FACEBOOK

Különleges kupaszerda: mindegyik magyar csapat idegenben játszik

Különleges kupaszerda: mindegyik magyar csapat idegenben játszik
hozzászólás, 2017.02.28.

A nap meccse Bresciában lesz, az OSC számára élet-halál harc következik, de az Egernek is feltétlenül el kell hoznia a pontokat Hannoverből, ami szintén nem lesz könnyű. A vlv előzetese a kupaszerda programjával, edzői és játékosnyilatkozatokkal:

BL-főtábla, 7. forduló

A csoport

A csoport állása hat forduló után:


1. Olympiakosz 16,
2. Szolnok 16,
3. Brescia 10,
4. OSC 7,
5. Spandau 3,
6. Nizza 0 pont

Február 18., kedd

Olympiakosz-Spandau 04 10:8 (4:2, 3:1, 2:2, 1:3)
G.: Funtulisz 4, Delakasz, M. Janovics 2-2, Kolomvosz, Espanol, ill. Mateo Csuk, Marzuki 2-2, Saudadier, Preuss, Dedovics, M. Stamm

Március 1., szerda

19.00 Bescia-OSC - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, mindenki tisztában van a helyzetünkkel és a mérkőzés jelentőségével. sokat nem is szeretném ragozni: rajtunk múlik, hogy milyen eredménnyel fogunk kijönni a vízből. Mindenképpen győzelemre számítok.

- Milyen állapotban vagytok? Hogy zajlott az Eger meccs óta eltelt néhány nap, mivel töltöttétek?

- Regenerációval és felkészüléssel, akár a vízben, akár videózással. Ezt az utolsó másfél napot még felhasználjuk a finomításra és én úgy gondolom, hogy harcra készek leszünk a feladat ellátására.

- Van egészségi problémátok?

- Csak a szokásos kisebb-nagyobb fájdalmak, de az adrenalin, a feladat ezeket a kellő időben feledtetni fogja.

ALESSANDRO BOVO vezetőedző (Brescia) a LEN sajtószolgálatának:

Az OSC-vel negyedszer találkozunk az elmúlt két szezont nézve és háromszor döntetlent játszottunk velük. Remélem, most más lesz és sikerül megszereznünk a három pontot. Ez a meccs alapvető fontosságú, hiszen ők a közvetlen ellenfeleink a hatos döntőbe jutásért folytatott küzdelemben. Készen állunk arra, hogy győztesként kerüljünk ki ebből a harcból és számítunk arra, hogy a szurkolóink segítenek majd minket elérni ezt a célt.

SALAMON FERENC (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- Betegség, magas láz miatt hiányoztam a legutóbbi két BL-meccsünkről, alig várom, hogy újra játszhassak a Bajnokok Ligájában! Nagyon pozitív érzésekkel várjuk a mérkőzést, még úgy is, hogy néhány héttel ezelőtt otthon döntetlent játszottunk mostani ellenfelünkkel.

Tudjuk, hogy a győzelemhez jól kell játszani, de ha ez sikerül, akkor jó esélyünk lesz a sikerre.


19.30 Nizza-Szolnok - március 2., SportM élő, Sport2 felvételről: csütörtök 00.45

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Hétfőn volt két edzés, viszont kedden nagyon korán indult a repülő és ugyanez lesz csütörtökön is, tehát mindkét nap nagyon fárasztó.

Ha az ember megnézi, hogyan végződtek a Nizza meccsei, látja, hogy óriási a különbség a hazai és az idegenbeli mérkőzései között. Ez nem azt jelenti, hogy nem kötelező a számunkra a győzelem, de úgy gondolom, hogy nagyobb ellenállást fog tanúsítani a hazai csapat ezért a feladatunk nagy részét az adja majd, hogy megfelelő koncentráltsággal játsszunk, s ne csak fejben, hanem fizikailag is megfelelően tegyük oda magunkat.

- A Fradi elleni meccs milyen következményekkel járt számotokra?

