FACEBOOK

Magyarország-Románia 15:9

Magyarország-Románia 15:9
hozzászólás, 2017.07.09.

A felnőttek és a juniorok is három győzelemmel nyerték meg a Benu Kupát. A játék kezd összeállni, de hasznos lesz a vb kezdetéig még hátralévő egy hét. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal:

Támogatónk a HerbaDoctor

Benu Kupa, 3. nap

Kanada-Németország 7:14 (2:4, 2:5, 2:3, 1:2)
(az egyik játékvezető Kun György volt)
G.: Constantin-Bicaru, Thumwood 2-2, Soleimanipak, Lappins, Torakisz, ill. M. Stamm 5, Restovics 3, Van Der Bosch, Real 2-2, Küpers, Schulz

Magyarország-Románia 15:9 (3:2, 2:2, 7:1, 3:4)
Szőnyi út, v.: Schopp (német), Endrus (kanadai)
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 5, Erdélyi 3, Gór-Nagy, Mezei, Vámos 3, Hosnyánszky 2. Cs.: Hárai 1, Decker Á., Zalánki, Török 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Romnia: Tic, Negrean 1, Fulea 2, Priotesa, Radu 2, Ghiban, Oanta. Cs.: Szabó I. 2, Chioveanu 1, Calin, Antipa 1, Demeter. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 0/6
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Ghiban (a második negyedben)
Kiállítva (cserével, végleg): Hárai és Oanta (mindkettő egy időben, a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tomi! Gratulálok a tornagyőzelemhez! Három meccs, három győzelem. Ez nagyjából így volt eltervezve mindenkinek a fejében, de mit láttál te, mint kapitány?

- Én is elvártam, hogy ezt a három csapatot természetesen megverjük és tornagyőztesek legyünk. Különösen annak a függvényében, hogy azért nem feltétlenül a mi szintünkhöz tartozik ez a három csapat. De azt is elvártam, vagy legalábbis reméltem, hogy jó nehéz meccsekké alakulnak ezek. Vagy legalábbis egy pár negyeden keresztül tartja magát majd mindegyik ellenfelünk és ellenállásra fognak bennünket késztetni. Én úgy éreztem, hogy az első mérkőzésen, Kanada ellen valahogy hoztuk azt a lendületet, amit még a szerb kétkapukból elkaptunk, és taktikailag is húztunk egy olyat, ami megzavarta őket és hatékony volt. A második meccs, a németek elleni, az egy brusztos, de nagyon hasznos meccs lett. A harmadik meccsen pedig mondhatom, hogy gyakorolni is tudtunk megint új játékelemeket. Itt főleg a harmadik negyedre gondolok. És összességében hasznos volt. Talán jobb is egyébként, hogy most ebben az állapotban nem volt teljesen kizsigerelő ez a torna, és nem három bombaerős csapat volt itt. Mert azért ezt úgy kellett megoldani a fiúknak, hogy Varga Dumit nem játszattam. És azért az, hogy három mérkőzésen keresztül egy játékost ültetni kell, hogyha ez három nagyon erős csapat, akkor még jobban kiütközik.

A Benu Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruhá

- Mi volt az, amit észrevettél, amit mindenképpen tenni kell még a hátralévő egy hétben?

- Még nagyobb pontosságot és türelmet szeretnék az emberfórokban. Mert úgy láttam, hogy nem feltétlenül jó döntéseket hozunk. Tehát nem a figurákkal van baj, hanem nem olvassuk azt, hogy mi a helyzet, ami előttünk adódik. Ennek függvényében azt azért még fogjuk gyakorolni, hogy hogyan legyen stabil az emberfórunk is. A védekezést úgy láttam, hogy bármit játszunk is, azért már az, ha nem is százszázalékosan, de nyolcvan-kilencven százalékosan működik. Pont elég lesz az a közel tíz nap, most már annyi sincs, hogy még egy szinttel följebb lépjünk.

- Milyen programotok lesz? Gondolom most pihenőt kapnak azért a fiúk.

- Kedden folytatjuk majd, kedden délelőtt. Az is olyan ütemben, hogy azért lesznek a hét folyamán félnapok többször is a pihenésre. De megyünk, tornatermezni fogunk, vízi edzések lesznek másfél órás, kétórás vízi edzések lesznek továbbra is. És péntek körül lesz kétszer fél napjuk még, mind a két napból kapnak ott egy kis pihenőt, hogy még a beköltözés előtt tudjanak egy kicsit a családdal is lenni. Szombaton beköltözünk hivatalosan a vb alatti szálláshelyünkre.

- Köszönöm szépen! Gratulálok még egyszer a tornagyőzelemhez!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)




Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz, Dumi!

- Szia!

- Nagyon rossz volt ezt az egész tornát kintről nézni?

- Leginkább azért volt nehéz, vagy esett nehezemre, mert közel van a vb. Egyébként nyilván nem három ilyen meccs hiányzik az életemből. De az, hogy a célegyenesben vagyunk és végig kell, üljem, illetve még edzeni sem tudok százszázalékosan, az annyira nem tetszik. De hát ,ez van most, türelmesnek kell lennem még egy kicsit.

- Mi van veled? Mi a helyzet?

- Egyébként minden rendben, csak van egy pici izomhúzódás, illetve hát volt. Nem tudom, hogy van-e még. Azért mondom így, mert a második héten éreztem, de folyamatosan úgy gondoltam, hogy már elmúlt, és ha ráedzettem, akkor visszatért. És most már annyira a végét járjuk, hogy nem érdemes kockáztatni, hogy ez fennmaradjon, ez az állapot. Úgyhogy mindent megteszünk, ami a pihenést jelenti.

- Hogy láttad a csapatot kívülről, más szemmel kicsit?

- Hát, nem tudom, mi a tanulsága ennek a három meccsnek. Talán, aminek örülök, az az, hogy úgy alakult, amikor szoros volt a félidő, akkor a harmadik negyedben azért szét tudtuk választani a meccset és el tudtunk húzni. Nagyjából ennyi. Azért soknak ítélem a kapott gólok számát. De talán belefért, mert az egésznek a hangulata kicsit furcsa volt. Azért azt is lehetett látni, hogy a németek például, meg a románok is nagyon szerettek volna ellenünk bizonyítani, ezért voltak kifejezetten meglepő és színvonalas lövéseik.

- És fel is voltak spannolva, látszott a gólörömöknél elég jelentősen. Bő egy hét van a VB-ig. Mire lesz ez elég?

- Ez nem feltétlenül lesz elég, de ez a hét még kell nekünk, mert úgy érzem, hogy bár szükséges volt ez a keretszűkítés, nyilvánvaló okokból, nem oldott meg mindent. És még mindig egy kicsit le kell tisztázni a fejekben, hogy kinek mi a szerepe, illetve bizonyos taktikai elemeknél mit célszerű csinálni. Úgyhogy erre fog elmenni ez az utolsó margitszigeti hetünk. De alapvetően azért élesek ezek a szűkre szabott lehetőségek, tehát hogy mit kezdünk velük, mert összesen öt hét a felkészülés, úgyhogy szerintem korábban, bár nem emlékszem tisztán, egyrészt tovább jutottunk a keretszűkítés előtt, de a keretszűkítés után is talán még több időnk volt arra, hogy valamit kezdjünk magunkkal. Most erre csak egy hét van, de hát ezt kimaxoljuk.

- Dumi, mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Török Béla a vlv-nek

- Szervusz, Béla! Gratulálok a tornagyőzelemhez! Arra kérlek, hogy először erről a mostani meccsről mondj valamit. Érdekes volt!


- Érdekesnek találtad?

- Igen, abszolút.

. Hála a jó istennek, akkor ez egy jó vasárnap déli program volt az embereknek. Szetrintem ma is elég magabiztos játékot mutattunk mind támadásban, mind védekezésben. Azért Radu eléggé komoly center és azt gondolom, hogy még így is meg tudtuk oldani a védekezést. Nyilván voltak olyan gólok, amelyek elkerülhetőek, de pont ezt szolgálta ez a kupa, hogy rájöjjünk: mit kell még hozzátenni, és akkor minden nagyon jó lesz.

- Az egész tornát hogy értékeled? Mennyit fejlődtetek?

- Szerintem sokat, nagyon sokat fejlődtünk. Most ez nem biztos, hogy látszik kívülről, de bent úgy éreztem, legalábbis a saját részemről, hogy nekem nagyon hasznos volt.

- Melyik volt a legnehezebb meccs neked?

- Talán a német. Nem tudom megmondani pontosan, hogy miért, talán azért, mert németek és nem tudják, hogy mikor van vége egy meccsnek, mennek a végtelenségig.

