FACEBOOK

Bepótolták az elmaradt úszást

Bepótolták az elmaradt úszást
hozzászólás, 2017.06.13.

Märcz Tamás tartotta szavát, kedden délelőtt leúszatta a fiúkkal a hétfőre tervezett, de a rendkívüli pihenő miatt elmaradt úszáspenzumot. Délután volt mentáltréning, majd nyújtás, végül jó kétórás, intenzív edzés a vízben. vlv-riport a Margitszigetről:

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Délelőtt azt az úszásprogramot végeztük el, ami hétfőn lett volna, az erős része 2.400 méter volt, plusz a bemelegítés és a levezető, tehát azért megvolt a 3.500 méter és minőségben. Ha nem is extrémen sok ez, de nem is kevés. Főleg, ha figyelembe vesszük a hétfői erős lábmunkát és kemény tornatermi teljesítményt. Utána egyéni munkát végeztünk délelőtt, lövőgyakorlatokat, center-bekk-gyakorlatokat.

Délután Kenyeres András folytatta a mentáltréninget egy kisebb workshoppal, s itt volt velünk Zala György is, aki is megmozgatta a srácokat az esti vizes edzés előtt.

Este tovább folytattuk az egyéni képzéseket és egy jó 40 perces taktikai gyakorlás során a támadásvezetést és vele szemben a védekezést próbálgattuk. Voltak lazább részek is de minőségi munka zajlott.

Nehéz nap volt, több mint négyórás vizes foglalkozással és egyéb gyakorlatokkal. Itt vannak a fiúk fejben nagyon, úgy érzem. Szerdán még van egy edzésünk, abban lesz minden, úszás és taktika is, aztán csütörtökön kora reggel indulunk Madridba, a spanyolokkal közös edzőtáborozásra.


A kapusokkal Mátéfalvy Csaba foglalkozott, aki Kemény Dénes idejében volt kapusedző. Fontos információ még, hogy Manhercz Krisztián este gyakorlatilag teljes értékű edzésmunkát végzett, noha nincs még egészen rendben a torka.

A nap záróakkordjaként Bisztritsányi Dávid "teljesítette kötelességét", mivel 30. születésnapja a somorjai edzőtáborozás idejére esett, most vendégelte meg tortákkal a csapat tagjait.

VLV-VIDEÓK:


Mátéfalvy Csaba a vlv-nek


- Szervusz Csaba! Köszöntelek itt a Margitszigeten, a válogatott edzésén vagyunk. Milyen érzés?

- Köszönöm. Hát, megmondom őszintén, nagyon jó érzés. Märcz Tomi felhívott és megkért, hogy segítsek a kapusoknak, és örömmel vállaltam el. Hát már öt év eltelt, ugye, London óta, volt két éve egy nagyon jó élményem az Universiade-válogatottal, több játékos is van itt ebben a keretben, és hát nagyon jólesett, hogy újra a fiúk között lehetek.

- Ilyenkor, amikor válogatott keretedzésen vagy, előjönnek régi emlékek?

- Csak azok jönnek elő, igen, tehát a régi szép idők. Azért tizenkét évet nyomtam együtt a Denivel, úgyhogy élmények vannak bőven.

- Változott valamit azóta a játék vagy a felkészülés? Más lett egy kicsit a kapusedző munkája?

- Én nem érzem, hogy nagyon más lett volna, igazából próbálunk mindig kicsit újítani, hogy ne legyen annyira unalmas, de azért a lényeg mindig ugyanaz. Most is ugyanazokat a "kínzóeszközöket" használjuk, a gumikötelet, a medicinlabdát, az ólomövet, ez nem változott. A gyakorlatokba próbálunk egy kis újdonságot belevinni, de igazából csak azért, hogy a változatosság meglegyen, mert itt nagyon kell arra figyelni, hogy a monotóniából kivegyük a fiúkat.

- Milyen a három fiú, akivel most dolgozol?

- Viktorral, ugye, nagyon sokat dolgoztam a Vasasban is, a válogatottban is, Bisztróval két éve a Universiadén dolgoztam együtt és nagyon szép emlékeim vannak. Attilával nem dolgoztam sokat, igazából azt hiszem talán egy hetet még ott a London utáni felkészülésben. Úgy gondolom, hogy mind a három kapusnak tudok segíteni.

- Hogy látod a csapat fejlődését?

- Most még annyira nem látom, ez a második edzésem. :-) Most azt látom, hogy elég nagy munkában vannak a fiúk, úgyhogy esetleg majd később fogok erről beszámolni, a fejlődésről.

- Majd megkérdezlek később. Jó munkát kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Nem meglepő a kérdés: hogy vagy? Mi a helyzet a manduláddal?

- Üdvözlöm a VLV nézőit! A mandulám még be van gyulladva sajnálatos módon, de lázam már nincs. Megkezdtem az edzéseket, minden bizonnyal, sőt biztos, hogy a nyár végén ki fogják szedni a manduláimat, mert már olyan szinten gyakran gyulladnak be, hogy elkerülhetetlen lett egy idő után, hogy megváljak tőlük, de most igyekszem mindent beleadni, és antibiotikumos kúra mellett csinálni az edzéseket

- Végigcsináltad rendesen ugyanúgy, minden kérdés nélkül, ha jól láttam a mai edzést is. Az orvos enged vízbe?

- Kint volt Tóni bácsi, és nem szólt. :-)

- El volt foglalva mással és nem vette észre, hogy bementél. :-)

- A viccet félretéve, természetesen voltam bent az Uzsoki utcai kórházban Tóni bá'-nál, egyeztettem vele erről az egészről, és ő engedte, hogy ez így legyen. Nyilván egy kicsit nehézkesebb így az edzés, de "nemes a cél".

- Gyengültél? Hogy érzed fizikailag?

- Mivel volt benne egy kis láz, majdnem négy napig lázas voltam, az előző héten meg, azt hiszem, pont egy hetet nem edzettem, most azért érzem magamon, hogy jobban pörög a szívem úszásnál, és kimerülök. De azt gondolom, hogy ez gyorsan vissza tud jönni, és azon leszek én is, hogy minél hamarabb ugyanazon a szinten tudjak dolgozni, mint azelőtt.

- Meg sem kérdezem, Madridba természetesen utazol!?

- Nagyon szeretnék, igen. Ha rajtam múlik, én megyek.

- De fenyeget a veszély, hogy nem tudsz menni?

- Jelen állapotomban, most nem hiszem. Tegnap még volt egy kis hőemelkedésem, lázam, ez elmúlt mára, remélem, nem jön elő újra, de ha elő fog jönni, akkor is megyek, én nagyon akarok.

- Köszönöm szépen, mielőbbi gyógyulást kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)

vlv-képek: