FACEBOOK

A Szeged már a négy között, Vasas-, Eger-, Szolnok-előny

A Szeged már a négy között, Vasas-, Eger-, Szolnok-előny
hozzászólás, 2013.04.21.

Elsőként a Szeged biztosította helyét a Vodafone OB1 legjobb négy csapata között - két győzelemmel. Előnyt szerzett a Vasas, az Eger és a Szolnok. Mezei súlyosnak tűnő sérülése szerencsére nem olyan komoly, mint első látszatra tűnt. Eredmények, gólok és a további program:

Vodafone OB1, rájátszás

Felsőház -  a továbbjutáshoz két győzelem szükséges

Játéknapok: április 20, 24, 27 (ha szükséges).

Szeged-Szentes
Eger-BVSC
Vasas-Honvéd
Szolnok-Debrecen

Negyeddöntők:

Április 19., péntek

Szeged-Szentes 14:7 (2:0, 6:2, 4:2, 2:3)
G.: Molnár T., Kayes 3-3, Kiss Cs. 2, Younger, Somogyi, Török B., Decker Á., Juhász, Hegedüs, ill. Tóth Z. 3, Hegedüs B., Regős, Nagy M., Weszelovszky

Április 20., szombat

Szentes -Szeged 5:17 (1:4, 2:3, 2:5, 0:5)
G.: Szabó I., Bálint G. 2-2, Weszelovszky, ill. Szivós 7, Hegedüs 4, Somogyi 2, Varga P., Younger, Juhász Zs., Kiss Cs.

A Szeged 2:0-lal jutott a legjobb négy közé, ahol a Szolnok-Debrecen párharc győztesével találkozik.


TT-képek


Április 20., szombat

Szolnok-Debrecen 12:6 (1:2, 3:2, 4:1, 4:1)
G.: Alekszics 3, Vörös, Gocics 2-2, Kovács O., Georgescu, Pásztor, Nyéki, Kis G., ill. Letica 2, Vindisch, Kállay, Giorgetti, Halek
(visszavágó: április 24-én 19.30-kor)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Digi Sport):

1:0 - Alekszics első gólja

1:1 - Halek gólja

1:2 - Letica első gólja

2:2 - Kis Gábor gólja

2:3 - Giorgetti gólja

3:3 - Nyéki gólja

3:4 - Letica második gólja

Mitrovics kivédi Hosnyánszky ötméteresét

4:4 - Alekszics második gólja

5:4 - Pásztor gólja

5:5 - Kállay gólja

6:5 - Gocics első gólja

7:5 - Gocics második gólja

8:5 - Georgescu gólja

9:5 - Alekszics harmadik gólja

10:5 - Vörös első gólja

10:6 - Vindisch gólja

11:6 - Vörös második gólja

12:6 - Kovács Olivér gólja


Eger-BVSC 16:5 (3:1:3:1, 5:2, 5:1)
G.: Varga II. Zs. 3, Bátori, Lőrincz, Kovács G., Salamon, Biros 2-2, Gerritse, Chilkó, Seman, ill. Borsós, Rajna, Czigány, Bedő, Szabó B.
(visszavágó: április 24-én 19.45-kor)

A hazaiak által simán megnyert meccs 30. percében súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Mezei Tamás, az egriek centere. Az orvosi vizsgálatok alapján szerencsére az derült ki, hogy nincs komoly baj. Mezei egy, a gerincét ért rúgás után borzasztó fájdalmat érzett, az egyik lábát nem tudta mozgatni, s infúzió bekötése után, vákuumágyon vitték őt az egri kórházba. Bárány Attilától, a ZF-Eger ügyvezető elnökétől késő este megtudtuk, hogy az ultrahang- és a röntgenvizsgálat is negatív eredményt hozott. Mezei Tamás hamarosan a saját lábán hagyhatja el a kórházat. A rúgás valószínűleg nagyon rossz helyen talált el egy ideget, s ez okozta a fájdalmat és a részleges mozgásképtelenséget.


Vasas-Honvéd 8:7 (2:1, 3:2, 1:3, 2:1)
G.: Drasko Brguljan 3, Hőna, Oeler, Katonás, Fazekas, Vámos, ill. Fülöp B. 4, Mátyás, Boros T., Jansik D.
(visszavágó: április 24-én, 20.00 órakor)

VLV-VIDEÓK:

Gergely véd


1:0 - Brguljan első gólja

2:0 - Vámos gólja, ötméteres

Nagy Viktor véd

2:1 - Jansik Dávid gólja

3:1 - Fazekas gólja

3:2 - Fülöp első gólja, ötméteres

3:3 - Fülöp második gólja

4:3 - Brguljan második gólja

5:3 - Katonás gólja

5:4 - Boros gólja

6:4 - Brguljan harmadik gólja

6:5 - Mátyás gólja

6:6 - Fülöp harmadik gólja

7:6 - Oeler gólja

8:6 - Hőna gólja

8:7 - Fülöp negyedik gólja, ötméteres


Fülöp Bence nyilatkozata


-
 Bence, gratulálok a teljesítményedhez! Négy gólt dobtál, és én nagyon erős gólörömet láttam minden gól után... Ennek mi az oka?

- Egyrészt, ugye a Vasasban játszottam, és megmutattam, hogy én is tudok jól játszani, és gólokat lőni a meccseken. Másrészt, leginkább az, hogy mi nagyon szeretnénk jó helyezést elérni a Honvéddal, ahol nagyon sok a fiatal. Most Kiss Gergő nem játszott, illetve a centerünk, Peti is kicsit megsérült, és ehhez képest, 8:7-et játszottunk, ez nagyon jó eredmény. Egy ilyen csapattal szeretném megmutatni, hogy igenis tudunk kemények lenni.

- Lehet, hogy hülye kérdés, de nem rosszabb egy ilyen 8:7-es vereség, mint egy sima három-négy gólos? Végig ott voltatok a döntetlen közelében, és igazából benne volt a levegőben még egy hosszabbítás is.


- Ebbe még most nem gondoltam bele, de igen.... Azért nem rosszabb az egygólos vereség, mert a Vasas ellen játszottunk, egy igen erős, bajnokesélyes csapat ellen, az alapszakaszban hatodik helyezett csapattal mégis meg tudtuk őket szorítani. Nagyon sokáig döntetlen volt.

- Nem tudtunk beszélni a válogatott gálameccse után. Hogy fogadtad a meghívást, milyen volt ez az egész meccs, a gála? Mesélj egy kicsit!


- Nagyon jó érzés! Az hogy felvehetem a magyar válogatott köpenyét, nekem mindig is egy gyerekkori álmom volt. És pláne úgy, hogy másodszor lettem behívva idén a Benedek Tibi-féle csapatba, nagyon jó érzés, hogy Tibi figyel rám. Igazából azok után, hogy behívott, és ott voltam edzésen, csakis arra koncentráltam, hogy jól játsszak, illetve megmutassam, hogy ott a helyem.

- Köszönöm szépen, Bence! Gratulálok, és szerdán találkozunk!


- Rendben! Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok a győzelemhez! Egy strigula behúzva, de egy kicsit talán nehezebb volt, mint amire számítani lehetett, nem?


- Én is gratulálok a csapatnak – nem a jó játékhoz, hanem ahhoz, hogy megnyertük a meccset. Úgy gondolom, hogy ennek a játéknak jobb volt most kijönnie, mint esetleg az Eger ellen, vagy a későbbiekben. Nagyon sok hibát követtünk el, ami nem volt az utóbbi időben jellemző ránk, mert elég összeszedetten játszottunk. Most egyedül Draskót tudnám kiemelni, aki jól játszott – meg is nyerte nekünk a meccset. Több okosságot nem tudok mondani.

- A bajnokság vége felé járunk, egyre fontosabb, hogy tartósan jó forma legyen. Mi a gond, mi a probléma?


- Lehet, hogy ez csak egy ilyen egymeccses blokk volt, és innentől kezdve végig úgy tudunk játszani, mint az elmúlt időszakban. Remélem, hogy ez a forgatókönyv jön be.

