FACEBOOK

Magyarország-Ausztrália 16:15

 Magyarország-Ausztrália 16:15
hozzászólás, 2016.07.17.

Három győzelemmel kupagyőztes a magyar válogatott és a két erősebb ellenféllel szemben az utolsó másodpercekben vívta ki a sikert, ami külön nagy érték. Folyamatosan frissülő vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Benu Kupa, 3. nap

Horvátország-Grúzia 17:3 (4:0, 6:0, 3:3, 4:0)
G.: Petkovics 5, Burics, Mavan, Setka, Bukics, S. Sukno 2-2, Loncsar, Krapics, ill. Bitadze, Jakhaia, Jelaca

Magyarország-Ausztrália 16:15 (4:2, 5:6, 6:5, 1:2)
Hajós Alfréd nemzeti Sportuszoda (fedett), v.: Sztavridisz (görög), Schwartz (izraeli)
Magyarország: Decker A., Erdélyi 3, Vámos 2, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 5, Tóth M. 2. Cs.: Zalánki 3, Manhercz K., Hosnyánszky 1, Kis G., Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Ausztrália: Dennerley, Cambell 3, Ford, Coterril, Gilchrist, Younger 6, Kayes 2. Cs.: Power, Roach 1, Swift, Howden 2, Emery 1. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. -
Kipontozódott: Power


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR nyilatkozata közvetlenül a lefújás után a vlv-nek: 


- Jó volt a támadójátékunk! Végig mi vezettünk az egész meccsen. Hiába jöttek föl, mindig sikerült újra gólt lőni. Ezt az egész tornán nagyon erősnek éreztem a csapat részéről.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Younger első gólja

1:1 - Varga Dániel első gólja

2:1 - Tóth Márton első gólja

3:1 - Varga Dániel második gólja

4:1 - Vámos első gólja

4:2 - Younger második gólja

4:3 - Younger harmadik gólja

4:4 - Campbell első gólja

5:4 - Hosnyánszky gólja

6:4 - Vámos második gólja

6:5 - Younger negyedik gólja


7:5 - Zalánki első gólja

8:5 - Tóth Márton második gólja

8:6 - Howden első gólja

8:7 - Campbell második gólja

9:7 - Erdélyi első gólja

9:8 - Younger ötödik gólja

10:8 - Varga Dániel harmadik gólja, ötméteres

10:9 - Campbell harmadik gólja

11:9 - Zalánki második gólja

11:10 - Emery gólja

11:11 - Younger hatodik gólja

12:11 - Varga Dániel negyedik gólja, ötméteres

12:12 - Kayes első gólja

13:12 - Zalánki harmadik gólja

13:13 - Howden második gólja

14:13 - Erdélyi második gólja

15:13 - Erdélyi harmadik gólja

15:14 - Roach gólja

15:15 - Kayes második gólja

16:15 - Varga Dániel ötödik gólja, ötméteres



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor, gratulálok a tornagyőzelemhez és ehhez a győzelemhez is. Nem tudom, most tudsz-e a három nap tükrében értékelni?

- Igen, tudok. Összességében sok mindennek nagyon örülök. Jó torna volt, mind a két fontos meccsen nagyon sokszor talpra tudtunk állni, sokszor láttam nagyon jó egyéni teljesítményeket, harcos játékosokat és ez nagyon jó kiindulás, mert ez még valóban csak egy kiindulás. Ezen a nyáron már voltak jó mérkőzéseink, már sok jó csapatot legyőztünk és ennek az önbizalmát kell magunkkal vinnünk. Minden egyes meccs 0:0-ról indul és ugyanolyan tétje van, akármi történt itt vagy korábban, a montenegrói tornán vagy fog történni Szerbiában - az olimpiára kell csúcsformában lennünk.

- Egyelőre úgy tűnik, hogy lelkileg nagyon erős a csapat, ezt mutatják a meccs végi győzelmek. Ezt lehet tartani, lehet fokozni, majd az adott helyzettől függ? De az olimpián erre nyilván szükség lesz.

- Fokozni nem kell. Minden egyes meccset meg kell nyerni, így egy góllal és akkor boldogok leszünk. :-) Megvan ennek a pszichológiája és örülök, hogy ez most a mi oldalunkon áll.

- Milyen fontos feladatok vannak még Rióig?

