FACEBOOK

Oroszország-Magyarország 8:18

Oroszország-Magyarország 8:18
hozzászólás, 2016.04.06.

A magyar válogatott egyetlen lépésre a csoportelsőségtől a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán. Helyszíni riportunk nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal, eredményekkel.

A trieszti tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, 4. nap

Oroszország-Magyarország 8:18 (2:6, 3:5, 1:4, 1:3)
Trieszt, Bruno Bianchi uszoda, v.: Putnikovics (szerb), Willis (dél-afrikai)
Oroszország: Fedotov, Ginijatov, Ogyintcov 1, Merkulov 1, Kharkov 4, Krasznov, Kalturin, Balakirjev, Bicskov 1, Kholod, Liszunov 1, Magomajev, Kornyejev. Szövetségi kapitány: Erkin Sagajev
Magyarország: Nagy V., Zalánki 3, Manhercz K. 2, Erdélyi 3, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Bedő 1, Hárai, Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 7/8

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a VLV-nek:

"Meg vagyok elégedve".


VLV-VIDEÓK (M4 Sport és vlv)

M4-videók az MTVA kérésére eltávolítva.



Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok Tibor ehhez a győzelemhez és gyakorlatilag a csoportelsőség küszöbére ért a csapat. Hogyan értékeled ezt a mai meccset?

- Nagyon koncentrált volt a csapat és jó volt őket nézni, mennyire nem voltak feszültek, hanem tudatosak voltak. Akár a bemelegítésnél, akár a mérkőzés kezdeténél, rögtön tudták, hogy ezt a meccset meg akarjuk nyerni.

Az előzetes számításaink szerint, nyilván az orosz csapat volt a legnagyobb ellenfelünk de az eddigi meccsek alapján az orosz csapat lett a leggyengébb ellenfelünk. Ennek azért sok oka van, a sok mérkőzés alatt sok minden történik a csapatokkal. Ebben a csoportban láthatóan Kanada és Franciaország erősebb, mint Oroszország.

Örülünk ennek a győzelemnek, és nemsoká már készülünk a holnapi, szlovákok elleni mérkőzésre.

- Jól láttam, hogy azért ma néhány játékost tudtál egy picit többet parton tartani?

- Igyekeztem, mert a mindennapi mérkőzés nagyon fárasztó fizikálisan és szükség van arra, hogy mindenki egyformán kivegye a részét a terhekből.

- Mit szólsz a Kanada-Románia meccshez?

- Örülök a döntetlennek, ez azért nekünk egy könnyebbség, hogy nem azt kell számolgatnunk, hogyan alakítják az ellenfeleink a mérkőzések eredményeit.

Visszatérve még az előzőhöz: Azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy egy olyan csapat legyünk, – ma már abszolút olyanok voltunk – hogy bárki bármikor vízben lehet, meg tudja oldani a feladatát és így leszünk egyre egységesebbek. Most ezt nagyon láttam.

- Köszönöm szépen, még egyszer gratulálok!

(Lejegyezte: Enikő)



Decker Ádám a vlv-nek

- Szervusz, Ádi. Nem tudom, hogy vagy vele, de én ma nagyon megnyugodtam, pedig az ellenfél nem volt nagyon erős, de azért valahogy így helyreállt minden, nem?

- Szervusz, üdvözlöm az olvasókat. Igen. Az elején egy kicsit altattak minket a bemelegítésnél és azért harciasan kezdtek, de sikerült olyan előnyre szert tennünk, ami után feladták. Az ő mentalitásuk nem olyan, hogy ha szétnyílik a meccs, akkor abból visszakapaszkodnak. Azt láttuk, hogy a franciák és a kanadaiak ellen is jó meccseket játszottak, szerencsére mi most higgadtabbak voltunk. Tibi azt kérte, hogy az a feszültség vagy az a többletvárakozás, ami most bennünk van, ne idegességként jelenjen meg, hanem inkább magabiztosságként. Szerintem ez végig jellemző volt ránk ezen a meccsen, nem adtunk esélyt az oroszoknak.

- Tudtátok az előző meccs eredményét. Ez adott egy kis lelki nyugalmat?

- Mi lett az eredmény?

- Döntetlen lett.

- Döntetlen lett? Nem tudtam.

- Ez azt jelenti, hogy csak meg kell nyerni a meccseket.

- Mindegy, meg kell nyerni a meccseket.

- Tényleg nem is tudtad?

- Nem, mert az előző meccsünk előtt, a kanadai meccs előtt, a német-spanyol meccs volt és az egy picit érdekelte a csapatot és nem jó, ha mással foglalkozunk, mint ami a saját dolgunk. Most, a melegítő medencében mindenki azzal foglalkozott, hogy nekiessünk az oroszoknak.

Igazából én úgy voltam vele, hogy mindegy, mit játszik Kanada, nekünk akkor is mindenkit meg kell verni. Sőt szerintem az is mindegy, hogy kivel játszunk a negyeddöntőben, mert nem hiszem, hogy nálunk van jobb csapat, ha úgy szállunk be a vízbe, hogy mi igenis ki akarunk jutni az olimpiára. Ennek jó igazolása volt ez a meccs, ha ilyen összeszedettek vagyunk, akkor nem lehet semmi probléma.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Enikő)



Bedő Krisztián a vlv-nek

- Nem vezettem statisztikát, de szerintem életedben ennyit egy meccsen nem játszottál a válogatottban, mint most, nem?

- Hát azért nem gondolnám, de tényleg sokat játszottam.

- Már úgy értem, hogy egy meccsen belül a játékidőt.

- Értem-értem, persze, hát sokat játszottam szerencsére. Ennek nyilván az is volt az oka, hogy ennyire el tudtunk szakadni az ellenféltől. Nem gondoltam egyébként, hogy ilyen sima lesz. Ugye háromból háromszor eddig kikaptak az oroszok, ez volt gyakorlatilag az utolsó esélyük, azt hittem, hogy szorosabb mérkőzés lesz, de szerencsére végig uralni tudtuk a mérkőzést és simán, azt hiszem tíz góllal nyertünk, és ezért ugye, Pufi is többet tudott pihenni, nyilván, az esetleges fontosabb meccsre.

- Ilyen meccsen, ami úgy kezdődik, hogy nagyon nagy a tét, aztán úgy végződik, hogy már le lehet vezetni, mennyire élvezed a játékot? Vagy csak küszködsz?

- Nem küszködöm. Nyilván ez abszolút az élvezhető része, amikor ennyire elszakadunk. Ilyenkor tényleg mindenki felszabadultan játszik. Látszott, hogy az előző meccseinkre inkább az volt a jellemző, hogy kicsit görcsösek voltunk, szerintem abszolút ez látszott kívülről. Most meg teljesen, amit mondasz, ez a felszabadult játék volt jellemző ma, úgyhogy remélem, hogy meg tudjuk tartani ezt a játékot, és ugyanezt az eredményt is, ugye, a többi meccsen is, szóval nagy különbséggel tudunk majd nyerni.

- Egy meccs van hátra a csoportból, teljesen egyszerű a feladat; ha nyertek, akkor csoportelsők vagytok, ez közben már kiderült. Hogy vágsz neki a holnapinak?

- Ugyanúgy, mint a többinek. Azért nem teljesen egyszerű, mindenki azt mondja, hogy milyen egyszerű, de azért...

- Hát matematikailag egyszerű, ha nyertek, akkor megvan.

- Matematikailag igen, de azért minden egyes meccsen meg kell küzdenünk az eredményért. Ugyanúgy fogok készülni, remélem ott is ilyen jól tudunk majd játszani.

- Köszönöm szépen Krisztián, jó pihenést és gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Zalánki Gergő a vlv-nek

Gergő, ez egy nagyszerű játék volt. Nyertetek, nagyon nyertetek, három gólt dobtál, és egyik szebb volt, mint a másik, úgyhogy elégedett lehetsz.

- Igen, elégedett vagyok, úgy gondolom, hogy a támadásban a lövéseim jól sikerültek, illetve a védekezést is meg tudtam oldani, úgyhogy ennek is nagyon örülök.

- Valahogy mintha nyugodtabb lett volna ma a csapat, mint eddig. Mi ennek az oka?

- Hát nem tudom, hogy mennyire voltunk nyugodtak, koncentráltak voltunk, az biztos. Gondolom, az segített, hogy az első negyedben ugyanúgy elmentünk, ahogy eddig is az összes meccsen, és sikerült ezt megtartani, az azért adott egy kis nyugalmat, úgyhogy a végére sima lett.

- Holnap eldől a csoportelsőség, ahhoz nyerni kell. Van-e valami különlegesség ebben a meccsben?

- Hát nem lesz az sem egyszerű. Úgy gondolom, hogy a szlovákok azért még jó meccset akarnak játszani. Ők már nem juthatnak tovább, úgyhogy nem lesz könnyű még így sem, biztos beleadnak mindent, oda kell rájuk figyelni.

- Azért remélem sikerül.

- Hát én is nagyon remélem.

- Köszönöm Gergő, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



BENEDEK TIBOR az M4 Sportnak:

- Az utolsó negyedben már mosolyogni is láttuk Benedek Tibor szövetségi kapitányt és hát jó volt ezt a mosolyt látni és hát jó volt nyugodtan végignézni most ezt a mérkőzést. Feszültség az volt, amit említett, ami kell, viszont görcsösség az nem, egy jó játékot láthattunk, egy kiváló játékot. Elégedett?

- Igen, elégedett vagyok. Szerintem akik otthonról néznek minket, és így belegondolnak ebbe a kvalifikációs tornába ezt várták az összes meccsen tőlünk, de hát ez sajnos nem a valóság. Itt az orosz csapat ma azért nem úgy játszott, ahogy tud játszani, mi meg nagyon jól játszottunk, ez hozta a különbséget. De azt gondolom, hogy azért arra nagyon jó volt ez a mérkőzés, hogy önbizalmat kapjunk, akár az emberelőnyünkben, higgyünk még jobban, azért kilencből nyolcat belőttünk ma.  Rengeteg lefordulással, jó egyéni teljesítményekkel, úgyhogy én nagyon örülök azért ennek a mai napnak, örülök a kanadai pontvesztésnek, örülök ennek a nagy győzelemnek, úgyhogy egyelőre jól alakul a nap, aztán majd meglátjuk.

- Mi az, ami most összeállt ezen a mérkőzésen, most magunkkal foglalkozzunk, ne az oroszokkal elsősorban?

- Elsősorban az emberelőnyünk, illetve a lefordulásaink, ezen a tornán azért jellemző, hogy teljesen máshogy vezetnek a játékvezetők, mint mondjuk Belgrádban az Európa-bajnokságon. Nagyon kevés kiállítást adnak, tegnap 7-7 kiállítás volt és az első mérkőzésen is. Itt viszont nekünk le kéne fordulni többször, hogy akciógólokat tudjunk lőni. Ma azért sok akciógólt tudtunk lőni amellett, hogy az emberelőnyeink és jól mentek. Vannak ilyen jó napok, de nem ez a realitás itt a tornán sem.

- Azért a kanadai pontvesztés azt is jelenti, hogy Szlovákia legyőzésével megvan a csoportelsőség és azért sem mindegy, mert adott esetben a másik csoportban is olyan körbe verések voltak, hogy Spanyolország is lehet harmadik és azt meg senki nem szerette volna, esetleg másodikként velük találkozni. Szóval ez is megnyugtató azért? Hogy ilyeneket nézeget egyáltalán a kapitány úr, hogy a másik csoportban, hogy alakulnak a meccsek?

- Szerintem itt mindenki néz mindent, itt olyan felfordulás van a sok furcsa eredmény miatt, hogy egyfolytában erről szól, hogy ezt hogy tudjuk függetleníteni a fejünkben, hogy mi csak a saját dolgunkra koncentráljunk a meccsen. Senki nem akarja azt, hogy az olasz, spanyol vagy magyar összekerüljön egy olyan meccsen, ami eldönti, hogy ki jusson ki az olimpiára. De azt mondom, látható, hogy a kisebb csapatok is nagyon fel vannak készülve és nagyon-nagyon akarnak. Nekünk küzdeni kell, csinálni a dolgunkat a legjobban és ez holnapra is igaz, Szlovákia ellen és aztán akit kapunk, azt kell legyőznünk, ha ez az olasz, a spanyol akkor is, teljesen mindegy. Nekünk a legjobbnak kell lennünk és kész.

- De a mi kezünkben van most az első hely sorsa, Szlovákia ellen egy hasonló játék azért elég lehet vagy elég kell, hogy legyen a győzelemhez?

- Mindenképpen. Szeretnénk, hogyha mindig a mi játékunk határozná meg az ellenfelet, ez a célunk.

- Köszönöm szépen. Gratulálok és akkor mit mondhatnék mást, mosolygós mérkőzést kívánok holnapra is Benedek Tibornak és az egész magyar férfi vízilabda-válogatottnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



NAGY VIKTOR az M4 Sportnak:

- A legnagyobb arányú  győzelmét ma aratta a magyar válogatott, Oroszország ellenében. Itt áll már mellettem Nagy Viktor. Tudod az eredményt, hogy mennyi lett a vége?


- Nem. :)

- Tíz lett közte egyébként.

- Örülök.

- Jó volt végre egyébként nyugodtan meccset nézni nekünk itt kívülről. Nektek belülről?

- Sokkal könnyebb így játszani, az utolsó pár percet amikor nem kell izgulni az eredmény miatt vagy a győzelem miatt. De beletettük a munkát és most is kiderült, hogy van értelme beletenni és odakoncentrálni. Már az elejétől fogva nagyon harciasan és koncentráltan játszottunk és ez lett az eredménye, 10 volt közte.

- Mi volt most más? Mi állt most össze, ami az eddigi mérkőzéseken nem annyira?

- Minden meccsen volt jó momentumunk, igazából én csak a fejet tudom mondani. Egyetlen meccset emelnék ki, ugye Kanadát, hogy ott nem tudtunk, nem koncentráltunk, nem érkeztünk koncentráltan a meccsbe és nem tudtunk átlendülni és azt is mondanám, hogy Kanada azért nagyon jó formáját nyújtja, mert mindenkivel nagyon jó meccset játszik, de ez már a múlté, előre kell nézni, van még a csoportból egy meccsünk. Ilyen komolyan kell venni azt is és utána lesz egy élet-halál meccsünk.

- Azt jelezném neked, hogy Kanada döntetlent játszott egyébként a ti mérkőzéseteket megelőzően. Ez azért fontos, mert a mi kezünkben van a sorsunk innentől kezdve Szlovákiát, ha legyőzzük, akkor megvan a csoport elsőség. Ez fontos és jó dolog, hogy újra ott van a mi kezünkben a sorsunk?

- Ez mindig fontos. Sajnos, hogyha már hibáztunk és kiadtuk a kezünkből az irányítást, akkor most mellénk állt a sors és újra visszakaptuk ezt a lehetőséget. De én nem foglalkozom ezzel, az összes mérkőzést meg szeretném nyerni és úgy fogok készülni, hogy a legjobb formámat nyújtsam.

- A recept akkor adott, ha így játszunk Szlovákia ellen, akkor azt hiszem, olyan nagy bajunk nem lehet.

- Nem. Már csak meg kell sütni, hogyha recept meg van.

