FACEBOOK

BL-szombat - három hazai meccsel

BL-szombat - három hazai meccsel
hozzászólás, 2016.03.11.

Eger-Herceg Novi (16.15), Szolnok-Galatasaray (18.30), OSC-Partizan Belgrád (20.30). A vlv előzetese a vezetőedzők nyilatkozatával:

Bajnokok Ligája, főtábla

7. forduló, március 12., szombat (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása hat forduló után:

1. Olympiakosz 12,
2. CNA Barceloneta 11,
3. Eger 11,
4. Primorje Rijeka 8,
5. Spandau 04 Berlin 3,
6. Jadran Herceg Novi 2 pont


19.00 Primorje Rijeka-Spandau 04

19.30 Olympiakosz-CNA Barceloneta

16.15 Eger-Jadran Herceg Novi - DigiSport3, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A csapatban annyi változás lesz a Honvéd-meccshez képest, hogy Vapenszki játszani fog - legalábbis jelenleg úgy tűnik. Egy vírusos betegségen van túl, így azt azért nem tudom, hogy milyen állapotban lesz. Sok a meccs, igyekeztünk jól felkészülni. Kicsit jó is, hogy nem magyar csapattal játszunk, nagyon sűrű volt mostanában a magyar bajnokság programja.

Ha igaz, Janovics nem csak a válogatottól, hanem a klubvízilabdától is visszavonult, legalábbis nem játszott a Herceg Novi legutóbbi meccsein. Ez szerintem hátrány nekik, hacsak nem formálják úgy az előnyükre, hogy ez így még inkább "csikócsapat", tényleg minden felelősség nélkül, felszabadultan játszhatnak. Sikerült sok felvételt szereznünk róluk, de az az igazság, hogy most már ez nem nagyon számít, kevesebbet is videózunk, mert ebben a szerda-szombat meccsritmusban egy kicsit átalakul a felkészülés is.

Készen állunk, szerintem nem annyira taktikai dolgokon múlik most a győzelem, hanem a fejeken... Fontos mérkőzés, kell a három pont, meg kell oldanunk.


B csoport

A csoport állása hat foruló után:

1. Pro Recco 15,
2. Jug Dubrovnik 15,
3. Szolnok 12,
4. Partizan Belgrád 6,
5. OSC 6,
6. Galatasaray 0 pont

20.30 Jug Dubrovnik-Pro Recco


18.30 Szolnok-Galatasaray - Sport2, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Szerdán volt egy pihenőnapunk, a csütörtököt és a pénteket szántuk a Galatasaray elleni felkészülésre. Az OSC-meccs után kicsit a feledés homyályába merült, hogy nekünk lett egy sérült játékosunk, még szombat éjszaka összevarrták Stefan Mitrovics állát, egész héten nem tudott edzeni, ma szedik ki a  varratokat, most úgy számolok, hogy ő még nem fog tudni játszani szombat este. A többi játékosunk rendben van.

Szerencsére normálisan tudtunk készülni. A Galatasarayjal már többször játszottunk, ugye már tavaly is azonos BL-csoporotban voltunk, tudjuk, hogy van öt játékosuk, aki a januári Eb-döntőben szerepelt, egyértelmű, hogy a védekezésünket úgy kell megoldanunk, hogy ezek a mezőnyjátékosok minél kevésbé tudjanak érvényesülni. Elsősorban Nikicsre és Mladan Janovicsra gondolok, rájuk nagyon oda kell figyelnünk. E mellett természetesen jó lenne, ha rögtön az elejétől magas fordulatszámú tempót tudnánk diktálni, hogy minél többet kelljen cserélniük. Mindenki tudja, hogy az ellenfél edzője, Igor Milanovics nagyon jó szakember, aki folyamatosan halad előre csapatával. Ennek jelei az eredményeikben talán még nem látszanak, de a játékukban egyre gyakrabban, nem szabad őket félvállról venni, az elejétől hajtanunk kell, hogy begyűjtsük a három pontot, ami természetesen "kötelező".


20.30 OSC-Partizan Belgrád - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Van jelentősége a mérkőzésnek, ha nem is a final six-be jutás, hanem az, hogy mivel mi először játszunk a főtáblán, ami lehetőségünk van, azt mind meg kell ragadnunk, a legjobb eredményt kell elérni. Ehhez szükég van a Partizan elleni győzelemre.

Azt már megmutattuk, hogy a Galatasaraynál minden tekintetben erősebbek vagyunk, most azt kell bizonyítanunk, hogy a Belgrádban vívott decemberi meccsünk egy rossz időszakban mutatott közepes teljesítményünk miatt alakult úgy, ahogy. Annál mi többet tudunk. Sokszor megmutattuk már a tavaszi szezonban azok ellen a csapatok ellen, amelyekkel ősszel találkoztunk, hogy más, harcosabb, erőteljesebb OSC vagyunk, mint voltunk ősszel. A Partizan olyan csapat, amellyel szemben lehet folytatni ezt a "bizonyítást".

Többé-kevésbé mindenki egészséges. Úgy gondolom, hogy egy sportolónál alapvető feladat, hogy túltegye magát a kisebb fájdalmakon, s hogy erős motivációt találjon az esetleges gondokat észrevétlenné tevő adrenalintermeléshez...