FACEBOOK

A Szőnyi úton kezdte meg újabb összetartását a válogatott

A Szőnyi úton kezdte meg újabb összetartását a válogatott
hozzászólás, 2017.04.07.

Pénteken délelőtt a BVSC-vel vívott edzőmeccset Märcz Tamás szövetségi kapitány "áprilisi kerete". A találkozó után a válogatott Miskolcra utazott, ahol este - és szombat délelőtt - a hazaiakkal játszik. vlv-riport.


Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A meghívottak közül Nagy Ádám távolmaradt a válla még mindig nem jó. Helyette nem hívott be mást a szövetségi kapitány, így 14 helyett 13-an szálltak vízbe, s közülük Török Béla saját csapatát, a BVSC-t erősítette az edzőmeccsen.

A válogatott kapuját az első félidőben Lévai Márton védte, a másodikban pedig Vogel Soma, aki első alkalommal kapott meghívást a keretedzésre.

A kétnapos programon szereplő válogatott játékosok:

Lévai Márton, Vogel Soma (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő,
Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Török Béla, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Huszonhat óra alatt három edzőmérkőzést játszunk, mindegyik négy negyedes lesz, ezeket pörgősen tudjuk végigcsinálni, megfelelő számú csere is van, talán még többször is játéklehetőséghez jut mindenki, mint a korábbi kétkapuk alkalmával,amikor bővebb volt a keret.

Az első kétkapu jól sikerült, a BVSC egy remekül védekező csapat, nem könnyű feltörni a zónájukat, de ma szerintem elég jól sikerült. Hiányzott a két centerük, amiatt ma ott egy kicsit lyukasak voltak, de amire akartuk, felhasználtuk ezt a mérkőzést. Jó ritmusa volt a játéknak, jól képeztünk támadásokat, úgyhogy azt mondhatom, hogy a három edzőmeccsből az első jól lezajlott.

- Mit vársz a miskolci gyakorlásoktól? Gondolom, ő nagyon készülnek a válogatott vendégszereplésére.

- A Miskolcban van három külföldi, akik "prémium kategóriás játékosok, tehát a nemzetközi porondon is megállják a helyüket. A hátvédeink komoly sportértékű párharcot tudnak majd vívni a centereikkel, erre külön kíváncsi vagyok, másrészt komplett, jó erőkből álló csapat lesz az ellenfelünk, erővel is bírják majd, hosszú a cserepadjuk, szerintem két nagyon jó kétkaput fogunk vívni velük.

Hasonló jó kétkaput várok, jó iramot, nagy figyelmet a fiúktól.


VLV-VIDEÓK:


Lévai Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Hát ismét a válogatott edzésen találkozunk, az első meccset lejátszottátok, érdekel, hogy mi a véleményed. Milyen volt ez?

- Szia, üdvözlöm a vlv nézőit! A válogatott mindig felemelő érzés és nagyon hasznos volt ez a délelőtt is, nem számoltuk az eredményt, de szerintem vertük a BVSC-t simán. Kicsit hiányosan játszottak, Török Béla például most a BVSC színeiben játszott ellenünk. Egész fiatal, úgymond fiatal keretünk van, úgyhogy nagyon jó az iram, pörgős, és hát amiket Tomi próbálgat év eleje óta, azokat gyakoroljuk.

- Mit vársz ettől a két naptól? Ugye, még lesz két meccsetek Miskolcon.

- Igen, én például a klubommal nem kerültem össze idén a Miskolccal, úgyhogy nem nagyon ismerem…, mármint az eredményeiket látom és az erősségeiket tudjuk, de várom a délutáni kétkaput is és a holnap reggelit is. Hasonló iramot várok a csapattól és a játékosoktól. Mindenki nagyon lelkes és remélem, ugyanilyen jól fog menni, mint most délelőtt.

- Köszönöm szépen, sikeres szereplést kívánok!

- Köszi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Fülöp Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence, köszöntelek a válogatott edésén! Egy jó kis meccset játszottatok a BVSC-vel. Én sem számoltam, de valószínűleg nyertetek.

- Igen, szerintem is nyertünk, de hozzá kell tenni, hogy most nem az igazi acát mutatta a BVSC, mert ha jól tudom, a centereik nem játszottak, Peti (Kovács Péter - a szerk.) az elején egy kicsit. Ennél erősebbek, de így is jó mérkőzést játszottunk. Ugye, akik BL-meccsről jöttek, még kicsit fáradtabbak, az utazás is bennünk van.

- Ez abszolút normális. te hogy érezted magad a vízben?

- Kicsit káosz uralkodott, a fáradtság még bennem is bennem van.

- Mit vársz a két naptól, a három edzéstől?

- Játsszunk minél többet! Most megyünk le Miskolcra. Amit mindig is szoktam mondani: százszázalékos teljesítményt, bebizonyítani, hogy itt a helyem!

- Egy kicsit most már otthon érzed magad ebben a közegben? Fiatal a csapat, te meg már lassan a rutinosabbak közé tartozol...

- Majd amikor már meglesznek az ehhez szükséges mérkőzések, akkor mondhatom rutinosabbnak magamat. Az, hogy az edzéseken itt vagyok, még nem azt jelenti, hogy rutinos vagyok, de egyértelmű, hogy igen, tele vagyunk fiatalokkal, jó így, kicsit valóban otthonosabban érzem magam. :-)

- Jó munkát és sikeres szereplést kívánok!

- Köszönöm szépen.


Várható: tudósítás az esti miskolci edzőmérkőzésről.



vlv-fotók