- Mivel a bajnokság vége felé járunk, az is sokat számít már, hogy ki hány meccset játszik. Szerdán meglehet a továbbjutás. Mennyire mentek úgy oda, hogy mindenképp el kell dönteni?


- Így megyünk oda, ahogy mondod! Lesz egy szabad hétvégénk, tudunk pihenni, tudunk készülni így egy hetet az Egerre, úgyhogy mindenképpen ezt szeretnénk.

- Marci, szerdán találkozunk! Gratulálok a győzelemhez!


- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A rájátszás második szakaszában a Szeged a Szolnok-Debrecen találkozó továbbjutójával küzd meg a döntőbe jutásért. A másik ágon az Eger-BVSC csata győztese a Vasas-Honvéd örökrangadó továbbjutójával kerül szembe. Továbbra is két győzelem elegendő a párharc megnyeréséhez.

A játéknapok: május 5, 8, 11 (ha szükséges).

A döntő három nyert meccsig tart és az alapszakaszban magasabb helyen végzett csapat otthonában kezdődik.

A játéknapok: május 14/15, 17/18, 20/21, 24 (ha szükséges), 26 (ha szükséges)

A harmadik helyért folyó küzdelem lezárásához az egyik fél két győzelme elegendő.

(Az 5-8. helyért a negyeddöntők vesztesei játszanak, értelemszerűen ugyanabban a párosítási rendszerben, mint a győztesek. A játéknapok is azonosak és két győzelem kell a sikerhez.)


Alsóház (a 9-14. helyért)- a továbbjutáshoz két győzelem szükséges

A 9-14. helyért lebonyolított páros mérkőzések győztesei a 9-11. helyért, a vesztesei a 12-14. helyért játszanak oda-vissza körmérkőzést a helyezések eldöntéséért.

A menetrend:

Április 18., csütörtök

Junior válogatott-FTC 13:8 (2:3, 5:1, 4:1, 2:3)
G.: Zalánki 3, Manhercz Á., Kalanovics, Bedő 2-2, Sedlmayer, Keresztúri, Jansik Sz., Hegedüs, ill. Francsics 4, Macdonell 2, Paján, Ernyey
(visszavágó: április 23-án)

Április 20., szombat

EKF-Pécs 7:5 (1:1, 2:1, 2:1, 2:2)
G.: Keresztes 3, Jakab D., Petrovai, Takács J., Bánhidy A., ill. Kistamás 2, Ágner, Bóbis, Krizsán
(visszavágó: április 24-én 19.00-kor)

OSC-Kaposvár 11:5 (1:0, 3:1, 3:3, 4:1)
G.: Simon A., Benczur 3-3, Dávid Z. 2, Cserdi, Császár, Korényi, ill. Juhász-Szelei 2, Kutasi, Hoppál
(visszavágó: április 24-én 19.30-kor)

A folytatás játéknapjai: május 5., 8., 11., 14., 17., 20.

A junior válogatott a következő napokon játszik: április 30., május 3., 9., 14., 17., 20.

6 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2013.04.23. 00:06

balzs! Györke tettét nem menti semmi, csak gondolom mint Eger szurkoló pontosan tisztában vagy azzal ,hogy Szécsi mit csinál az előtte állókkal és elúszókkal. Ha nem, kérdezz másokat. Emlékszem, hogy volt olyan válogatott meccs, amikor megpróbálkozott egy fogással, de megbánta. És még panaszkodni sem volt joga. Egyébként akinek az ujját törték, ammak próbáld megmagyarázni, hogy a mennyivel rosszabbul is járhatott volna, ha gerincen, vesén (mondjuk) térdelik. És ez a legnagyobb baja a pólónak: sok az egyszerű (hogy ne primitívet mondjak) játékos, aki a játéktudását erővel pótolja. Ennek előbb-utóbb egy komoly sérülés lesz a vége, csak kérdés, hogy el kell-e jutni eddig. Most még szerencse volt, hogy nem történt komoly baj, de kérdés, hogy mikor lesz.

