FACEBOOK

FTC-Eger kedden este Budapesten

FTC-Eger kedden este Budapesten
hozzászólás, 2016.11.21.

A B csoportban már kedden lejátszanak két találkozót az alapszakasz 9. fordulójából, amelynek többi meccse szerdán lesz. Népliget, kedd, 18.00 FTC-Eger szuperrangadó! A két vezetőedző nyilatkozata a vlv előzetesében:

eOn OB1 alapszakasz, 9. forduló

A csoport

Az A csoport állása 8 forduló után:

1. OSC 22,
2. Szolnok 21,
3. Vasas 16,
4. Szeged 15,
5. Debrecen 7,
6. Pécs 7,
7. Szentes 4,
8. KSI 0 pont

November 23., szerda

18.00 OSC-Szolnok
18.30 Szeged-Pécs
19.00 Debrecen-KSI
19.30 Vasas-Szentes (a Tüskecsarnokban!)


B csoport

A B csoport állása 8 forduló után:

1. FTC 22 (104:51),
2. Eger 22 (102:59),
3. Miskolc 14,
4. Honvéd 13,
5. BVSC 10,
6. Kaposvár 6,
7. Tatabánya 4,
8. UVSE 1 pont

November 22., kedd

18.00 FTC-Eger - M4, vlv (szöveges élő)
20.00 Miskolc-Tatabánya

November 23., szerda

20.00 Honvéd-Kaposvár
20.30 BVSC-UVSE


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Jönnek a nagyon nehéz tétmeccsek a magyar bajnokság legerősebb csapataival, illetve az Eurokupában a párharc a Rijekával. Tisztában vagyok azzal, hogy az Eger valószínűleg már komplett csapattal érkezik, ezzel szemben nekünk sajnos nélkülöznünk kell Varga Danit, akinek a vállsérülése hosszabb rehabilitációt tesz szükségessé.

Az első meccsből kiindulva jó mérkőzésre számítok, sokat is készültünk rá az elmúlt két hétben. A legfontosabb az, hogy megtaláljuk azokat a megoldásokat, amelyek révén elkerüljük az "ajándékgólokat". Csak így van igazán esélyünk az ilyen csapatok ellen.

- Van-e a tarsolyban valami olyasmi, amit kifejezetten az Eger ellen dolgoztatok ki?

- Az az igazság, hogy továbbra is a védelem hatékonysága az, amit erősíteni szeretnénk, természetesen mindig igyekszünk egy kis meglepetést is előkészíteni, de túlságosan nem tudunk belenyúlni a játékba.

- Varga Dani helyett szánsz valakinek nagyobb szerepet, mint eddig?

- Azt a konkrét szerepkört nem tudja egy az egyben átvenni senki, Süni (Nyéki Balázs - a szerk.) révén maradt egy irányítója a csapatnak, a belső struktúra nem borul fel, de az tény, hogy - ezért is örültünk, amikor hozzánk igazolt -, Dani teljesítményét nem nagyon lehet pótolni.

- Tévés meccs lesz, de ez már igazi nagy rangadó, milyen hangulatra számítasz?

- Bízom abban, hogy egy telt házas, nagyon jó meccs lesz.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Amikor az első meccset játszottunk, arra számítottam, hogy majd a második találkozásunk lesz olyan, amikor már abszolút erre a meccsre koncentrálva, komplett csapattal játszhatunk. Ehhez képest a Fradinak is egy nagyon nehéz sorozata kezdődik, mi is előbb a Miskolccal játszunk, utána Dubrovnikba megyünk, majd visszavágó jön a miskolciakkal, s utána megyünk a Partizánhoz - mind nagyon fontos mérkőzés. Úgyhogy egy nagyon nehéz hónap első meccse lesz ez. Ráadásul továbbra sem teljes a csapat, Hárai nem fog játszani a Fradi ellen, ez biztos.

Szóval szinte ugyanazt tudom mondani, mint a 10:10-re végződött egri meccs előtt: tudjuk, hogy nagyon fontos, hogy számíthat az eredmény a végelszámolásnál, de már az utána következő meccsekre is erősen figyelnünk kell, ezért a keddi mérkőzés nem kap kiemelt szerepet, ugyanolyan fontos, mint a több, ami utána vár ránk.

- Azért fizikai felkészülés, alapozás már nincsen, ugye?

- Mi vasárnap este is konditeremben edzettünk és ma, hétfőn is két edzésünk volt. Nyilván nem annyit edzünk, mintha egy Újpest-Tatabánya-Kaposvár sorozatban lennénk, de éppen azért, mert ilyen komoly sorozat előtt állunk, "nem tudom elvenni a gázpedálról a lábamat". Dolgozunk keményen.

- Mire számíthatunk, milyen lesz a holnapi meccs? A Fradi szeretne hibátlanul védekezni, gondolom, ez nálatok is fő szempont, lehet, hogy 2:1-re nyer az egyik csapat?

- Ez nyilván a kapusokon is múlik majd... Van az Egernek egy játéka, azt fogjuk játszani. Azt mondom, hogy most már a Fradinak is van, ilyen szempontból tehát nagy meglepetés nem várható. Arra nagyon kevés az esély, hogy valamelyik csapat négy-öt góllal elmenjen és simán nyerjen, ez egy szoros meccs lesz, az dönthet, hogy ki marad nyugodtabb, illetve a sorozatterhelés hatását ebben a fázisban ki bírja jobban.

- Döntetlennel elégedett lennél?

- Nem. Két olyan meccsünk lesz ebben a szezonban, amivel kapcsolatban azt mondom, talán előre aláírnám a döntetlent: a Jug és a Recco elleni idegenbeli mérkőzés.

- Akkor erre a kérdésre az egész szezonra előre letudtad a választ... :-)