FACEBOOK

Mindeközben - Csendes dráma zajlik az Eurokupa-szereplésért (5. hely)

Mindeközben - Csendes dráma zajlik az Eurokupa-szereplésért (5. hely)
hozzászólás, 2017.05.09.

Szép csendben, a legjobb négy csapat éremért folyó harcának árnyékában óriási csatát vív a bajnokság 5. helyéért, az Eurokupa-indulás jogáért a Miskolc és a BVSC. A párharc a szerdai, mindent eldöntő ütközet előtt 1:1-re áll. Megmutatjuk, hogy mi történt eddig és megszólaltatjuk a két vezetőedzőt. Gólok, nyilatkozatok:

Párharc a bajnokság 5. helyéért.

1. forduló, május 4., csütörtök

Miskolc-BVSC 8:6 (1:2, 2:0, 3:2, 2:2)
G.: Bowen, Szabó Roland 3-3, Hornyák, Jakab D., ill. Török B., Pásztor 2-2, Czigány, Létay

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot a Miskolc stábjának, Balázs Miklósnak.)

0:1 - Pásztor első gólja

1:1 - Szabó Roland első gólja

1:2 - Pásztor második gólja

2:2 - Bowen első gólja

3:2 - Bowen második gólja

3:3 - Török Béla első gólja

4:3 - Jakab Dániel gólja

5:3 - Szabó Roland második gólja

6:3 - Szabó Roland harmadik gólja

6:4 - Létay gólja

6:5 - Czigány gólja

Csoma Kristóf ötméterest véd

7:5 - Bowen harmadik gólja

7:6 - Török Béla második gólja

8:6 - Hornyák gólja


2. forduló, május 6., szombat

BVSC-Miskolc 8:7 (3:2, 3:1, 0:3, 2:1)

G.: Czigány 2, Mátyok, Várnai, Török B., Pásztor, Létay, Sugár P., ill. Bowen, Misics 2-2, Jakab D., Vadovics, Szabó Roland

VLV-VIDEÓK:

(Köszönjük a képanyagot a BVSC stábjának, Szűcs Leventének.
Két gólnál felhasználtuk Szűcs Gyula meccsösszefoglalóját is, köszönet érte.)

1:0 - Török Béla gólja

1:1 - Misics első gólja

1:2 - Szabó Roland gólja

2:2 - Várnai gólja

3:2 - Pásztor első gólja

4:2 - Mátyok gólja

4:3 - Misics második gólja

A Létay-affér

5:3 - Czigány első gólja

Csoma Kristóf ötméterest véd

6:3 - Czigány második gólja

6:4 - Bowen első gólja

6:5 - Jakab Dániel gólja

6:6 - Bowen második gólja

Bowen érvénytelen gólja

7:6 - Sugár Péter gólja

8:6 - Létay gólja

8:7 - Vadovics gólja


3. forduló, május 10., szerda

19.30 Miskolc-BVSC

SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolc VLC) a vlv-nek:

- Tipikus play off-mérkőzést vív a két csapat, olyan meccsek ezek, amelyeken szép játékról már nem beszélhetünk, gladiátorok küzdenek és a szívüket-lelküket adják azért, hogy jó eredményt érjenek el. Tipikusan ezt a képet mutatják a mérkőzések. Nálunk 8:6, náluk 8:7 - két egyforma csapat feszül egymásnak. 

- Ez a párharc az 5. helyért folyik, de érezni-e a tét nagysága szempontjából azt, hogy az Eurokupában való indulás lesz a győztes jutalma?

- Itt már nem is az 5. hely a tét. Mindenki úgy harcol, mintha a magyar bajnoki címért játszana. A 5. hely sokkal jobban "fizet", mint a negyedik, a bronzmérkőzés vesztese nagyon csalódott, mert nem indulhat a Bajnokok Ligájában, sőt, az első három között is csak az érem színe a különbség, hiszen mindhárman a BL-ben szerepelhetnek. Óriási értékmérő, hogy ilyen körülmények között ki szerzi meg az ötödik helyet, bajnoki címmel felérő eredmény ez a hely a nemzetközi kupaszereplés joga miatt. Mind a két csapat ennek megfelelően játszik.