- Az első számú következmény, ugye, a három pont volt, aminek nagyon örültünk. Emellett mindig jó dolog lelkileg is sikeresen túljutni egy-egy fontos mérkőzésen, van, amikor ennek "ünneplésére" több idő van, most egy este és egy nap volt, hétfő reggel óta már a szerdai feladatra készültünk.

- Szóval akkor minden rendben van nálatok?

- Varga Dénes beteg lett, ő nem utazott velünk.

A 26. születésnapját ma, kedden ünneplő JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtószolgálatnak:

- A legjobb esélyeink vannak arra, hogy hozzuk ezt a meccset, de nem téveszthet meg minket az, hogy legutóbb győztünk ellenük Szolnokon. Fontos, hogy a játék egész időtartama alatt nagyon koncentráltan játsszunk és hogy begyűjtsük a három pontot. Az élet megy tovább, különösebb következménye a hétköznapjainkra nem volt, azt pedig nem tudom megállapítani, hogy a következő tétmeccsünkre pozitív vagy negatív hatása lesz a múlt szombaton történteknek.


B csoport

A csoport állása hat forduló után:

1. Pro Recco 18,
2. Jug Dubrovnik 11,
3. Eger 9,
4. Barceloneta 8,
5. Hannover 3,
6. Partizan Belgrád 1 pont

Március 1., szerda

19.00 Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád

19.15 Barceloneta-Pro Recco

19.00 Hannover-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

KARSTEN SEEHAFER vezetőedző (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

- Az elmúlt hetekben több kemény mérkőzést játszottunk - különböző eredményekkel. A Bajnokok Ligájában még nincs győzelmünk, remélem, ezen változtat majd a mostani mérkőzés. Tudjuk, hogy az Egernek minden pontra szükségük van a final sixbe jutáshoz. Ha szerdán este nyerni akarnak, nagyon jól kell játszaniuk, mert hazai pályán a mi célunk is a győzelem.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Vasárnap pihentek a fiúk, hétfőn délelőtt csak tornaterem volt, este videó és víz.

Az ellenfelünk a hétvégén bajnoki meccsen kikapott a Spandauból, erről és a Jug-meccsükről is volt videónk. Felkészültünk rájuk és nekik megyünk, ugyanúgy, mint ahogy azt az OSC ellen tettük. Ugyanolyan fontos meccs ez - ha nem fontosabb. Ennek megfelelően fogunk játszani.

- A Hannovernek azért voltak meglepő eredményei, mit tudsz róluk mondani? Mi az, amitől veszélyesek lehetnek?

- Elég kiszámítható, egyszerű játékot játszanak, de azt nagyon magas szinten, nagyon jó szabaddobáslövőik vannak, támadásban veszélyesek. Rutinos, jó montenegrói válogatott játékosaik vannak, mindig tudják, hogy mit csinálnak és akármi történik a meccsen, ők szisztematikusan játsszák a saját taktikájukat, az látszott az eddigi meccseikből.

- A cél?

- Nyilván a győzelem. Úgy gondolom, hogy nagyon közel kerülhetünk a final sixhez, ha ezt a mérkőzést megnyerjük.

BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Ha sikerül nyernünk a Hannover ellen, akkor nagy lépést teszünk a hatos döntőbe jutás felé. Ez nem lesz könnyű, mert a Hannover otthonában minden csoportbeli ellenfelünk dolgát megnehezítette, s váratlan eredményeket is produkált. Otthon könnyen nyertünk, d tudjuk, hogy ez nem jelent semmit, nehéz mérkőzésre számítunk.

UROS CUCKOVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- A Hannoverben szereplő honfitársaim nagyon jó játékosok - ez a helyzet is mutatja, hogy a montenegrói vízilabda mennyire erős. Ismerem őket és ez számunkra előnyt jelent. Győzni megyünk Hannoverbe, de ez csak akkor valósulhat meg, ha jobban játszunk majd, mint a Barceloneta és legutóbb az OSC ellen.