- Egy hét van még nagyjából a vb-rajtig. Mit fogtok csinálni, mire lesz elég, mit kell még mindenképpen megcsinálni?

- Ezt Tomi tudja.Nyilván gyorsítunk. Azt nem mondom, hogy csúcsformába hozzuk magunkat, mert ahhoz viszont hosszú a világbajnokság, de már közelre a jó formához.

- Köszönöm szépen!



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Manó! Gratulálok, ismét egy érem lóg a nyakadban – nem is néz ki rosszul, egyébként. Milyen volt ez a torna, milyen volt ezen belül az utolsó meccs?

- Jónak értékelem, egy jó hangulatú tornát sikerült játszanunk, szerencsére. Kanadát egy közönségszórakoztató, sokgólos meccsen tudtuk megverni egyből, az első napon, Németország és Románia azért már eggyel nehezebbnek bizonyult. A németek ellen a harmadik negyedig szoros meccset játszottunk, aztán sikerült egy iramváltással egy nyílt meccset csinálni belőle. Ma Románia ellen a félidőig szoros volt, de utána megint váltottunk egyet, és ebből is egy viszonylag nagy arányú győzelem lett.

- Öt gólt dobtál ma, ha jól számoltam. Jól számoltam?

- Nem tudom, valószínű.

- Öt gól volt, és nagyon jól játszottál, elvállaltál olyan dolgokat is, amiket talán mások nem. Hogy értékeled a saját teljesítményedet az egész tornán?

- Végül is jól ment a játék, szerintem. Nyilván voltak olyan dolgok, amiket elhibáztam védekezésben, támadásban, ezeken javítanom kell nekem is a világbajnokságig, de összességében elégedett vagyok.

- Mi az, amit feltétlenül tennie kell még a csapatnak ez alatt az egy hét alatt?

- Nem mondanám, hogy feltétlenül tennünk kell dolgokat. Megyünk szépen azon az úton, amit előre kijelöltünk magunknak, most már csak finomhangolások vannak hátra.

- Sok sikert hozzá, és erre a másfél napra jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)  
       



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tomi! Van egy kis időnk az eredményhirdetésig, addig mondd el gyorsan, hogy milyen volt ez a mai meccs?

- Az eleje nehéz volt, a végén meg lezártuk.

- Ennyi? Akkor köszönöm szépen a beszélgetést! :-)

- Mit szeretnél még tudni? Mire gondolsz? :-)

- Hogy milyen volt a meccs menete.

- Nyilván, egy vasárnap reggeli meccs volt. Szoros volt a második negyedig, aztán a harmadik negyedtől azért kijött a két csapat közötti különbség. Úgy gondolom, hogy ez is egy jó kis edzőmeccs volt, ha szabad ilyet mondani.

- 7:1-re nyertétek a harmadik negyedet, ez azért elég ritka ezen a szinten, nem? Mi történt ott?

- Nem tudom, szerintem elfáradtak. Mi azért, azt gondolom, tudunk négy negyeden keresztül egy elég magas színvonalat képviselni. Valószínű, hogy az a különbség az első pár válogatott és az utánuk következők között, hogy nem bírják ugyanazt a szintet hozni négy negyeden keresztül.

- Elégedett vagy a három meccsel?

- Igen.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Az U20-as tornát is Magyarország nyerte, szintén három győzelemmel.

A vasárnapi két meccs eredménye:

Görögország-Oroszország 7:6 (2:2, 2:0, 3:3, 0:1)
(a játékvezető Vogel Gábor és Székely Balázs volt)
G.: Giannopulosz 4, Gkiuvecisz 2, Gardikasz, ill. Zakirov, Kharkov 2-2, Andrejev, Gusarov

Magyarország-Olaszország 12:9 (2:2, 4:2, 3:3, 3:2)
G.: Sugár P. 3, Szatmári, Teleki 2-2, Lukács Dorián, Baksa B., Burián, Simon, ill. Campopiano 3, Manzi 2, Del Basso, Guidi, Macciano, Novara

VLV-VIDEÓK:


Horkai György a vlv-nek

- Hát, szervusz, Gyuri, gratulálok! Ebből sokkal többet nem lehetett volna kihozni, mint ezt a tornagyőzelmet. Megvertétek az összes csapatot, nem is voltak gyengék - hogy értékelsz?


- Köszönjük szépen a gratulációt, úgy gondolom, megérdemlik a fiúk. Én is úgy érzem, hogy ez egy nagyon erős torna volt, s három győzelmet arattunk három olyan csapat ellen, amely "potenciális jelölt" a világbajnokságon is - reméljük, mind a négy, velünk együtt. Úgy gondolom, hogy elég magabiztosan nyertünk meg minden mérkőzést és ez mindenféleképpen fontos. Látszik a mérkőzéseken, hogy a védelem volt az első, amit az elmúlt időszakban sokat gyakoroltunk, az jobban ment, elég stabil volt. A támadásokban azért még van bőven mit javulni, de én például úgy érzem, hogy az emberelőny is napról napra jobban megy, egyre jobb dolgokat, egyre szebben tudtunk megcsinálni és ez jó előjel a továbbiakra nézve.

- Hogyan alakul a csapat további sorsa?

- Most a fiúk két nap megérdemelt pihenőt kapnak, ugye, mi az egész hetet végigdolgoztuk, munkából jöttünk a tornára. Szerdán kezdjük az edzéseket, szerdán-csütörtökön játszunk az oroszokkal, mert ők még itt vannak edzőtáborban, de csináljuk a magunk dolgát is: konditerem, délelőtti edzés, délutáni edzés. Az utána való héten, 17-én pedig lemegyünk Szombathelyre, mert a világbajnokság miatt itt nehéz vízfelületet találni, így oldottuk meg, a hétvégén, 21-22-23-án pedig Szombathelyen lesz az immár hagyományos torna az ÖMW Kupa, amelyen szintén rangos ellenfelekkel játszunk, hiszen jön a szerb, a horvát és az ausztrál válogatott.

- Mikor hirdeted ki a vb-csapatot?

- Ez a legnehezebb része a dolognak, majd megmondják, hogy mikor kell csapatot hirdetnem, addig próbálom húzni. Nagy kérdés, hogy mi lesz Nagy Ádámmal, aki hétfőn elkezdi az úszóedzéseket, kérdés, hogy tudja összeszedni magát és mennyire tud felnőni a feladathoz, fizikálisan összeszedni magát egy ilyen műtét után, amelynél azért vissza kellett varrni dolgokat.

- Akkor úgy fordítom a kérdést, hogy mi a nevezési határidő? :-) Azt biztos tudod...

- Nem, tényleg nem tudom. Közel állunk egyébként, nincsenek nagy kérdések, a legnagyobb Ádám személye, mert ez meghatározza a csapat struktúráját.

- Manóra számítasz, gondolom..., befér a csapatba... :-)

- Hát a Manó..., nem tudom, hogy fog játszani :-). Persze, Manó befér és a Manóban nagyon bízom és tudom, hogy Manó fogja hozni magát, ami nem könnyű, hiszen egy felnőtt világbajnokság után kell játszani a következő héten. Neki ez nem lesz probléma.

- További sikeres felkészülést kívánok és gratulálok!

- Köszönjük szépen.



Szatmári Kristóf a vlv-nek

- Szívből gratulálok a tornagyőzelemhez, három meccs, három győzelem - nem nagyon van ebben több! Hogy vagy megelégedve?


- Sziasztok! Üdvözlök mindenkit. Rangos tornát játszottunk három kemény ellenféllel, de úgy gondolom, hogy féltávnál vagyunk, ez egy jó felmérő volt, de semmit nem szabad levonni abból, hogy háromból hármat nyertünk, félre kell tenni, haladni kell tovább az úton. A következő állomásunk Szombathelyen lesz, ott is egy elég rangos torna lesz, Horvátország, Szerbia és Ausztrália részvételével.

Igazából itt a fő feladat az volt, hogy az olaszoknak kicsit visszavágjunk, mert mindenkiben benne volt az a tavalyi 7. hely, az a kis "malőr". Úgy gondolom, hogy ez sikerült - ezt tudtuk kihozni.

- Régóta benne vagy a csapatban ebben a korosztályban, ez a mostani milyen lesz a korábbiakhoz képest? Erősödtök? Ugye, még jön Manó, nyilván.

- Úgy gondolom, hogy a tavalyihoz képest mindenképpen erősödtünk. Már csak azért is, mert nincs olyan a csapatban, aki nem játszott OB1-ben, s szerintem ez elég meghatározó. Fizikálisan megerősödött mindenki, az OB1 teljesen más, mint az utánpótlás, a kettő között elég nagy lépcső van. Szerintem sokkal jobbak lettünk, de majd kint a vb-n fogjuk megtapasztalni, hogy valóban így van-e.

