FACEBOOK

Az első edzés a versenyuszodában!

Az első edzés a versenyuszodában!
hozzászólás, 2017.07.11.

Rövid időre még a munkások is letették a szerszámot (reméljük, azért minden időre elkészül...) - a magyar válogatott kedden először gyakorolt abban a medencében, ahol hétfőn megkezdi vb-szereplését!

Támogatónk a HerbaDoctor

Verőfényes napsütés, itt-ott még dolgozó szakmunkások - és persze menetrendszerűen megérkező doppingellenőrök. Ez jellemezte a kedd délelőtti edzést, amellyel a Benu Kupa-győzelemért kijáró rövid pihenőt követően folytatódott a munka.

Csak a történetbe most bekapcsolódók kedvéért, a csapatunk:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A VB HIVATALOS PROGRAMJA


Hajós - vlv-képek



Edzés - vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Az első edzés a Hajósban


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás! Vissza a régi kerékvágásba, de ez már új kerékvágás, hiszen először vagytok a versenyuszodában. Mik a benyomások?

- Szia Sándor, üdvözlök mindenkit, a nézőket és az olvasókat is! Keskenyebb az uszoda mint amire emlékeztünk, ugyanis az utóbbi időben mindig 25 méter széles uszodában voltunk a Széchyben, illetve amikor Budapesten kívül voltunk, akkor is. Most egy kicsit bezártságérzetünk van ettől a medencétől, de nagyon jó, hogy itt tudunk edzeni, és ez tényleg előny, a hazai pálya előnye, hogy többször lehetünk itt vízben. Tervem az is, hogy kicsit körbejárjuk azokat a részeket, amiket ugyan ismerünk, mint például az öltöző, de tudnunk kell most is, hogy honnan jövünk be, hova érkezünk. A következő napokban ezt is megejtjük, hogy lássuk, van-e valami változás a belső részekben, hiszen általában csak a parkolótól hatolunk át idáig, és nem látunk mást. De ez most nagyon jó edzés volt, sütött a nap, nem zavart senki hála Istennek, kivéve, hogy a doppingosok megérkeztek és udvariasan elviszik azt a pár játékost, akiket szerettek volna, de nincs fennakadás az edzésben.

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

- Szakmailag milyen munkát végeztek most ezekben a napokban?

- Picit átmostuk a fáradt izmokat, majd utána egy vegyesebb úszás volt, amiben volt azért egy erős rész is. Nem sokat, de minőségben úsztak a fiúk. Bepasszoltuk kicsit a pályát, belőttük már ma délelőtt egy kicsit, ha nem is annyira taktikailag, de olyan szituációkat modelleztünk a vízben, amik mind védekezésben, mind támadásban adódhatnak  itt a következő mérkőzéseken. Ma délután és holnapután délután is taktikai értekezletet tartunk arról, amit a vízben szeretnék majd viszontlátni. Ma délelőtt egyébként valamennyit még az emberfórral is foglalkoztunk, hogy dinamikusabb, gyorsabb, pontosabb legyen, mert ott láttam egy kicsi lemaradást. Itt a vége felé már ez is kezdett alakulni, de ebben még várok előrelépést. Minden játékelemmel fogunk még foglalkozni a héten, hogy azokat egy szinttel feljebb emeljük.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz, Ádi! Azért ez egy ünnepi alkalom, az első edzés abban az uszodában, ahol játszani fogtok. Milyen itt? Belaktátok rövid idő alatt?

- Szia! Belaktuk, bár ez mindig is az otthonunk volt, úgyhogy nagyon nem kellett belakni.

- De olyan furcsa magasak a lelátók...

- Igen, a lelátók azok megnőttek, de a hangulat ugyanaz. Én nagyon szeretek itt edzeni, játszani meg pláne, de azért edzeni is nagyon jó itt az ötvenesben. 

- Mi van veled és a családdal? Milyenek az első napok?

- Minden rendben, köszönöm szépen. Tegnap hazaérkeztek, az első napok még alvással meg evéssel telnek ilyen kis korban, jelen pillanatban még nem tudok semmi extráról beszámolni. :)

- Sokat ünnepeltél ez alatt a három nap alatt, amíg a Benu Kupa volt. A játékkal kapcsolatban: mi a véleményed a csapat teljesítményéről?

- Azt gondolom, megint csak ingadozó volt. Viszont ami nagyon tetszett, hogy talán a németek ellen döcögött kicsit az első félidő, de utána elkezdtünk máshogy védekezni, Tomi bedobott egy olyat, amit már a szerbeknél is gyakoroltunk, és utána pikk-pakk elléptünk 2-3 góllal és tartottuk is azt a nagy előnyt, sőt, fel is hízlaltuk a végére. Voltak nagyon jó dolgok, és az kiderült, hogy ha az emberelőnyöket végigjátsszuk annak megfelelően, ahogy gyakoroljuk, akkor azt nagyon nagy százalékban be is lőjjük. Az elkapkodásokból meg egyéni elgondolásokból nem születtek túl jó befejezések, szerintem azon még dolgoznunk kell, de én összességében elégedett vagyok. Nem a legerősebb csapatok voltak, de ez megint egy jó lépcsőfok volt a vb előtt.

- Nincs most már egy hét sem, van már vb-lázad?

- Most, hogy itt edzettünk, igen! :).

- Jó munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)