- Akkor süssetek ki valamit Szlovákia ellen is. Köszönöm szépen. Gratulálok Nagy Viktornak.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



ERDÉLYI BALÁZS az M4 Sportnak:

- Nagy Viktor nem tudta megmondani, hogy mennyi lett a végeredmény. Talán Erdélyi Balázs jobban számolta a különbséget és a gólokat?

- Bajban leszek én is.

- 18:8. És a saját góljaidat legalább fejben tartod?

- Ha jól emlékszem, három volt, igen az valamennyire jobban megmaradt.

- Ez a győzelem nekünk is jobban megmaradt. Nagyon sima volt, nagyon magabiztos, egy olyan válogatottat láttunk amelyre egyébként eddig is számítottunk és láthattunk. Mi az, ami most összeállt erre a mai napra?

- Igazából azt kell mondani, hogy végre összeállt a védekezésünk, azért az előző meccseken elég sok gólt kaptunk. Jó, most is kaptunk a végére nyolcat, de azt gondolom, az elején, amíg sikerült ellépni nagyon sok góllal, addig nagyon jól álltunk hátul. A végén sikerült egy pár gólt lőniük, de összességében azt gondolom, hogy ez volt a kulcsa.

- Kellet már azért egy ilyen sima győzelem nektek is?

- Kellett, már csak a csoportelsőség szempontjából is nagyon fontos. Ugyanakkor tudjuk, hogy holnap még van egy szlovák mérkőzés, ott azért nem szabad hibázni, de azt gondolom, hogy nagyon nagy lépést tettünk ezzel a csoportelsőség felé.

- Fizikálisan hogy bírjátok ezt a minden nap egy mérkőzést? Mennyire vagy fáradt jelen pillanatban?

- Jelen pillanatban nagyon, de alszunk egy nagyot és holnapra jó lesz.

- És ugye. azt tudod, hogy Kanada döntetlent játszott Romániával, ez pedig azért fontos számunkra, mert ha nyerünk Szlovákia ellen akkor megvan a csoportelsőség. Visszaadta a sors azt, amit elvett tőlünk. Élhetünk vele és élnünk kell vele?

- Először is most már tudom, eddig nem tudtam, hogy döntetlent játszottak, mert mi a meccset nem figyeltük. Attól függetlenül ugyanúgy kell a győzelem holnap, tehát nem utazhatunk döntetlenre.

- Milyen mérkőzés lesz Szlovákia ellen? Amely azért eddig nem remekel, különösen ebben a csoportban?

- A szlovákok, ha jól tudom, utolsó helyen állnak a csoportban. Nyilván ők se akarnak ennyi vereséggel hazamenni, tehát mindent meg fognak próbálni, hogy legalább egy döntetlent vagy győzelmet összehozzanak. Nekünk ugyanilyen keményen kell kiállni a meccs elején.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



VARGA DÁNIEL az M4 Sportnak:

- Nagy Viktor és Erdélyi Balázs bajban volt az eredménnyel de gondolom, hogy a csapatkapitány biztos tudja, mennyire nyertünk a mai mérkőzésen Oroszország ellen.

- Persze, hogy tudom.

- Ha Benedek Tibi papírját „ellopja”, akkor igen.

- Természetesen 18:8 lett.

- Azt hiszem, hogy azok a mérkőzések és azok a győzelmek jók, amikor az ember nem tudja, mennyivel nyer, nem?

- Igen, fogjuk rá. Legyen ez a legnagyobb baj, legyen ez egy ok a mosolyra, de ahogyan azt már hetekkel ezelőtt is tudtuk, az igazi mosoly akkor jön el, amikor megnyerjük a negyeddöntőt.

- Ez viszont egy olyan mérkőzés volt, amit mi predesztináltunk, hogy a legtöbb ilyen lesz a tornán. Most ez olyan lett, mint amilyet gondoltunk. Miért?