- Gondolom, ennek a mostani három meccsnek egy picit annyi jelentősége is van, hogy megnéztétek, a többiek mennyit fejlődtek és ilyen szempontból az eredmény nem mindegy...

- Hát igen, viszont az oroszokról nem tudtunk semmit, náluk is vannak hiányzók, akik a felnőttben szerepelnek, de igen, megnéztük, hogy ők mit csinálnak, felvettük videóra, valószínűleg meg fogjuk nézni az összes meccset és fel fogunk készülni belőlük.

- Hogy látod a belgrádi esélyeket?

- Úgy gondolom, hogy ebben a csapatban több van, mint egy hetedik hely. Mindenképpen az olaszok elleni csoportmeccsünk, ami a második meccs lesz, az lesz a legfontosabb. Ha megnyerjük a csoportot..., de igazából nem is akarok ennyire belemenni, szerintem jó esélyeink vannak. Ugye, kérdéses még Ádi játéka, mindenkinek egy kicsit többet kell nyújtania, 20-30 százalékkal.

- És akkor...?

- Hát akkor a legfényesebb..., a győzelem..., az kell nekünk, a legfényesebb. Az arany.

- Köszönöm szépen.



Vadovics Viktor a vlv-nek


- Szervusz, Viktor! Gratulálok a tornagyőzelemhez, gratulálok a három meccs megnyeréséhez, gratulálok az egyéni teljesítményedhez is, nagyon sokat hozzátettél ehhez a tornagyőzelemhez. Kérlek, mondd el, milyen volt ez a három nap!

- Ezek voltak az első hivatalos mérkőzések a nyáron. Az orosz meccs kicsit nehezen indult, 2:0-ra el is mentek, de utána sikerült felülkerekedni és meg is nyertük a meccset. A második mérkőzésen már érezhetően jobban ment a játék és szerintem a harmadikon, most itt, az olaszok ellen ment a legjobban a csapatnak. Sikerült is megnyernünk a tornát.

- Milyen volt ezen a mai meccsen belül a hangulat, érezhető volt némi feszültség a múltból adóan?

- Nem, én nem éreztem, hogy az Eb-meccsnek nyoma lett volna, azt éreztem, hogy az olasz volt talán itt a legerősebb csapat az ellenfeleink közül és ezt vettük a legkomolyabban, eléggé rákoncentráltunk. Nyilván úgy mentünk be, hogy azért legyen valamennyire jele annak, hogy az Eb-n ilyen..., hogy mondjam..., "problémás meccset" játszottunk velük, de most a vízben nem éreztem, nem is gondoltam arra a meccsre.

- Hogy látod a csapat fejlődését? Kevesebb mint egy hónap van...

- Szerintem jó úton haladunk, nyilván ez még nem a végleges keret, még lehet, hogy jönnek új játékosok.

- Mit tudtok elérni Belgrádban, a vb-n, hogy látod?

- Hú, hát ez nagyon jó kérdés. Sok múlik azon, hogy a csoportban hol végzünk és ezáltal kivel kerülünk össze a négy közé jutásért, de én úgy gondolom, bárki jön, meg kell tudni verni, ha érmet vagy első helyet akarunk elérni.

- Nagyon régóta érik már egy utánpótlás-siker, mindig ott voltatok a küszöbön, voltak eredmények, ez a csapat szerinted alkalmas arra, hogy...

- Szerintem abszolút benne van a csapatban, nem szabad elkiabálni, de több csapatban is benne van az első hely. Nagyon szoros a mezőny, de mint aogy bármelyik csapat az első nyolcban vagy inkább az első hatban, szerintem mi is meg tudjuk nyerni a tornát.

- Végül egy személyes kérdés: hogy áll a Miskolc, mire fogjátok vinni a következő szezonban?

- Ez egy jó kérdés, sok időm nem volt gondolkodni ezen. Kíváncsi vagyok, hogy az európai porondon mit tudunk elérni. Nyilván mindent megteszünk, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Megpróbáljuk a bajnokságban is legalább az 5. helyet megtartani.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer és sikeres felkészülést!

- Köszönjük szépen.


 vlv-fotók