FACEBOOK

Szolnok-Partizan Belgrád 12:9, Jug Dubrovnik-OSC 10:7

Szolnok-Partizan Belgrád 12:9, Jug Dubrovnik-OSC 10:7
hozzászólás, 2016.05.18.

A Szolnok hozta a kötelezőt, az OSC helytállt Dubrovnikban. Eredmények, nyilatkozatok, gólok, fotók.

Bajnokok Ligája, főtábla, 10. forduló

B csoport

Szolnok-Partizan Belgrád 12:9 (3:4, 5:2, 2:0, 2:3)
G.: Alekszics 4, Mezei, Younger, Varga Dénes, 2-2, Fülöp B., Madaras, ill. Gogov 3,Szubotics, Drasovics 2-2, Vico, Aszanovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (Sport TV):

0:1 - Szubotics első gólja, ötméteres

0:2 - Vico gólja

1:2 - Mezei első gólja

2:2 - Younger első gólja

2:3 - Gogov első gólja

2:4 - Gogov második gólja

3:4 - Alekszics első gólja

3:5 - Szubotics második gólja

4:5 - Fülöp Bence gólja


4:6 - Gogov harmadik gólja

5:6 - Alekszics második gólja

6:6 - Mezei második gólja

7:6 - Alekszics harmadik gólja

8:6 - Varga Dénes első gólja

9:6 - Younger második gólja

10:6 - Varga Dénes második gólja

10:7 - Drasovics első gólja

11:7 - Madaras gólja

11:8 - Drasovics második gólja

11:9 - Aszanovics gólja

12:9 - Alekszics negyedik gólja



Cseh Sándor a Sport TV-nek


- 12:9-re győzött tehát a Szolnok a Partizan Belgrád ellen. Ez egy papírforma eredmény, de azért nem volt ennyire egyszerű, kalandos volt, az eleje nehezen indult.

- Hát ez szép szó, hogy nehezen. Kicsit hasonlított a Dubrovnik-meccsre, amikor három nappal a meccs előtt jöttünk össze, és az első két negyedben raktuk össze a védekezésünket. Most is ezt éreztem, bementünk, látszott, hogy nagyon nem vagyunk ott a meccsben, de az volt benne a jó, hogy amiket közben folyamatosan átbeszéltünk, hogy mit kéne másképp csinálni, ezeket meg is csináltuk és 6:4-ről 10:6-ra fordítottunk. Ez volt a legjobb periódus, 6:4-ről 10:6-ra. Az eleje, és ami utána történt, az nagyon felejthető. Voltak játékosok, akik küzdöttek és jól játszottak, de összességében azért sok jót nem tudok mondani.

- Mit mondtál nekik? Mit kértél a fiúktól az időkérésnél az elején, meg az első negyed végén, hogy így helyreállt a dolog?

- Nagyon sok apró taktikai dolog volt. Volt olyan, hogy a szünetben egy táblára négy különböző taktikai rajzot raktam föl. Én azt éreztem, hogy szétszórtak vagyunk, nem figyeltünk oda, hogy mit csinál az ellenfél. Ami egyébként nem csoda, tehát ezzel nincsen semmi probléma, hogy ez ma így alakult, mert nyilván ez a bennünk rejlő maximalizmus az, aminek még ez sem elég. Két Eger-meccs között megverni három-négy góllal a Partizant egy valamennyire tartalékos csapattal, bőven elég. Inkább azt mondom, hogy a szombat kell, hogy megmutassa, hogy ez most egy kis fáradság volt, egy kis kisiklás, mert akkor sokkal több kell. Játékosoktól és csapatszinten is sokkal, de sokkal több.

- Ezek a kényszerű változtatások, amiket eszközölnöd kellett, ezekről hogyan vélekedtél a meccs után?

- Ezt nyilván nem az én tisztem eldönteni. Aaron nagyon jól játszott kapás szélen, Daninak szerintem jót tett, hogy egy kicsit birkózott, és megdicsérném külön Fülöp Bencét és Hangay Zolit, mert ők nem is szoktak játszani a BL meccseinken, de nagyon jól szálltak be a vízbe, jól játszottak, bár Bence csinált a végén egy olyan hibát, amit már meg is beszéltem vele azóta, de azt a hibát, ha nem vesszük, akkor ők nagyon jól játszottak, Decki is jól védett. Összességében: mindenki csinálta a dolgát, de ez kevés volt. Most azt szeretném, hogy ha hazamennek, akkor ne legyen az, hogy most azért volt gyenge, mert már nem volt tét, vagy mert fáradtak voltunk, hanem úgy kell lefeküdni, hogy ez kevés. A vízilabdában teljesen mindegy, hogy van-e tét vagy nincs. Ha mi nem hajtunk, ha mi nem toljuk el az ellenfelet, akkor az ellenfél eltol, vagy meghúzza a nyakunkat. Ezzel mind meg kell küzdenünk nap mint nap és ezzel helyenként nem tudtunk megküzdeni.

- Kicsit tekintsünk a jövőbe, final six. Milyen elvárásokkal vág neki a csapat?

- Az az igazság, hogy a final six az elmúlt években is mindig úgy nézett ki, hogy kiegyenlített volt az erőviszony, a napi forma dönt. Én azt gondolom, hogy nekünk a legfontosabb az egri döntő, mert ugye az a jövőjét is befolyásolja azért a csapatnak, a jövő évi BL-indulást, illetve mi mindenféleképpen bajnokok szeretnénk lenni. Most azon elkezdeni gondolkozni, hogy mi lesz a final sixen, teljesen felesleges, de én azt gondolom, hogy a bajnoki döntő után is abszolút a napi forma dönt. Egész egyszerűen oda kell menni, nem kell túlgondolkodni, nem kell túlidegeskedni, hogy Magyarországon van, hogy ki az ellenfél, oda kell menni és jól kell játszani. Nekünk nagyon keményen kell játszani, és aztán annak megvan az eredménye általában.

- Cseh Sándor, köszönöm szépen, gratulálok és sok sikert a bajnoki döntőhöz is.

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Attila a Sport TV-nek


- Gratulálok!

- Köszönöm szépen!

- Szokták mondani, hogy kapusok közötti különbség dönti el a meccset, hát azért helyenként az volt az érzésünk, hogy most is ez van. Az elején nehezen indult a csapatnak. Milyen volt ez a meccs belülről a kapuból?

- Köszöntöm a nézőket! Nehéz volt, mert egy ilyen pörgő állapotból, amiben voltunk vasárnap fél kilenctől, utána idejönni egy ilyen fontos BL-mérkőzésre, amin igazából győznünk kellett, tehát tétje volt az egésznek. Azt gondolom, nagyon nehéz feladat, és ezt mutatta. Bármennyire is gondoltuk, hogy nehéz lesz, tudtuk, ez mutatta, hogy az elején döcögött a játék, de van annyira jó csapat ez a Szolnok, hogy ezt meg tudta oldani, profi hozzáállással megfordítottuk a mérkőzést, és megnyertük. Nekem egy kicsit nosztalgikus is volt a hangulatom, azért sem pörögtem annyira, mert azért én itt voltam a Szolnok kezdeteitől fogva, amikor ez a klub úgymond nagy klubbá vált, és kicsit olyan megható volt ez az egész számomra, mert talán az utolsó meccseim között lesz ez most, ha lesz – amit nyilván még nem tudok -, úgyhogy ez külön boldogsággal töltött el, hogy így tudtam teljesíteni, és sikerült ezt a meccset így megnyernünk. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Cseh Sándornak azt a munkát, amit belém fektetett, a klubvezetésnek azt az egészet amit nekem a vízilabdához tudtak adni. Nagyon remélem, hogy folytatódik még egyszer ez a történet, és remélem, hogy egy olimpiai aranyéremmel tudom meghálálni ezt.

- Mi is reméljük! Nagyon szépen köszönjük, és gratulálok és sok sikert majd a final sixhez is.

(Lejegyezte: Kerbi)



Mezei Tamás a Sport TV-nek


- Szia! Gratulálok. Nehezen indult az eleje, aztán volt egy remek második negyed, ahol fontos gólt lőttél te is. Miért döcögött így az eleje? Itt az derült ki nekem a nyilatkozatokból, hogy kicsit fejben nem volt ott a csapat.

- Nem tudom megmondani. Kicsit dekoncentráltak voltunk, ez szerintem látszott kívülről is az egész meccsen. Az elején bekaptunk két gyors gólt, és utána kellet fölállnunk. Én nem vagyok ennyire negatív, azt gondolom, hogy ez a csapat föl tud állni, fel is állt, és meg tudtuk nyerni a meccset. A legfontosabb igazából az volt, hogy megnyerjük. Nem játszottunk jól, de a lényeg az az, hogy miénk a három pont.

- Azt szokták mondani, hogy a kötelező győzelem mindig a legnehezebb. Nyilván tőletek is elvárta mindenki a sikert, de azért láttuk, hogy mégiscsak egy szerb csapat, és a szerbek tudnak vízilabdázni.

- Igen, azért mégiscsak egy nagyon jó játékos, volt játékos ül a kispadon, akinek nagyon-nagyon jó taktikája van. Azért ezek a szerbek fiatalok, úsznak, lőnek. Igazából a vízilabda ilyen egyszerű, ezt is szokták volt mondani. De azért azt gondolom, hogy a végére mi is odatettük magunkat és sikerült a második-harmadik negyedben ezt a magunk malmára fordítani. Onnan a negyedik negyed elején-közepén megint egy kicsit kiengedtünk, de azt gondolom, hogy a végeredmény számít és én egy kicsit már a szombati meccsen vagyok.

- Igen, egy kicsit a szombati meccsen vagytok már, viszont még előrébb néznék egy kicsit. A final sixről beszéljünk egy pár szót. Mik az elvárások?

- Azt nem tudom, hogy a klubvezetés részéről mik, én mindenképp szeretnék feljebb lépni a tavalyihoz képest, mondjuk nem lesz nehéz mert tavaly hatodikak lettünk. Nem tudom még pontosan a végeredményeket, vagy az Egerrel vagy a Barcelonetaval fogunk játszani a négybe kerülésért, és utána jön az Olympiakosz, ha esetleg sikerül rajtuk túljutni. Azt nem tudom, hogy melyik a jobb a kettő közül. Azért az Egernél érezzük, hogy erősek. A Barceloneta két éve megnyerte a BL-t, tavaly is bronzérmesek lettek. Én személy szerint jobban örülnék, érzek egy kis revansérzetet a Barcelonetaval szemben, úgyhogy jobb lenne, ha őket tudnánk kiütni, mint tavaly ők minket.

- Legyen úgy! Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)

(Címlapkép: Bugány János/MTI)


Jug Dubrovnik-OSC 10:7 (3:2, 2:1, 3:1, 2:3)
G.: Perrone 4, L. Fatovics, Jokovics, Vrlics, Percep, Benics, Obradovics, ill. Decker Á., Bátori 2-2, Kovács G., Graham, Salamon Ferenc

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Végig futottunk az eredmény után, de jól tartottuk magunkat. NémetTonit végül nem neveztem a mérkőzésre a sérülése miatt, ezzel az év során már megszokott felállást alkalmaztuk. Úgy érzem, a maximumot ki tudtuk hozni ebből a meccsből, s ugyan vereséggel, de abszolút elfogadható, vállalható vereséggel zártunk. Ezzel megmaradt az a jó szájízünk, amit a sikeresen megvívott bronzcsata végén éreztünk.

BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Lezártuk az évet. Sajnos a vége nem sikerült jól. Nem tudom, hogy igazából lett volna-e esélyünk nyerni, mert nem szorítottuk meg őket annyira, hogy ez kiderüljön. Amikor fel tudtunk volna jönni, mindig lőttek egy gólt. A meccsről nem nagyon tudok többet mondani. Nehéz, fárasztó szezont zártunk le ezzel, de azt gondolom, csapatként nagyon jól működtünk az egész szezonban, kihoztuk a maximumot.

Megemlíteném, hogy ez volt Kevin Graham utolsó meccse. Öt évet játszottam vele, csak jót tudok mondani róla, akár mint vízilabdázóról, akár mint emberről. Nagyon sajnálom, hogy elmegy és abbahagyja a vízilabdát, sok sikert kívánok neki a civil életben!


Galatasaray-Pro Recco 10:19 (4:5, 3:5, 1:5, 2:4)
G.: M. Janovics 4, Ozbek 2, Biyik, Nikics, Paskovics, Simsek, ill. Prlainovics, Aicardi, S. Sukno, F. Filipovics 3-3, Gitto, Figlioli, Ivovics 2-2, Figari 1

A csoport végeredménye:

1. Pro Recco 25,
2. Szolnok 24,
3. Jug Dubrovnik 22,

4. OSC 9,
5. Partizan Belgrád 7,
6. Galatasaray 1 pont