- Én inkább úgy gondoltam a torna előtt, hogy lesznek ilyen meccsek is és lesznek szoros meccsek is. Annyira szoros meccsre, mint a kanadaiak elleni volt, nem számítottam, nem számítottunk, viszont ez a mai egy túlzott arányú győzelem volt. Nem hinném, hogy ekkora különbség van a két csapat között, de nincs jelentősége, mert a két pont jár érte.

- Annak azért van jelentősége, hogy mi hogyan játszottunk, és hogy most nagyon jól játszottunk.

- Ennek van jelentősége a mai lelkiállapotunk miatt, viszont az lenne jó, ha nem lenne megnyugtató hatása a szlovákok elleni mérkőzés előtt. Pontosabban megnyugtató hatása legyen, csak könnyelművé ne váljunk, az a fő célunk. A szlovákok talán az oroszokkal egy színvonalat képviselnek, és ha ugyanígy oda tudunk állni ahhoz a meccshez, mint a maihoz, akkor nem lesz gond ott sem. 

- Ismételten a kezünkben van a sorsunk, valamint a csoportelsőség, ami nagy előrelépést jelenthet. Ez azért megnyugtató, nem? Gondolok arra, hogy Kanada botlott, egy pontot szerzett Románia ellen.

- Ez enyhén szólva jó érzés, hogy mi tehetünk arról, hogy kijutunk-e az olimpiára. Megmondom őszintén tegnap este egy kicsit túl sokat is foglalkoztam azzal a matekkal, hogyan pörgethetnek ki minket a különböző variációk, de ez most már megszűnt. Két győzelem kell ahhoz, hogy ott legyünk Rióban. A következő két nap mindent meg fogunk tenni ezért.

- Köszönöm szépen, jó pihenést és jó munkát kívánok ehhez!

(Lejegyezte: Enikő)



ZALÁNKI GERGŐ az M4 Sportnak:

- Még Varga Dániel se tudta megmondani, hogy mennyi lett a végeredmény. Mennyire nyertünk az oroszok ellen. Gergő, gyors fejszámolás...

- 18:8-ra.

- Az első vagy, aki tudja. Ez egy plusz pont, megmondom Benedek Tibornak. Nem tudtuk, hogy mennyivel nyerütnk, ez azért azt is jelenti, hogy nagyon sima és nagyon magabiztos győzelem volt ez ma Oroszország ellen. Végre. Kellet már egy ilyen típusú győzelem?

- Igen, egy kicsit nyugodtabb volt a végjáték. Az elején ugyanúgy sikerült elhúzni, csak most ezt sikerült is megtartani, úgyhogy ennek nagyon örülök, hogy ez ilyen könnyedebbre sikerült.

- Mi az, ami most erre a mérkőzésre jobban összeállt az eddigiekhez képest szerinted?

- Úgy gondolom, hogy a védekezés is jobban összeállt, most nem kaptunk annyi gólt, illetve támadásban is a lövések szerintem jobbak voltak.

- Azért Dani illetve Benedek Tibor is elmondta, hogy néztétek és nézitek a másik csoportot. Ment a matekozás, ne adj isten spanyolokkal való negyeddöntő... Ezt ilyenkor ki tudjátok zárni a mérkőzések előtt?

- Igen, mérkőzések előtt muszáj. De amúgy igen, a hotelban azért nézegetjük a többi meccset, még este az olasz-holland, az izgalmas lesz nekünk.

- Akkor nem tudom, hogy azt tudod-e, hogy Kanada döntetlent játszott Romániával. Ez pedig azt jelenti, hogy a mi kezünkben van az a bizonyos első hely, ami nagyon nagy lépést jelentene. Ez megnyugtató és lendületet adhat vagy azért figyelni kell Szlovákiára?

- Természetesen figyelni kell és akkor majd utána már tényleg koncentrálhatunk a negyeddöntőre, de az még nagyon fontos lesz, ott nem szabad hibázni.

- Milyen meccs lehet ez a szlovákok elleni? Lehet-e egyébként itt jósolni már ezen a tornán az ellenfeleket tekintve és a mérkőzés nehézségét tekintve?

- Nem, ezt nem lehet jósolni, egy kicsit káosz van. De úgy gondolom..., nem tudom, hogy hány pontjuk van a szlovákoknak vagy nekik már vége? De hát azért szerintem még így is kell rájuk figyelni, biztos beleadnak még mindent, meg akarják mutatni, úgyhogy az se lesz könnyebb meccs.

- Nekünk viszont saját magunkra kell figyelni. A három gólod azért számodra is önbizalmat ad, gondolom én, a továbbiakra is.

- Igen, természetesen. Örülök is, hogy ez most így sikerült, úgyhogy várom a holnapi meccset és remélem hasonló lesz.

- Hasonló játékkal sima lehet a szlovákok ellen is a győzelem vagy meglehet a győzelem?

- Persze, hogy ha így játszunk, akkor nem lesz gond.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok és sok sikert a továbbiakra.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A többi szerdai eredmény:

Kazahsztán-Németország 11:11 (2:2, 3:3, 4:2, 2:4)
G.: Usakov 3, Gubarjev, Rekecsenszkíj, Pekovics 2-2, Smider, Ukumanov, ill. Csuk 4, Stamm, Restovics 2-2, Real, Jungling, Eidner

Dél-Afrika-Spanyolország 1:15 (1:3, 0:6, 0:4, 0:2)
G.: Rumbelow, ill. Molina 5, Minguell 3, Bustos, Alarcon, Echenique 2-2, Tahull

Kanada-Románia 10:10 (1:1, 6:4, 3:4, 0:1)
G.: Boyd 5, Kudaba 3, Constantin-Bicari, Torakisz, ill. Negrean 3, Gheorghe, Teohari 2-2, Radu, Oanta, Goanta

Szlovákia-Franciaország 8:10 (2:0, 2:4, 3:4, 1:2)

Olaszország-Hollandia 11:5 (3:1, 5:3, 2:0, 1:1)
G.: Figlioli 4, Giorgetti 3, Nora, C. Presciutti, Aicardi, Baraldi, ill. Lindhout 3, Winkelhorst,  Van der Bersselaar

Az A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Magyarország 7,
2-3. Kanada és Franciaország 6-6,
4. Románia 3,
5. Oroszország 2,
6. Szlovákia 0 pont

A B csoport állása az utolsó forduló előtt:

1-3. Olaszország, Hollandia, Spanyolország 6-6,
4-5. Németország és Kazahsztán 3-3,
6. Dél-Afrika 0 pont


A torna további programja:

(Az első négy helyezett jut ki az olimpiára)

Csoportkör

Április 7., csütörtök

13.50 Franciaország-Kanada
15.10 Magyarország-Szlovákia - M4, vlv (szöveges élő)
16.30 Oroszország-Románia
17.50 Spanyolország-Kazahsztán
18.10 Hollandia-Dél-Afrika
20.30 Olaszország-Németország

Negyeddöntők (e párharcok győztesei szerzik meg az olimpiai kvalifikációt)

Április 8., péntek

16.00 A csoport győztese-B csoport negyedik helyezettje (31)
17.30 A2-B3 (32)
19.00 A3-B2 (33)
20.30 A4-B1 (34)

Április 9., szombat

16.00 31 vesztese-33 vesztese (35)
17.30 32 vesztese-34 vesztese (36)
19.00 31 győztese-33 győztese (37)
20.30 32 győztese-34 győztese (38)

Április 10., vasárnap

11.00 35 vesztese-36 vesztese (a 7-8. helyért)
12.30 35 győztese-36 győztese (az 5-6. helyért)
15.30 37 vesztese-38 vesztese (a 3. helyért)
17.00 37 győztese-38 győztese (döntő)



vlv-képek a délelőtti edzésről



vlv-képek az orosz-magyar meccsről