FACEBOOK

Bárány Attila a Reggeli Startban

Bárány Attila a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.06.02.

Csapata vesztesként is büszke lehet az idei bajnoki döntőre, két év alatt eltüntette a különbséget az Eger és a Szolnok között - derült ki Bárány Attila ügyvezető elnök szavaiból. Az egri sportvezetőt a csütörtöki Reggeli Startban kérdezte Szombathy Pál.

Bárány Attilának játékosként és sportvezetőként is volt része bajnoki döntőben korábban, s úgy látja, idén nagyon kevésen múlt, hogy nem ők lettek az aranyérmesek.

A bajnoki döntő első meccsén a Szolnok jobb volt, a másodikra azonban "megérkeztek a döntőre", ötméteresekkel kaptak ki, s aztán egymásután kétszer legyőzték a bajnoki címvédőt.

A klubelnök megjegyezte, hogy a Szolnok ellen már korábban is értek el sikereket, hiszen győztek a Magyar Kupa döntőjében és a tavalyi BL final six helyosztóján is a riválisuk ellen.

A klub számára tavaly az volt a legnagyobb erősítés, hogy ugyanazzal a csapattal vághatott neki az újabb szezonnak. Az elnök értékelése szerint ez a taktika bejött, a csapatban nagyon sok munka van, a bajnokság végére teljesen összeállt és idén erősebb mint tavaly. Bárány Attila külön kiemelte az egri szurkolókat, akik egész évben nagy támogatást adtak, külföldre is rendszeresen elkísérték a csapatot, átlendítették a játékosokat a holtponton.

A ma kezdődő budapesti BL final sixre térve Bárány Attila leszögezte: papírforma itt már nincs, hat nagyon erős csapat vesz részt a tornán, Európa legjobbjai. Kell a mai győzelem, az elődöntőbe jutás az előrelépés mellett azért is, mert ha ez sikerül, akkor az Eger mindhárom napon érdekelt lesz a tornán, s ez fontos a hazai közönségnek is.

Az Egernek ma különösen nagy szüksége lesz az egységes, jó védekezésre és arra is, hogy egy-két játékos nyújtson kimagasló egyéni teljesítményt. Ami az ellenfelet, a Jug Dubrovnikot illeti, Bárány Attila szerint a tavaly megismert csapat jelentősen átalakult, távozott három-négy jó játékos, de a helyükre világklasszisok jöttek. Kulcskérdés lehet legjobbjuk, a brazil Felipe Perrone semlegesítése, amit nem egyetlen védőjátékosnak, hanem a csapatnak kell megoldania.

A teljes beszélgetés: