FACEBOOK

Kupaszerda - LEN Kupa-előzetes

Kupaszerda - LEN Kupa-előzetes
hozzászólás, 2011.01.18.

Kellemetlen híreink vannak: a LEN Kupa negyeddöntő első mérkőzése előtt az FTC szinte minden továbbjutási esélyét elveszítette, mert a csapat két olimpiai bajnoka, Varga Tamás és Varga I. Zsolt magas lázzal fekszik otthon, helyettük ifijátékosok utaztak Savonába. A Honvéd otthon legalább négygólos előny megszerzésére készül a masszív Nagyvárad ellen. Program és nyilatkozatok:

LEN Kupa-negyeddöntők, első mérkőzések:

Marseille (francia)-Brescia (olasz)

Rokava Koper (szlovén)-Panioniosz (görög)

20.00 Honvéd-Nagyvárad (Sport 1, vlv)

A Honvéd a vasárnapi egri vereség ellenére is jó előjelekkel várja a meccset. A három magyarral, Kincses Attilával, Barát Ferenccel és Monostori Attilával, valamint a sokszoros román válogatott Kádár Kálmánnal érkező vendégek a hétvégén csak döntetlent értek el Bukarestben, a Steaua ellen, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, hiszen utcahosszal, 15 ponttal vezetik a bajnokságot, s a fővárosban rendezett rangadó előtt hat játékosuk is lázas volt, vírusfertőzéssel küszködött.

SZIVÓS MÁRTON (Groupama-Honvéd) a vlv-nek:

- Tiszteljük a Nagyváradot, nem vesszük őket félvállról, jó erőkből, sok rutinos játékosból álló csapat, de úgy gondolom, hogy jobbak vagyunk. Igaz, ezt nem elég "gondolni", be is kell bizonyítani. Nagyarányú győzelemre van szükség, hiszen a  Nagyvárad az otthon mutatott arca miatt mindenképpen tiszteletet érdemel. Emiatt nagyon fontos az első mérkőzés, s én egy négygólos vagy a fölötti gólkülönbségű győzelmet gondolok megnyugtató előnynek a visszavágóra. A négy gólt lélektani határnak tartom, ez olyan kiindulópont, amelynél a visszavágón nem elég az egyik csapatnak jól játszani, hogy ledolgozza a hátrányt, ahhoz, hogy ez sikerüljön, az előnnyel érkezőnek nagyon rossz napot kell kifognia. Az egri meccsen túlvagyunk, átbeszéltük a hibákat, ezekből tanulva kell már szerdán játszanunk és bizonyítanunk. Végezetül sok sikert kívánok minden magyar csapatnak!

KINCSES ATTILA (Oradea) a vlv-nek:

- Már az ünnepek között megkezdtük a felkészülést a Honvéd elleni meccsre, mivel a bajnokságunk nem a legerősebb, és magabiztosan vezetjük, a LEN Kupa előnyt élvez nálunk. Szerintem sorsdöntő lesz a pesti meccs, ha jó eredményt tudunk elérni, akkor jó eséllyel várhatjuk a visszavágót mert otthon magabiztosan és jól játszunk.

- Mi számít "jó eredménynek"?

- Nyilván nyerni megyünk a Kőér utcába, de a döntetlen és még talán az egy- maximum kétgólos vereség is belefér. Ha esetleg többel kapnák ki, akkor nagyon nehéz dolgunk lenne, mert a Honvéd nagyon jó játékosokból álló fegyelmezett csapat. Mi a Firenze ellen megmutattuk hogy képesek vagyunk a csodára, de szeretnénk elkerülni, hogy mínusz négyről kelljen nekivágni a második meccsnek. Tehát a legfontosabb számunkra az, hogy jól játsszunk Pesten, amire szerintem meg is van az esélyünk.


20.30 Savona-FTC

A tavalyi döntős olaszok a hétvégén simán nyerték bajnoki meccsüket és jó erőben várják a negyeddöntő első mérkőzését. A Fradi szabadnapos volt a bajnokságban és hiába készültek megfeszített erővel a Savona ellen, a csapatot most már az ág is húzza: a múlt héten Weszelovszky volt lázas beteg, hétfő estére pedig Varga Tamás és Varga I. Zsolt
lázmérője mutatott 39 foknál magasabb értéket. (Zsolt még a hátába is kapott injekciót egy becsípődés miatt.) Egyikük sem volt alkalmas fizikailag sem a játékra, sem arra, hogy 13 órás buszozással elutazzon Savonába. Ezzel a Fradi esélyei szertefoszlani látszanak, hiszen az olimpiai bajnokok helyére beugró két ifijátékossal kevés esély van jó eredmény, minimális gólkülönbségű vereség kiharcolására. (Weszelovszky elutazott a csapattal, ő már jobban van.)

WIESNER TAMÁS (FTC-Fisher Klíma) szakosztályelnök a vlv-nek:

- Hát..., Varga Tamással és Zsolttal sem lett volna túl sok esélyünk, de legalább felvettük volna a kesztyűt. A Savona baromi erős, szerb, olasz válogatottak sora játszik ott. Tisztes helytállást, kemény küzdelmet várok.