- A jövő hét teljes mértékben a szerbiai edzőtáborról fog szólni. Hétfőn szünet lesz, utána négy közös kétkapu lesz a szerbekkel, amiből a negyedik már egy félhivatalos barátságos mérkőzés lesz. Ezután a játékosok kapnak három nap szünetet. Tehát az egész hét csak erről a négy kétkapuról fog szólni.

- Köszönöm szépen Tibor.

(Lejegyezte: Enikő)



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Gratulálok neked a tornagyőzelemhez, meg ehhez a három naphoz! Ez nagyon kemény három nap volt, kérlek, hogy értékeld!

- Igazából szerintem ez az utolsó meccs volt a legfontosabb – a horvát meccsel egyetemben, persze.  :-) A szerbekkel az olimpián igen korán játszunk, reggel 9 órakor, és ezt próbáltuk előrevetíteni, kipróbálni, hogy milyen lesz. Úgy gondolom, hogy jól sikerült, megnyertük a kupát veretlenül, és az utolsó pillanatban tudtunk ma is, illetve a horvátok ellen is nyerni. Ez nagyon szép dolog, meg a csapat erejét is mutatja, hogy még ekkor is van tartás bennünk, úgyhogy boldog vagyok. Most egy kis pihenő következik, aztán kedden megyünk Szerbiába.

- Hogy érzed, mennyire kezd összeállni a csapat a végleges formáját tekintve?

- Úgy érzem, hogy jó lesz, meg már most is jó. Nagyon erősek vagyunk, lehet ránk számítani.

- Mennyire kellett, hogy nagyon erős ellenfelekkel szemben lemérjétek az erőtöket? Korábban, a felkészülés eddigi szakaszaiban nem voltak ilyen meccseitek.

- Azért akkor is játszottunk Horvátországgal, Montenegróval, a montenegrói tornán másodikok lettünk, ahol ugye még bő kerettel voltunk. De kellenek a kemény mérkőzések, hogy felmérjük, hogy hol tartunk, meg hogy milyen erősek vagyunk. Én úgy gondolom, hogy nagyon erősek vagyunk.

- Köszönöm szépen, Marci! Jó munkát!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci, gratulálok. Furcsa helyzetben vagy, mert olyan teljesítményt nyújtottál, amivel szerintem a világ bármelyik csapatába be lehetne kerülni, viszont a jelenlegi helyzet szerint utazol de nem leszel nevezve az olimpiára. Milyen volt ez a torna, illetve hogy értékeled a helyzetedet?

- A helyzetemről már rengeteget beszéltem, úgyhogy azt már külön nem szeretném elemezni. Ugyanígy csinálom tovább a dolgomat, ugyanilyen alázattal, szorgalommal és a csapat segítségére leszek az első meccsig, ebben egészen biztos vagyok, lehet rám számítani.

A tornát nagyon hasznosnak és jónak értékelem, hiszen ilyen mérkőzések kellenek a csapatnak, mint amilyen a mai volt, az utolsó másodpercekben dőlt el. Ezekből tudunk építkezni, nem a tegnapiból. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, még van szűk három hetünk, amit szerintem főleg gyorsításra, a taktikai elemek csiszolására fogunk fordítani, úgyhogy szerintem ideálisan alakul a felkészülésünk.

- Két meccsen is az utolsó másodpercekben szereztétek meg a győzelmet. Ez mennyire pszichés, mennyire mutatja az erőt?

- Minden ilyen mérkőzés erősít minket pszichésen, lelkileg. Messzemenő következtetést nem szeretnék ebből levonni, de tényleg ilyen mérkőzések kellenek egy olimpiai felkészülésben.

- Mire számítasz, mire jut a csapat Rióban?

- Tippelni nem szeretnék. Szerintem jók leszünk, úgyhogy az ellenfelek inkább tőlünk fognak tartani, mint mi tőlük. Most lesz egy szerbiai edzőtábor, ott még erősebb ellenféllel, a szerbekkel fogunk játszani. Augusztus 6-án reggel kilenckor eldől, milyen formában van a csapat.

- Köszönöm szépen Marci.

(Lejegyezte: Enikő) 

Várható: vlv-fotók és a meccs góljai.


BENEDEK TIBOR az M4 Sportnak elmondta, hogy a mai mérkőzés az egyik trieszti meccsre emlékeztette.

- A kvalifikációs tornán, Kanada ellen 14:14 volt, ezeket a meccseket is meg kell nyernünk. Ha a mérkőzés úgy alakul, hogy a védelmük nem elég erős akkor túl kell lőni az ellenfelet és ezen a meccsen abban voltunk nagyon jók, hogy sose vezetett az ellenfél, mindig behoztak minket, újra vezettünk, behoztak minket, újra vezettünk és ezen az egész tornán ez jellemző volt ránk, hogy lelkileg nagyon jól bírtuk, úgyhogy ebből a szempontból meg vagyok elégedve. Varga Dani is háromszor odaállt ötméterest lőni, a legvégén is, úgyhogy ezek nagyon jó jelek, erős a csapat lelkileg és ennél még erősebbek leszünk és a védekezésünk is javulni fog.

- Emlékszem rá, hogy említette még a torna előtt, hogy szeretne egy jól támadó csapatot, egy gyors csapatot látni itt a tornán és mellette még fontosak a győzelmek, hogy tényleg az önbizalom is a helyére kerüljön. Akkor ebből a szempontból maximálisan elégedett lehet.  Ha összességében nézzük a tornát?

- Elsősorban azért a horvát meccset meg a mait kell figyelembe venni. Ma nekem nagyon hiányoztak a blokkok, egy vagy kettő volt összesen az egész meccsen. Van olyan meccs ahol kilencet, tízet blokkolunk zónában. Az ausztrálok ellen azért egy picit más, mert annyit mozognak, hogy nem marad energia a blokkokra. Az ausztrál elleni mindig egy speciális játék, de jó, hogy játszhatunk ellenük, hiszen csoportellenfeleink lesznek Rióban. Úgyhogy ebből a szempontból maximálisan elégedett vagyok, azt a két meccset, ami fontos volt ezen a tornán, végig nagyon nagy akarattal és küzdéssel meg is nyertük.

- Most a közeljövőben mi lesz a legfontosabb feladat?

- Holnapután megyünk Belgrádba és ott  a szerb válogatottal lesz három közös edzés, a negyedik pedig egy barátságos mérkőzés, úgyhogy most megint egy nagy játékterhelést kapnak a fiúk, hiszen itt van három meccs, ott lesz négy és aztán utána még mindig van tíz napunk, hogy tudjunk még edzeni és azokat a pici dolgokat még helyre tenni amik kiderülnek ezalatt a hét mérkőzés alatt.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL, a győztes gól szerzője az M4 Sportnak azt mondta: örül, hogy olyan élménye is van most már neki és a csapatnak is, hogy egy utolsó támadással szerzik meg a győzelmet.

- Adott esetben az olimpián dönthet egy ilyen gól is, most már tudom, hogy ez az ötméteres ugyanolyan mint az összes többi, bár úgy látom, a közönség jobban örült, mint a másik kettőbek :-)

Szerintem ez a Benu Kupa jó felkészülési torna volt, jó lett volna, ha mind a három meccsünk kemény és szoros. De kettő mindenképpen hasznos volt. Vannak tanulságok a mai mérkőzésen, érezhető volt, hogy az ausztrálok is könnyen áttörik a védelmünket és magabiztosan játszanak, legalább annyira  mint mi. És meg kell találni ilyen helyzetben, amikor oda-vissza gól van, olyan pici változtatást ami még mindig a mi játékunk, ők viszont kijönnek a komfort zónából, elbizonytalanodnak. Mert egy ilyen meccsen akkor nyílik szét az olló amikor két-három támadás egymásután nem végződik góllal, ez ma nem történt meg, majd legközelebb, ráérünk még.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


TÓTH MÁRTON az M4 Sportnak elmondta, lelkinek természetesen nehéz feldolgoznia, hogy nem jut ki az olimpiára a csapat tagjaként. Neki most az a feladat jutott, hogy a legjobb tudásom szerint segítse a csapatot a felkészülésben, és ezt is megtiszteltetésnek tartja.

- Kiutazom, a csapat akklimatizálódik egy héttel hamarabb, velük leszek és segítem továbbra is az edzéseket, és az első mérkőzés után fogok hazautazni, amikor már effektíve változtatni nem lehet a csapaton.

- Nagyon jó úton járunk szerintem, ilyen mérkőzések kellenek, ahol az utolsó negyedben, az utolsó percben dőlnek el a dolgok. Vannak még sérültek, ők fel fognak épülni, van még három hetünk, ez nyilván a pörgetésről, a gyorsításról fog szólni, úgyhogy szerintem minden adott ahhoz, hogy egy sikeres oOlimpián vegyünk részt.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A Benu Kupa végeredménye:

1. Magyarország,

2. Horvátország,
3. Ausztrália,
4. Grúzia