- Ezek szerint egyértelmű, hogy ha megnyeritek ezt a párharcot, akkor vállaljátok az indulást az Eurokupában?

- Persze, mindenféleképpen, hiszen a nagy tradíciójú magyar vízilabdasportban Miskolc nemzetközi szinten képviselhetné Magyarországot -  ez a szlogenünk, ez minden vágyunk.

- Mit vársz a szerdai utolsó összecsapástól, milyen meccsre számítasz?

- Pontosan ugyanolyanra, mint az első és a második volt. Ahogy mondtam: a gladiátorok újra nekifeszülnek egymásnak és az éppen szerencsésebb, jobban koncentráló csapat fog nyerni. 

- Van-e betegetek, sérültetek?

- A betegséghullámból nagyjából összeraktuk magunkat, Halek még nem játszhat eltiltás miatt. 


SZŰCS LEVENTE (MKB-Euroleasing-BVSC) a vlv-nek:

- Az április 29-re, szombatra kiírt első meccs előtt úgy éreztem, hogy bárki jön szembe, megverjük. Erősnek éreztem a csapatot fizikálisan is, fejben is, aztán ugye, halasztás történt a miskolciakat sújtó betegséghullám miatt, eltelt négy-öt nap úgy, hogy éppen csak húztuk az időt a meccsig, és ez egy picit meglátszott a miskolci teljesítményünkön. Nem éreztem azt a kirobbanó erőt, amit korábban. Így is volt sanszunk, de 6:5-nél, fontos szituációban kihagytunk egy ötméterest, utána egy elváltásból kaptunk egy gólt, úgyhogy le is zárult a mérkőzés. Azt kell, mondjam, megérdemelten nyert ott a Miskolc.

Egynapos pihenő után jött a visszavágó a mi uszodánkban, azt kértem a fiúktól, hogy mivel ez az utolsó mérkőzésünk a bajnokságban hazai pályán, sok néző előtt, az legyen a fő motiváció, hogy háláljuk meg a szurkolást és nyerjük meg ezt a meccset. Végig úgy éreztem, hogy nem csúszhat ki a kezünkből a mérkőzés, a Miskolc fölé tudtunk kerekedni, egyszer volt izgalmas a meccs, amikor 6:3-ról feljöttek 6:6-ra, de ismét meg tudtunk újulni és szerintem a végén fizikálisan már teljesen föléjük nőttünk, ezúttal szerintem most mi nyertünk megérdemelten.

- Ott 6:6-nál volt egy érvénytelenített gól, amit azóta is reklamálnak a miskolciak...

- A szabály egyértelmű, a szabaddobást a szabálytalanság helyéről kell elvégezni, ez nem így történt, én úgy érzem, jó ítélet volt. De ha már ez szóba került, én meg megjegyezném, hogy ugyanezen a meccsen Létay Krisztián két embert forgatott meg úgy, hogy egyértelműen ötméteres járt volna és nem kaptunk ítéletet, még faultot sem. Egyébként nagyon nehéz meccs volt ez bírói szempontból, mindkét csapat találhat olyan eseteket, amiket felróhat.

- Mit vársz az utolsó mérkőzéstől?

- Ha úgy tudunk játszani, ahogy hazai pályán játszottunk, akkor abszolút esélyesek vagyunk, ha nem tudunk felülkerekedni azon, hogy utazni kell, a megszokottnál hosszabb nap vár ránk, idegenben játszunk, másfajta légkörben, akkor nagyon-nagyon szenvedni fogunk. A Miskolc nagyon jó csapat, mindkettőnknek ugyanaz a célja, én úgy fogalmaztam ezt meg, hogy számunkra olyan a helyzet, mintha bajnoki döntőt játszanánk.

- Ha nyertek, akkor elindultok az Eurokupában, ugye? Ez a fő motiváció. 

- Természetesen, igen. Sok más motiváció is van, én magam frissen debütáló OB1-es edző vagyok, szeretném látni, hogy az elvégzett munka eredménnyel jár, szép tavaszi szezonunk volt, most feltehetjük az i-re a pontot.