FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 9:11

Magyarország-Horvátország 9:11
hozzászólás, 2016.06.23.

A Jadran Kupa első napján kikaptunk a horvátoktól. Benedek Tibor és a háromgólos Manhercz Krisztián értékelése.

Jadran Kupa, 1. nap, Herceg Novi (Montenegró)

Magyarország-Horvátország 9:11 (3:3, 2:3, 2:1, 2:4)

Herceg Novi, v.: Ivanovszki (montenegrói), Szavinovics (horvát)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy 1, Madaras, Erdélyi, Vámos 1, Zalánki 1, Decker Á., Szivós, Varga Dániel, Bátori 1, Kis G.,  1, Hárai, Tóth M. 1, Manhercz K. 3. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Horvátország: Pavics, Buljubasics 1, Petkovics, Krapics 1, Jokovics 3, Bukics 1, Vukicsevics 1, Buslje, S. Sukno 2, Pavlovics, Setka, Macan 2, Bijac (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 6/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2

A magyar csapat kapuját végig Nagy Viktor védte.

VLV-VIDEÓK (a stáb, Katona Norbert felvétele):


Tóth Márton csavargólja


Bátori gólja


Manhercz Krisztián-gól


Zalánki gólja


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Sajnos sok olyan gólt kaptunk, amiket az edzőmérkőzéseken is, nem tanultunk azokból a hibákból, amiket elkövettünk. Ráadásul az emberhátrányainkat rosszul védekeztük, nyolcból hatot kaptunk, ezen mindenképpen javítani kell.

Végig ők vezettek, több góllal is, de sokáig be tudtuk hozni a hátrányt, még 7:5-ről is kiegyenlítettünk. Az derült ki, hogy pár dologban még sokat kell fejlődnünk, de hát hosszú a felkészülés, biztos, hogy lesznek még ilyen eredmények. A lényeg az, hogy legyen fejlődés. Egyébként valamennyire most is volt, támadásban, de sajnos a hátrányos védekezésünk nem működött.

- A három balkezes egy időben volt vízben?

- Nem.

- Ezzel együtt, nem emlékszem, hogy London óta három balkezes lett volna egy időben a csapatban. Ez hogy vált be?

- Hát..., kikaptunk. Nem tudok erről még ítéletet mondani, most nem sikerült, mert kikaptunk, de ezek kísérletek, voltak jó dolgok a mai meccsben is. Holnap más lesz.

- Holnap hányan nem játszanak?

- Tizenötöt írunk be, úgyhogy négyen nem lesznek nevezve.

- Köszönöm, jó pihenést!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Ez már az ötödik meccsünk volt egymásután a horvátokkal, bár az eddigi edzőmeccsek után ez most egy komoly mérkőzés volt, rengeteg néző is ellátogatott a torna nyitó találkozójára. Mindkét oldalon mindenki nagyon komolyan vette a játékot. Több alkalommal is elhúztak két góllal, de mindig vissza tudtunk jönni, aztán a negyedik negyedre 7:7-tel fordultunk, de abban a játékrészben négy gólt kaptunk és ez eldöntötte a mérkőzést.

Nyilván voltak problémáink, amik arra vezethetők vissza, hogy még nem gyakoroltunk sokat, alakul a csapat, mindig más összeállításban játszunk. Szerintem ennél már csak jobb lehet és jobb is lesz.

- Mennyire voltatok elkeseredve a végén?

- Nyerni szerettünk volna, főleg a horvátok ellen, mindenkinek adott volna egy kis pluszt, ha ez sikerül, s győzelemmel kezdjük el a nyarat, de ezen már nek szabad rágódni. A hibákat ki kell elemezni, ki kell javítani, ezeket már nem szabad elkövetnünk, az elkerülhető, "buta gólok" számát sokkal lejjebb kell vinnünk, s ha ez sikerül, akkor nyerni tudunk bárki ellen.

- Tibor említette, hogy főleg az edzőmeccseken már egyszer elkövetett hibák megismétlése bosszantotta...

- Valóban voltak olyan hibák az emberhátrányos védekezésben, amiket már az első edzőmeccs után észrevettünk, s aztán megismétlődtek. Azért még csak másfél hete kezdődött a közös munka, ennek több mint a háromszorosa előttünk áll, nyilván mind a stábnak, mind a csapatnak az lesz a célja, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljük, s a játék minden más elemében is tudjunk javulni.

- Elöl hogy ment?

- Kilenc gólt lőttünk, ez nem rossz, ezzel már lehet meccset nyerni. Voltak kihagyott helyzeteink, mindig is lesznek de elsősorban a védekezésben kell javulni, mert a meccs a buta gólokon, a buta védelmi hibákon ment el.

- Mit szólsz ahhoz, hogy a spanyolok majdnem megverték a házigazda Montenegrót?

- Megnéztük az első két negyedet, félidőben jöttünk el, 4:2-es spanyol vezetésnél, de előtte már 4:1 is volt. A meccs képe alapján benne volt a spanyol győzelem, jól védett a kapusuk. Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ezt a meccset döntetlenre tudják hozni a hazaiak, de sikerült nekik.

- Holnap a spanyolok lesznek az ellenfelek. Mit vársz a meccstől?

- Azt, hogy ma, védekezésben tapasztalt hibákból minél kevesebbet kövessünk el. Szigorúbb védekezésre lesz szükség akkor is, ha a spanyolok teljesen más játékot játszanak, sokkal többet mozognak. Továbbra is mindenkiben meglesz a plusz egyéni motiváció, hiszen az a torna lehetőség arra, hogy az ember bekerüljön a riói csapatba. Kellenek is az ezzel járó extrák ahhoz, hogy az egész csapat jól játsszon.

- Köszönöm a beszélgetést, jó pihenést és gratulálok a három gólodhoz!


A nyitó nap másik mérkőzésén:

Montenegró-Spanyolország 5:5 (0:2, 2:2, 1:0, 2:1) (Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)
G.: Ivovics 2, Petrovics, Darko Brguljan, Radovics, ill. Echenique 2, Espanol, Tahull, Mallarach

A hazaiak az utolsó másodpercben egyenlítettek.


A magyar keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


A torna további programja:

Június 24., péntek

19.15 Magyarország-Spanyolország
21.00 Montenegró-Horvátország

Június 25., szombat

19.15 Horvátország-Spanyolország
21.00 Montenegró-Magyarország