FACEBOOK

Benedek Tibor vállalta a felelősséget - elfogadták a beszámolóját

Benedek Tibor vállalta a felelősséget - elfogadták a beszámolóját
hozzászólás, 2016.09.21.

Az MVLSZ elnöksége kedden este tartott ülésén értékelte válogatottjaink idén nyári szereplését.

A vlv értesülése szerint a felnőtt válogatottak két szövetségi kapitánya és a két nem utánpótláscsapatainak két felelőse irásban számolt be a nyári munkáról, majd a szóbeli kiegészítéseket és a kérdések megválaszolását követően egyenként szavaztak Benedek Tibor, Horkai György, Faragó Tamás és Bíró Attila beszámolójáról. Valamennyit elfogadták.

Az ülésen szó volt a közelgő tisztújító közgyűlésről is, amelyet várhatóan a legutóbbihoz képest korábbi időpontra (tehát nem december végére) hívnak össze. A részletekről a következő elnökségi ülésen döntenek az illetékesek.

A szövetség hivatalos tájékoztatása szerint az ülésen kiderült, hogy férfi válogatottunk nemnevez a Világliga idei küzdelmeire.


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Elküldtem a beszámolómat, amit az ülésen szóban kiegészítettem. Voltak kérdések egy-két elnökségi tagtól, utána az elnökség elfogadta a jelentésemet.

- A beszámolód tartalmáról lehet valamit tudni?

- A tartalma hasonló, mint az elmúlt  négy év alatt benyújtott beszámolók esetében. Foglalkoztam az előzményekkel, magával a versennyel, a játékosok teljesítményével, a saját teljesítményemmel, egy összefoglaló - ez általában ilyen. Ami a konkrétumokat illeti, nagyjából ugyanazokat tartalmazza, amik már különböző nyilatkozatokban nyilvánosságra kerültek az olimpia óta, azokkal az elemekkel kiegészítve, amik nem biztos, hogy a nyilvánosságra tartoznak. Ilyen például a  játékosokkal kapcsolatos egyéni értékelésem.

- Az egész összegzése, konklúziója? Leírtad, hogy többet vártál, többre volt képes a csapat?

- Abszolút. Ez egy jó csapat volt, nagyon jó játékosokkal, talán a szerbeket nem számítva a legjobb összeállítású válogatott, bár nyilván a korarány és az elmúlt évek döntőbeli rutinja nálunk nem volt olyan jó, de ha posztonként hasonlítjuk össze a játékosokat a többi válogatott vízilabdázóival, akkor nagyon erősek voltunk, legalábbis papíron. Az adott mérkőzéseken pedig mindig voltak jobb és rosszabb teljesítmények, ahogy ez máskor is lenni szokott. Hogy ez az olimpia nem sikerült, nem szereztünk érmet, az az én felelősségem, hiszen én voltam az, aki ezt a csapatot irányította.

- Ez a felelősség miben érhető tetten, kérhetek erre egy konkrét példát?

- Például az én felelősségem, hogy nem tudtam kellően felhergelni a játékosokat a Montenegró elleni negyeddöntőre.

- Esett szó a továbbiakról?

- Nem. Az elnökség írja ki a közgyűlés időpontját, ez a fórum választ majd új elnökséget.

- A szerződésed az év végén jár le, s Kemény Dénes MVLSZ-elnök azt nyilatkozta, hogy a férfi szövetségi kapitányi poszt ügyében szerinte már az új elnökségnek kell majd döntenie.

- Az éremnek két oldala van. Az elnökség eldönti, hogy mit akar és én is eldöntöm, hogy mit akarok, ez szerencsére nem csak arról szól, hogy mit akar az egyik fél.

- A két oldal nem ugyanazt akarja?

- Ez majd kiderül.