balzs hozzászólása
balzs39086
2013.04.22. 16:42

Török! Az egri Kaposvár elleni meccsen semmilyen brutalitás nem történt, a kaposvári meccset nem láttam, de biztos vagyok benne hogy ha történt is ilyen nem szándékosan, és azért egy ujjat (!!) nem lehet a gerinchez hasonlítani. Ha nem láttad volna a másik cikknél belinkelem hogy itt nem volt kétséges a szándékosság: http://www.vlv.hu/media/item/20586/mezei-tamas-serulese-eger-bvsc-bajnoki-negyeddonto-(eger-tv-20130420) de nyilván ez is Szécsi hibája, aki egyébként nem is játszott ezen a meccsen, enyhén szólva szánalmas hogy ezzel az alattomossággal hozod párhuzamba egy háromszoros olimpiai bajnok játékos nevét. Az utolsó mondatoddal hogy nem egészséges a pankráció és a színészkedés, egyébként egyetértek. Kedves B (régi)! Nem vagyok irigy, úgy emlékszem idén el sem indult a Vasas a nemzetközi kupákban, a nyelvtani szabályokat ismerem, de egy ilyen alattomos játékos nem érdemli meg hogy nagybetűvel írják a nevét, talán györkéét sem kellett volna... Az ideológiákat pedig hagyjuk, az igazságérzetet pedig nem kellene összetéveszteni a sértettséggel, az hogy egy játékos brutalitást követhet el büntetlenül egy montenegrói játékos esetén a magyar bajnokságban talán még súlyosabb probléma (biztos vagyok benne hogy mikor Kiss Gergely, Steinmetz Ádám vagy Gór-Nagy Miklós Montenegróban játszott inkább szigorúbbak voltak velük szemben a montenegrói bírók mint a hazai játékosokkal, bár ehhez hasonló és egyéb brutalitást egyikőjükről sem feltételeznék.).

B (régi) hozzászólása
2013.04.22. 09:08

Kedves balzs! Értem én, hogy irigy vagy a Vasas nemzetközi, bajnoki és kupasikereire, de attól még írhatnád a játékosa nevét nagybetűvel. Nem azért mert az tiszteletet fejez ki, hanem mert nyelvtani szabály. Egyébként meg csak saját magadat járatod le a kisbetűs írással, akármilyen beteg, sértett, kispolgári ideológiát is gyártasz a dolog mögé.

Török Szultán hozzászólása
2013.04.21. 23:22

balzs! Ha már brutalitás: kérdezz meg valakit, hogy az Eger egyik magas IQ-val rendelkező játékosa ugyan miért törte el szándékosan (!!) egy kaposvári játékos ujját? Holtidőben... Egyébként Györke tettére akkor sincs mentség, ha Szécsi évek óta ugyanezt csinálja, csak nem okozott ilyen problémát. Sajnos a fontos meccseken egyre több a víz alatti pankráció és a víz feletti színészkedés, és ez a póló jövője szempontjából nem egészséges.

balzs hozzászólása
balzs39077
2013.04.21. 13:29

Mihamarabbi jobbulást Mezei Tamásnak, jó lenne ha az elődöntőben már játszhatna! Azt mondják nem ez volt az első ilyen húzása Györkének, jó lenne ha észbe kapnának az illetékesek, mert ez már a sokadik alkalom az elmúlt néhány meccsen hogy brutalitást követnek el az Eger ellen és még csak kiállítást sem kapnak érte, nem hogy eltiltást, nem tudom hogy ezzel az a cél hogy Eger ellen bármit meg lehet tenni vagy mi. Csak a legutóbbi néhány példa a vasas meccsen brguljan megrúgja Bisztritsányit, következmény semmi, viszont a kép azért felkerült a szövetség honlapjára mint rájátszás beharangozó: http://www.waterpolo.hu/5/?n=27&area=670 előtte Szeged meccs Szivós víz felett kiüti Chilkót, következmény semmi, Molnár víz felett üt Gór-Nagynak, következmény: kiállítják Gór-Nagyot, azért mindennek van határa! Hajrá Eger!

Daret hozzászólása
Daret39076
2013.04.21. 10:59

A mérkőzés 30. percében 14-4-es állásnál minek keménykedik a vendég kapus a centerrel?