FACEBOOK

Varga Zsolt a Reggeli Startban

Varga Zsolt a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.10.10.

Az FTC vezetőedzője a csapat átalakulásáról, az "újakról" szerzett kedvező tapasztalatairól, a bajnoksággal és a héten kezdődő Eurokupa-selejtezősorozattal kapcsolatos elvárásairól beszélt a Reggeli Start hétfői élő műsorában.

Varga Zsolt elmondta: ahhoz képest, hogy három hete dolgozik együtt a teljes csapat, elégedett az eddigi eredményekkel. Nyáron fantasztikus játékosok érkeztek hozzájuk, akik gyorsan felvették a ritmust, a vezetőedző nagyon kellemes tapasztalatokat szerzett velük kapcsolatban, ugyanakkor a játékrendszert még be kell gyakorolni. A Fradi európai stílusú játékra törekszik, a szoros és a zónavédekezés megfelelő variálásával. A jelek azt mutatják, hogy a nyári igazolásokkal megváltozott a játék ritmusa, elöl sokkal közelebb tudnak kerülni a kapuhoz, ami azt eredményezi, hogy minden támadásukban benne van a gólveszély.

Érdekes választ adott Varga Zsolt, amikor Szombathy Pál műsorvezető megkérdezte: hány százalékban van már kész az új Fradi.

Szerinte most még csak 40 százaléknál tartanak. A Magyar Kupa-selejtezők után nagyobb számot mondott volna, az Egerben játszott 10:10-es döntetlent követően látja, hogy nagyon sok még  a tennivaló. Az már most látszik, hogy a középerős csapatokat sokkal könnyebben győzik le, mint tavaly, a rangadók ritmusát kell még megtalálni, hogy azokon is stabil legyen a teljesítmény. Az Eger-meccsen még hullámzó volt, többször szétesett a csapat játéka.

Ami a bajnokságot illeti, Varga Zsolt értékelése szerint négy csapat, a Szolnok, az Eger, az OSC és az FTC közel került egymáshoz, e körön belül az adott pillanatban éppen jobb formában lévő, felkészültebb csapat legyőzheti a másikat. Így természetesen minimális elvárás a négy közé jutás, a többi sok mindenen múlik, azon például, hogy miként áll majd össze a játék, s mennyire tudják a szezon végéig formában tartani a játékosokat.

A játékstílus kapcsán azt emelte ki, hogy nagyon fontos a gyorsaság, az, hogy a fontos pillanatokban gyorsan tudjanak jó döntést hozni a játékosok. Ezzel lehet az ellenfelet hibára kényszeríteni, illetve kihasználni a hibáikat.

A hétvégén Splitben Eurokupa-selejtezőket vív a Fradi, horvát és német ellenféllel szemben. Két győzelem a cél és az, hogy a kupasorozatban legalább a legjobb négyig jusson a Fradi. Sok múlik majd azon, hogy a BL-ből kik fognak "leesni" az Eurokupába, de ők döntőt szeretnének játszani és azt megnyerni.

A vezetőedző szerint a magyar bajnoki címnek nagyobb a presztízse mint az Eurokupa-győzelemnek, de a BL-trófea megnyerésére ez már nem áll.

A TELJES BESZÉLGETÉS: