek hangulatot teremtenek. Úgy gondolom, hogy továbbra is ilyen magabiztos játékra számíthatnak tőlünk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Ilyen mérkőzésre számítottál?

- Ilyenre, arra, hogy az elején nehéz lesz és a végére ki fognak nyílni és simán nyerünk. Nagyon nehéz volt az eleje, de szerencsére kijött a két csapat közötti különbség.

- Számítottál ekkora különbségre?

- Arra számítottam, hogy nyerni fogunk, az igazából mindegy, hogy eggyel vagy tízzel, a lényeg, hogy mi nyerjünk a végén.

- Hogy készültetek eddig az olaszok ellen?

- Sehogy, az ausztrálokra készültünk és innentől kezdve fogunk készülni az olaszokra.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


MEZEI TAMÁS a vlv-.nek:

- Gratulálok a mérkőzéshez! Győztes meccsen mutatkoztál be életed első felnőtt világversenyén, hogy értékeled?

- Az ausztrálok ellen előzetesen egy kicsit tartottunk, mert elég hektikus a játékuk, meg tudnak szorítani erős csapatokat, van amikor közepes csapatoktól is ki tudnak kapni, pont most a Világligán relatíve nekik rossz eredmény született, úgyhogy biztos voltam benne, hogy majd most itt megmutatják, nem csak úgy an block a világbajnokságon, hanem hazai közönség előtt, ellenünk. Úgy gondolom, hogy az egész meccsen nagyon jól védekeztünk és nagyon jól tartottuk magunkat ahhoz, amit megbeszéltünk a parton. A jó védekezéshez társultak nagyon szép "egyéni gólok" is, ez adja a két csapat között a különbséget. Most már mindenki tud úszni, mindenki tud lőni, amit meg lehet tanulni, azt megtanulták, a játékoskvalitások miatt nyerhetünk.

- Fórokat és ötméterest harcoltál ki, valamint gólt is lőttél. A saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett?

- Azt gondolom, hogy elsőre jó volt, de szeretnék még jobban játszani.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Ennyi ember előtt, a bemutatás során mi járt a fejedben?

- Őszintén szólva kerestem a szüleimet a lelátón az első pár percben, de hosszú percekig tartó keresgélés után sem találtam meg őket, így felhagytam ezzel a tevékenységgel. Nagyon jó érzés volt végignézni a több ezer emberen, biztos, hogy maradandó élmény marad.

- Az első negyed „bizonytalansága” is ennek a „keresgélésnek” volt betudható?

- Ez így elég durva megfogalmazás.  Nem, azt gondolom, hogy ez a hét-nyolc ezer ember kicsit illetődötté tette a csapatot, az ausztrálok egyből nekünk estek, de ez egy negyed alatt megoldódott, hiszen a második negyedet már 4:1-re nyertük és onnantól szétvált a mérkőzés.

- Összességében ilyen mérkőzésre számítottál?

- Ha nem is tízgólos győzelemre, de szerettem volna egy öt-hat gólos sima mérkőzést. Azt gondolom, ez bennünk volt, a végére elfáradtak az ausztrálok, és kijött a kvalitásbeli különbség.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Győztes meccsel tértél  vissza a válogatottba, ilyen mérkőzésre számítottál?

- Igen. Az utóbbi napokban már videóztunk, és készültünk a két kulcsjátékosukra, Kayes-re és Youngerre, arra, hogy mire számítsunk tőlük. Szerintem nem is nagyon leptek meg, tudtuk, hogy megpróbálnak minket az elején felőrölni és abból valamit kikaparni, de amint láttuk, ez nem sikerült, védekezésben nagyon jól álltunk. Ahogy a csatában szokott lenni, egymásnak esnek a felelek és az egyik elsodorja a másikat, most mi voltunk az a csapat, amelyik elsodorta a másikat.

- Az olasz meccstől mit vársz?

- Huh. Éppen csak lefújták ezt a mait... Az olasz csapat egészen más vízilabdát játszik, mint az ausztrál, fizikálisan kisebb játékosok, de sokkal mozgékonyabbak, taktikailag nagyon felkészültek, habár halljuk, hogy vannak hiányzóik és cserék, ettől függetlenül az egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, eldönti, hogy ki jut tovább elsőként a csoportból.

(Lejegyzete: Kerbi)

Várható: további vlv-fotók.


A nap további eredményei:

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


Brazília-Kazahsztán 6:2 (1:1, 0:1, 3:0, 2:0) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Guimaraes 4, L. R. Silva, Rocha, ill. Ukumanov, Turlikanov

Montenegró-Kanada 8:8 (3:1, 2:2, 1:1, 2:4) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Petkovics 3, Darko Brguljan, Radovics, Misics, Murisics, ill. Constantin-Bicari, D'Souza, Torakisz 2-2, Soleimanipak, Thomwood

Franciaország-Olaszország 9:18 (2:5, 4:3, 1:7, 2:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Crousillat 3, Guillaume Dino, Marzuki 2-2, Kovacsevics, Thibaut Simon, ill. Di Fulvio 5, Gitto, Figliolli, Renzuto Iodice, Bodegas, Aicardi 2-2, N. Presciutti, Nora, Fondelli, Bertoli


Spanyolország-Görögország 7:8 (1:3, 2:2, 1:1, 3:2) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Mallarach 2, Ortega, Del Toro, Barroso, Tahull, Gutierrez, ill. Funtulisz, Vlahopulosz 2-2, Delakasz, Derviszisz, Kapocisz, Gunasz

Szerbia-Dél-Afrika 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Alekszics, Jaksics, Prlainovics 3-3, V. Rasovics, Milos Csuk, PIjetlovics, F. Filipovics, S. Mitrovics 2-2, Ubovics, ill. Le Roux 2, Card, Molyneux

USA-Horvátország 7:12 (1:3, 2:4, 1:3, 3:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Cupido, Bowen 2-2, Hooper, Vavics, Obert, ill. Loncsar, Garcia 4-4, Vukicsevics 2, L. Fatovics, Jokovics


vlv-képek


Japán-Oroszország 8:15 (1:5, 2:3, 2:3, 3:4) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Josida, Arai, Okawa 2-2, Adacsi, Shigam ill. Derevjankin, Merkulov, Nagajev, Liszunov 3-3, Vasziljev 2, Lazarjev

A VLV VB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


vlv-képek